DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Consumul de droguri este ca și aisbergul ascuns sub apă

Consumul de droguri

Consumul de droguri este ca și aisbergul ascuns sub apă

Consumul de droguri este una din problemele cele mai arzătoare. Deoarece peste 15% din elevii de liceu azi le testează! Mai mult, CONVINGEREA FALSĂ că ele sunt bune, utile sau lipsite de pericole este tot mai larg răspândită.

Consumul de droguri e la modă

Într-o țară în care 42% din elevii de liceu sunt analfabeți funcționali, e destul de ușor să păcălești un adolescent că drogurile sunt bune. Sau măcar că nu îl pun în pericol.

Fiind un subiect tabu, despre care NU SE VORBEȘTE, singura SURSĂ care informează este chiar… DEALERUL de droguri. Care e interesat doar de PROFIT, și nicidecum de sănătatea consumatorului.

Presiunea grupului, dublată de nevoia de RELAXARE, determină majoritatea adolescenților să consume fără discernământ substanțe despre care nu au absolut nici o idee.

Iar faptul că tinerii consumatori sunt PERCEPUȚI de către colegii lor ca fiind COOL, duce la tendința de a-i IMITA. Specifică la vârsta adolescenței, când nevoia de a fi ACCEPTAT în grup predomină.

Consumul de droguri și dependența

Unele substanțe dau dependență chimică puternică încă de la prima doză. Altele dau doar o stare de relaxare, sau de bine. Care creează ușor nevoia de a reveni la ea!

Persoanele cu PREDISPOZIȚIE spre dependență sunt tocmai cele pentru care nevoia de EVADARE dintr-o realitate incomodă devine majoră, și adesea incontrolabilă.

Incapacitatea de a te confrunta cu provocările vieții, mediul toxic din familie și tiparele anxioase și depresive vor alege adesea EVADAREA din realitate.

Consumul de droguri și adolescenții

Conflictele din familie se ascut în perioada adolescenței, problemele existențiale ale părinților, conflictele din familie, lipsurile materiale și FRICA de viitor, dublate de un sistem școlar suprasolicitant, induc episoade DEPRESIVE la majoritatea adolescenților.

Furtunile hormonale, dezvoltarea instinctului sexual, nevoia de atenție și ACCEPTARE socială sunt pe val în adolescență. REPRIMAREA acestor nevoi duce, invariabil la CONFLICTE interioare.

Una este NEVOIA, și alta este posibilitatea. La nivel subconștient ai nevoie de ACCEPTARE în grup, iar la nivel conștient ești dresat să stai solitar și să MEMOREZI lucruri INUTILE, pentru a face față sistemului de învățământ.

Din CONFLICTUL interior se nasc frustrările, reprimarea, și DEPRESIILE. Pe care familia sau anturajul nu le observă, sau habar nu are cum să le gestioneze.

Incapacitatea de a gestiona corect relațiile cu adolescentul frustrat, aflat în depresie, duce la AGRAVAREA problemei. Și la apariția unor CONFLICTE.

Rigiditatea mentală a părinților și tentativa lor de a prelua CONTROLUL prin FORȚĂ aruncă adolescentul și mai adânc în depresie.

Consumul de droguri ca SOLUȚIE de moment

Tentativa tuturor de A ASCUNDE problema reală, ca să nu afle lumea, de fapt AGRAVEAZĂ problema. Iar dacă SOLUȚIA REALĂ la aceste probleme este odihna, și armonia din ANTURAJ (familie, prieteni, școală), și refuzăm să o ACCEPTĂM, problemele se agravează.

La acest nivel, când deja frustrările dau pe dinafară, și apar COMPORTAMENTE autodistructive, se apelează de regulă, la medicul de familie. Care dă trimitere la psihiatru!

În viziunea mea, SOLUȚIA constă în EDUCAȚIE AUTENTICĂ. Necesară ÎNTREGII FAMILII. Pe care doar un PSIHOTERAPEUT specializat în DEPENDENȚE o poate oferi, contra cost, în timp. Și numai celor care ACCEPTĂ că au nevoie de ea. Dacă au capacitatea de a înțelege procesul (clic aici pentru detalii gratuite despre acest proces). Și a susține cheltuielile cu acesta.

Însă medicul psihiatru e gratis, și medicamentele sunt compensate. Așa că se recurge adesea la această soluție IEFTINĂ. Însă medicația rezolvă doar SIMPTOMELE. Fără nici un efect asupra CAUZELOR descrise mai sus.

Conflictul dintre generații continuă! Povara memorării din școli la fel. Și PRESIUNILE sociale devin adesea insuportabile. Și atunci comportamentele AUTODISTRUCTIVE, AUTOSABOTANTE revin.

Așa că se ajunge la faza în care consumul de droguri este văzut ca soluție de moment. Una FALSĂ, dar mai utilă decât NIMIC. Un SUROGAT care dă IMPRESIA, pe moment, că se rezolvă ceva.

Consumul de droguri ca evadare

În lipsa unei SOLUȚII reale, orice SUROGAT va fi acceptat, folosit fără discernământ, încercat sau consumat. Nevoia de EVADARE dintr-o realitate dură va face din CĂUTAREA de soluții o cursă disperată.

Degeaba ȘTIM că singura soluție este să se acționeze asupra CAUZELOR, deoarece numai așa se vindecă DEPRESIA și ANXIETATEA de la baza nevoii de consum, dacă nu suntem capabili să ACCEPTĂM adevărul.

Paradoxul e că psihoterapia funcționează doar pe bază de SINCERITATE. Iar persoanele incapabile să accepte ADEVĂRUL eliberator nu vor avea niciodată acces la ea!

Tentativele de a fenta, de a evita problema, de a ASCUNDE sub covor situația de fapt BLOCHEAZĂ procesul de AUTOVINDECARE atât de necesar!

Consumul de droguri ca SUROGAT

Iar dacă se refuză SCHIMBAREA, și nu există DESCHIDEREA spre ADEVĂR, vindecarea nu mai are loc. Fiind înlocuită cu SUROGATE. Menite să facă suferința SUPORTABILĂ.

Și atunci drogurile, legale (sub forma unor medicamente) sau ilegale (luate de la dealeri) sunt un SUROGAT care te oprește, pe moment, de la a-ți face rău!

De fapt, e o formă de a încetini procesul de AUTODISTRUGERE (detalii aici). Care odată declanșat, e foarte greu de oprit. Așa că ORICE SUROGAT este util, pe moment, pentru a atenua teama și depresia.

Consumul de droguri ca nevoie

Degeaba există pedepse drastice pentru consumatori. Și degeaba se încearcă să se controleze consumul. Incapacitatea sistemului de a oferi asistența necesară (psihoterapie pentru adicții) și incapacitatea celor care au nevoie de a ACCEPTA că sunt bolnavi, blochează procesul de VINDECARE.

Așa că drogurile devin, treptat, un rău necesar. Care ÎNLOCUIESC o altă nevoie pe care nu avem capacitatea să o accesăm.

Nici medicamentele administrate de medicul psihiatru nu rezolvă problema, deoarece nevoia de a consuma droguri revine IMEDIAT după încetarea tratamentului medicamentos! Ca dovadă clară că efectul acestuia asupra CAUZELOR este nesemnificativ.

Însă societatea va face presiuni asupra SISTEMULUI, și în locul unor SOLUȚII reale, se va merge pe false soluții. Cum ar fi, de exemplu, LEGALIZAREA unor droguri considerate a fi UȘOARE.

Dar nici legalizarea nu va rezolva CAUZELE. Care există, lucrează și furnizează CERERE pe piață. Și numărul de consumatori va crește, pe măsură ce crește și numărul adolescenților care trec prin episoade depresive.

Consumul de droguri și crima organizată

Într-o societate orientată spre obținerea profitului cu orice preț, crima organizată este omniprezentă. Organizațiile mafiote sunt cele care de fapt sponsorizează puterea politică!

Astfel că poliția este adesea complet depășită de situație. Nu are posibilitatea de a lupta cu traficanții care sunt protejați la nivel înalt, din rațiuni de stat!

Așa că traficul de droguri, alături de cel cu armament și de prostituție, sunt SURSELE care aduc BANI organizațiilor transfrontaliere de crimă organizată. Care azi numesc TOȚI politicienii care urmează să fie aleși (mai degrabă confirmați) prin vot, de către popor.

Puterea acestor organizații este MULT peste cea a poliției, a judecătorilor sau a așa-zisului stat de drept. SISTEMUL protejează sursele de profit ILEGAL, și profită la rândul său de banii obținuți.

Din acest cerc vicios nu se mai poate ieși decât atunci când oamenii vor putea, la nivel individual, să își oprească programul de autodistrugere pe care îl rulează majoritatea dintre ei (vezi detalii aici).

Desigur că fiecare poate asta, la nivel individual, cu sprijin de specialitate. Dar la nivel de societate, numărul celor debusolați CREȘTE exponențial, dublându-se la fiecare 3-4 ani! Odată cu profitul mafiei.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *