DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

De ce valorificarea oportunităților nu e la îndemâna oricui?

Valorificarea oportunităților

De ce valorificarea oportunităților nu e la îndemâna oricui?

Valorificarea oportunităților presupune niște abilități dobândite. Și unele trăsături definitorii. Cum ar fi curajul. Și hotărârea de a trece rapid la acțiune.

Persoanele temătoare, ezitante sau nehotărâte vor rata mereu ocaziile bune. Și valorificarea oportunităților va fi mereu amânată, uitată sau ratată.

Valorificarea oportunităților ca mod de viață

Povestea spune că într-o emisiune de televiziune, în direct, o moderatoare l-a întrebat pe un miliardar de ce unii oameni sunt bogați. În timp ce alții sunt săraci, și nu au bani pentru a porni afaceri.

Invitatul, în loc de răspuns, i-a înmânat moderatoarei un carnet de cecuri în alb, pe care trecuse numele ei și pe care îl semnase. Cerându-i să treacă acolo orice sumă dorește ea! Cu care să-și pornească propria ei afacere.

Moderatoarea, surprinsă, a refuzat să intre în acest joc. Returnând cecurile fără să treacă nimic pe ele! Moment în care miliardarul a dat-o ca exemplu.

Deși era PRIMA, și probabil și ultima OPORTUNITATE de acest fel din viața ei, care i-ar fi permis să beneficieze de o sumă NELIMITATĂ de bani, ea  RATAT-O!

Nu ar fi costat-o nimic să participe la experiment. Și să își scrie o sumă pe care apoi să o și încaseze de la bancă! Apoi să își deschidă propria afacere! Dar ea a REFUZAT!

Desigur, majoritatea oamenilor ar fi făcut la fel. Ar fi ezitat. Sau ar fi refuzat să primească niște bani. Puțini ar fi ACCEPTAT oferta! Care era perfect legală!

Doar cei curajoși, hotărâți și capabili să ia repede DECIZII bune ar fi ACȚIONAT! Însă MAJORITATEA oamenilor nu a fac!

Valorificarea oportunităților ca trăsătură de caracter

Ca să fii capabil să vezi o oportunitate, ai nevoie doar de atenție și spirit de observație. Și de o inteligență apropiată măcar de medie!

Însă MAREA MAJORITATE a celor care vor VEDEA o oportunitate o vor ignora. Sau vor ezita. Și apoi vor uita de ea! Pentru că SE TEM să își asume responsabilitatea!

Dimpotrivă, dacă ALTCINEVA își va asuma responsabilitatea, ei sunt gata să treacă la acțiune. Fără să fie dispuși să acționeze în alte situații.

Curajul e primul pas. Fără de care oricât ar fi de benefică o ocazie, ea va fi ignorată! Frica te blochează. Și oprește orice ACȚIUNE.

Valorificarea oportunităților înseamnă ACȚIUNE! Simpla informație despre ceva poate fi adesea inutilă!

Valorificarea oportunităților ca mod de viață

Căutarea oportunităților e o atitudine. Diferența dintre cel care caută și ceilalți e uriașă! Pentru că numai cel care caută va găsi!

Și în final, va fi considerat a fi norocos! Iar cel care nu a găsit nici o oportunitate (deși nici nu a căutat vreodată!) va fi compătimit! Ghinion!

Iar dacă o oportunitate căutată apare, ea poate fi pierdută cu ușurință! Hotărârea, curajul, determinarea de a reuși sunt doar câteva trăsături necesare.

Iar aceste TIPARE sunt adesea DOBÂNDITE. Doar unele frici pot fi MOȘTENITE. Însă toate se pot ajusta sau ameliora. Cu asta mă ocup. Ajut oamenii să fie pregătiți să folosească din plin oportunitățile pe care le au. Dar pe care uneori refuză să le observe.

Chiar și discuția inițială, de cunoaștere reciprocă, pe care o ofer absolut GRATUIT oricui o cere (clic aici) poate fi uneori o oportunitate extraordinară! Dar pe care destul de puțini sunt capabili să o ceară!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *