DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Cum pot eu să schimb altă persoană?

Să schimb altă persoană

Cum pot eu să schimb altă persoană?

Să schimb altă persoană este visul multora. Și pare a fi cea mai frecventă cerință a oamenilor. Ei aleg să lucreze cu un psiholog în speranța ILUZORIE că acesta îi va ajuta! Să schimbe ceva din comportamentul… altora!

Să schimb altă persoană este important pentru mine?

Mai ales dacă o persoană din FAMILIE este toxică, dorința de schimbare e foarte puternică! O fi oare și legitimă? Este bine, este moral să îți IMPUI TU punctul TĂU de vedere asupra vieții altcuiva?

Dacă dorința mea să schimb altă persoană este prea mare, pot deveni agasant. Și pot să deranjez cu pretenția mea!

Mai ales dacă persoana respectivă NU VREA! Sau chiar NU POATE să se schimbe! Caz în care eu devin, fără să vreau, un agresor!

Însă DORINȚA mea, presiunea făcută de mine, ar putea să fie PERCEPUTE ca fiind intruziuni. Adică agresiune!

Să schimb altă persoană cu sprijinul… psihologului

Singura persoană pe care psihologul o poate ajuta (prin ghidare) să se schimbe este persoana cu care discută! Psihologul nu e vrăjitor! Nici nu face magie de la distanță! Nici nu lucrează pe persoane care nu vor să discute cu el!

Însă ghidarea, informațiile psihologului te pot sprijini. În primul rând să înțelegi că poate ai SINDROMUL SALVATORULUI. Și că ceea ce tu îți dorești, poate fi pentru altul o corvoadă.

În special în cazul tulburărilor de comportament sau dependențelor, dorința ta de schimbare a altuia poate fi o ILUZIE. Omul suferind, disfuncțional, nu poate fi schimbat prin VORBE.

Sfaturile „binevoitorilor” fac mai mult rău decât bine! S-a demonstrat științific și că fotografiile cu oameni suferinzi de pe pachetele de țigări determină fumătorii să fumeze… mai mult! Ridicându-le anxietatea!

Să schimb altă persoană sau o las așa?

Dacă persoana înțelege că schimbarea ei e necesară, va face un EFORT. Și va căuta soluții. Dar dacă nu-și ACCEPTĂ problema? Dacă o NEAGĂ, va refuza și sprijinul! Prin urmare, nu o poți ajuta!

Iar dacă e și suferindă, presiunile tale vor agrava de fapt problema ei!

Așa cum o fractură a unui fotbalist nu poate fi vindecată peste noapte! Chiar dacă mâine are meci și TREBUIE NEAPĂRAT să joace! Așa nu se vindecă nici tulburările de comportament.

Iar dacă persoana suferindă te deranjează la culme, ai de ales să o accepți așa! Sau să te distanțezi de ea. Nimeni și nimic nu te va putea OBLIGA să suferi împreună cu ea!

E alegerea ta dacă ieși din relația toxică! Sau dacă alegi să mai stai o vreme alături de persoana care suferă. Chiar fără să dorească schimbarea. Sau fără să poată ieși din starea ei!

Tot ce ai de înțeles e că nu poți OBLIGA pe nimeni să se schimbe! Doar pentru cu consideri că așa TREBUIE! Acel TREBUIE semnifică ceva. O PRESIUNE inumană și inadecvată. Care face mai mult rău!

Să schimb altă persoană sau să mă schimb eu?

Dacă toate încercările de a schimba altă persoană dau greș, e deja un SEMN destul de clar! Poate e momentul să te oprești în tentativa ta de a forța schimbarea altcuiva. Și să te schimbi CHIAR TU!

Iar dacă schimbarea ta în bine va fi observată, e posibil ca și ceilalți să o dorească! Și chiar să caute soluții în acest sens! Exemplul personal deseori funcționează!

Iar dacă REZULTATELE tale se văd clar, vei fi un MODEL pentru alții. Alegerea îți aparține, și la asta pe pot sprijini. Clic aici să discutăm despre acest proces…

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *