DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

VÂNZĂTORII DE ILUZII – cea mai periculoasă specie

Vânzătorii de iluzii

VÂNZĂTORII DE ILUZII – cea mai periculoasă specie

Vânzătorii de iluzii sunt peste tot. Și au succes garantat! Fie că fac marketing, fie în politică! Pozând mereu în oameni de succes, ei câștigă mereu credibilitatea nemeritată care le aduce banii.

Vânzătorii de iluzii din vechime

Chiar și în regimul trecut, era plin de ei. Una din cărțile mele preferate din adolescență chiar așa se numea: Vânzătorii de iluzii. Și erau câteva povestioare cu exemple concrete, reale. Luate din dosarele poliției.

Unii vânzători de iluzii erau vrăjitoare, șarlatani sau scamatori care furau din buzunare. Alții erau lideri ai unor secte religioase care își convingeau enoriașii să le doneze toată averea.

Esența cărții era că omul mai are de învățat. Și că saltul în conștiința colectivă este necesar! Asta în timp ce profitorii există și vor fi mereu!

Chiar și bunicii îmi povesteau cum, la târguri, se vindeau animăluțe. Sub pretextul că dacă le cumperi, vei avea noroc.

Dacă creșteai purcei, cumpărai o statuetă cu purcelul, și o depuneai într-un loc specific. De unde era luată și… revândută altor „credincioși”. Care doreau să aibă și ei noroc la crescut porci. Iar afacerea înflorea!

Vânzătorii de iluzii și MECANISMUL din spatele lor

Ei sunt prezenți peste tot. Și oferă speranțe. În vindecare, în dragoste sau în bunăstare materială. Și indiferent de magia promisă, cer BANI. Că până la urmă, totul se rezumă la BANI…

Fie că se roagă pentru tine, fie că imploră astrele sau spiritele bune, totul costă BANI. Pe care dacă îi achiți…

Banii sunt un instrument necesar pentru a cumpăra 3 categorii de bunuri: bunuri materiale, servicii sau ILUZII.

Cam 30-70% din bani merg spre achiziția unor BUNURI MATERIALE necesare traiului de zi cu zi. Cele mai importante fiind azi cele două: Casa în care locuiești și automobilul. Plus cele necesare traiului zilnic.

Cu cât omul este mai civilizat, și mai înstărit, (are deja locuința și mașina dorită), cu atât ponderea cheltuielilor cu SERVICIILE crește.

Iar odată cu înaintarea în vârstă, serviciile MEDICALE necesare cresc și ele ca pondere din total.

Însă apare și a treia nevoie, de a CREDE ÎN ILUZII. Și atunci persoana ALEGE, mai mult sau mai puțin CONȘTIENT, să investească și în acestea!

În special acolo unde educația religioasă lipsește, sau e deficitară, terenul e deschis pentru ILUZII.

Vânzătorii de iluzii și psihicul uman

Există în creier un „centru al credinței”. Motiv pentru care toate civilizațiile, FĂRĂ EXCEPȚIE, au avut diverse zeități, credințe și ritualuri religioase proprii. Inclusiv triburile de canibali!

Acel „centru al credinței”, recent descoperit, are nevoie să fie ACTIVAT. Și să-i fie satisfăcută utilitatea! Nu-l poți ține nefolosit!

Iar dacă lipsește o religie „oficială”, sau educația religioasă, se vor găsi ALTE convingeri. Menite să se ACTIVEZE acel centru!

Tineretul crede puternic în mărci, brand-uri, reclame! Nu pentru că acestea ar fi valoroase! Ci pentru că ele reușesc să SATISFACĂ o NEVOIE biologică. Adică să ACTIVEZE acel centru din creier!

Marketingul modern nu mai investește în promovarea clasică. Ci în MANIPULAREA bine țintită! Centrul „credinței” din creier are niște pârghii. Niște porți care pot fi ușor deschise!

Iar politica e prima care a dat tonul! Alegerile corecte nu mai există de sute de ani! Iar în prezent, totul e MANIPULARE. Până la nivelul la care REZULTATELE alegerilor sunt cunoscute cu mare precizie cu luni de zile înainte de scrutin!

Vânzătorii de iluzii și experții

Experții care au descoperit centrul credinței au folosit aparatură scumpă. Și au beneficiat de bani grei pentru cercetare! Așa că REZULTATELE muncii lor se întorc, cum e și firesc, la cei care… i-au FINANȚAT!

Acesta e motivul pentru care NU TU ești BENEFICIARUL descoperirilor lor! Ci manipulatorii tăi!!!

Toate descoperirile făcute sunt utilizate ÎMPOTRIVA TA. Așa cum recent, un general dintr-un serviciu de tristă amintire, a confirmat într-o emisiune televizată! Explicând că deja este PREGĂTIT să schimbe gândurile oricărei forțe de… opoziție! Totul prin manipulare, folosind tehnologia avansată!

Deci expertul nu e de partea omului de rând. Ci a celui care îl manipulează pe acesta. Și care PROFITĂ, politic, ideologic și financiar! Banul e totul pentru ei!

Însă expertul nu e vinovat! După cum afirma generalul rus Mihail Kalashnikov, inventatorul pistolului mitralieră cu același nume, ARMELE NU UCID OAMENI. Ci oamenii ucid alți oameni, folosind armele!

Prin urmare, generalul inginer rus nu se simțea cu nimic vinovat pentru invenția sa! De ce s-ar simți vinovați EXPERȚII ÎN MANIPULARE?

Mai ales că ei nu au INVENTAT nimic. Doar au descoperit ceva PREEXISTENT. Și au descifrat unele taine ale creierului uman. Pe care le-au descris detaliat.

Vânzătorii de iluzii din ziua de azi

Azi, „inteligența” artificială dă tonul. Și instrumentele de manipulare sunt accesibile ORICUI, la doar un clic distanță! E chestie de 2-3 ani până când orice adolescent va ști să le utilizeze…

Cardul tău bancar va mai fi GOLIT nu de hoți, hackeri sau infractori. Ci de MANIPULATORI profesioniști.

Nimeni nu se va mai obosi să îți FURE BANII riscându-și libertatea! Însă toți o vor face în mod LEGAL. Prin intermediul MANIPULĂRII. Sau a unor forme avansate de MARKETING lipsit de etică!

Majoritatea oamenilor vor refuza să mai meargă la medic. Preferând un să cumpere online un PANACEU. Despre care marketingul va afirma că vindecă ABOSLUT SIGUR boala lor. Fapt pe care nici un medic realist nu îl va promite niciodată!

O PROMISIUNE puternică, fie ea și FALSĂ, va avea CÂRLIG mai bun la centrul credinței din creier! Și va exercita o presiune mai mare asupra DORINȚEI DE CUMPĂRARE decât perspectiva de a trata boala prin proceduri clasice, dureroase și de durată!

La fel va fi și cu psihologia! Psihologii buni vor fi în masă ÎNLOCUIȚI de „marketeri”. Care PROMIT, fără discernământ, marea cu sarea. Și în locul PROCESULUI AUTENTIC 1 la 1, ei vor oferi contra cost, la prețuri astronomice, cursuri, seminarii, podcasturi și alte informații.  Majoritatea disponibile gratuit în cărți sau pe internet. Dar revândute pe post de miracole la costuri uriașe.

Vânzătorii de iluzii și cumpărătorii lor

Oamenii preferă adesea un SUROGAT! Un ÎNLOCUITOR care le dă ILUZIA că vor rezolva ușor și repede o problemă. Și nu procesul DE DURATĂ! Care mereu necesită un EFORT susținut și cheltuieli!

Angajații vor prefera, tot mai mulți, să joace poker mecanic (păcănele). Sperând la un câștig mare și rapid. În loc să piardă timpul și să facă un efort susținut pentru un salariu lunar care abia ajunge pentru strictul necesar!

De aceea se deschid tot mai multe săli de jocuri! Și se închid firme care nu mai au personal suficient!

Nici un angajator nu-și permite să plătească cuiva un salariu comparabil cu PROMISIUNEA unui jackpot al unei mașini de poker electronic! La care poți câștiga, TEORETIC VORBIND, într-o singură secundă norocoasă, salariul pe câțiva ani.

Iar perspectiva de a câștiga premiul cel mare, chiar dacă e foarte puțin probabilă, va suna mai bine decât un salariu mic și sigur!

Doar în acest CAZ se va ACTIVA în creier acel CENTRU al credinței. Care va oferi starea de bine sub forma unor secreții hormonale de tip serotonină…

Dacă vrei să știi mai multe despre acest mecanism, hai să vorbim despre asta!

Prima oră e absolut gratuită, dacă o ceri – clic AICI.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *