DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Confruntarea cu adevărul este cea mai dificilă sarcină!

Confruntarea cu adevărul

Confruntarea cu adevărul este cea mai dificilă sarcină!

Confruntarea cu adevărul te pune în dificultate. Ai fost educat să te ferești de ele, să le ascunzi sub covor! Să refuzi adevărurile dureroase. Evitând mereu confruntarea cu adevărul, ajungi să te refugiezi în NEGARE. Iar negarea e o formă de minciună administrată propriei persoane. O tentativă de auto-păcălire temporară. Pentru că nu te poți păcăli la infinit! Fără să vrei, conștientizezi, mai devreme sau mai târziu, că îți furi singur propria căciulă.

Să eviți confruntarea cu adevărul poate deveni un obicei

De fapt, ai fost antrenat de mic să eviți conflictele. Ca și copil, orice conflict te făcea să suferi. Iar mecanismul de apărare folosit atunci, în copilărie, era refugiul în lumea poveștilor. Într-o iluzie. Era un mecanism sănătos, menit să te ferească de confruntări dureroase. Însă tendința ta de A PĂSTRA acest mecanism și la vârsta adultă te determină să funcționezi eronat! Adică să EVIȚI confruntarea cu adevărul! De fapt, să eviți ORICE CONFRUNTARE. Crezând eronat, trăind cu convingerea falsă că astfel nu vei suferi. Sau că poți să fugi la infinit de realitatea incomodă. Să o ascunzi sub covor. La vârsta adultă, e momentul să ieși din acest tipar!

Confruntarea cu adevărul incomod doare!

Orice confruntare doare, dar adevărurile incomode supără destul de tare. Însă durerea cauzată de confruntarea cu adevărul este TEMPORARĂ. Poate e mai mare la început, te poate face să verși lacrimi, însă odată învinsă NEGAREA, ai scăpat! Ai descoperit și acceptat adevărul, și te-ai despovărat! Ai văzut clar problema, și ai ales să te confrunți cu ea, să o rezolvi. Vechea strategie, utilă în copilărie, de a ascunde adevărul sub covor, te poate ajuta pe termen scurt sau foarte scurt, de câteva zile sau ore. Însă pe termen mediu și lung duce la împovărarea sufletului tău. Urmată de suferințe majore.

Cum procedezi pentru a începe confruntarea cu adevărul?

Găsești o persoană sinceră, capabilă să-ți arate adevărul într-un mod neutru. Fără să te judece și fără să te critice. Adică o persoană din afară. Excluzi din start rudele, prietenii și cunoscuții apropiați. Mai ales că există temerile (adesea întemeiate) că unele din problemele tale pot deveni publice! Însă o persoană neutră, antrenată să identifice rapid evitările tale, te va determina să accepți confruntarea cu adevărul într-un mod plăcut. Vei privi spre interior, și te vei confrunta pe rând, cu fiecare neadevăr în parte. Ghidat atent de antrenorul ales de tine. Cel mai mare bine pe care ți-l poate face cineva este să-ți spună ADEVĂRUL. Însă într-un mod indirect, neinvaziv, lipsit de critică sau judecată. Să te sprijine în acest proces de confruntare cu adevărul ascuns în mintea ta subconștientă.

Începe confruntarea cu adevărul chiar acum!

Tot ce ai de făcut este să începi cu sinceritatea. Testele psihologice se bazează, în cea mai mare măsură, pe ideea că tu accepți să fii sincer când dai răspunsurile. Multe teste măsoară chiar și tendința ta de a fi nesincer în răspunsuri! Unul din cele mai simple teste este acela în care tu singur te autoevaluezi. Adică alegi să îți dai o notă de la 1 la 10, exact ca la școală, pentru modul în care te simți, felul în care tu percepi starea ta. Ai mini-testul chiar AICI! Completarea lui pe Facebook messenger durează mai puțin de un minut! Primești rezultatul pe loc!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *