DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Realismul – sau nevoia a fi cu picioarele pe pământ și nu cu capul în nori

Realismul

Realismul – sau nevoia a fi cu picioarele pe pământ și nu cu capul în nori

Realismul e abilitatea ta de a deosebi ILUZIA de realitate. Și rareori are vreo legătură cu inteligența ta tehnică. Sau cu ocupația, funcția sau slujba ta!

Poți fi bine plătit și apreciat la slujbă, dar cu capul în nori! Sau poți câștiga foarte bine, fără să fii însă capabil să VEZI lucrurile clar!

Realismul e cam rar

Mi-am dat seama cât de nerealiști suntem când am testat câțiva voluntari cu un simplu test. Ceea ce am văzut m-a cam surprins! REZULTATELE celor testați erau, în majoritate, mediocre!

Oamenii trăiesc într-o LUME proprie. Fiind prea puțin capabili să VADĂ realitatea obiectivă! Mai importante sunt propriile lor PREJUDECĂȚI, credințe și impresii!

Foarte puțini erau capabili să înțeleagă propriile lor derapaje! Fiind convinși că dacă au o slujbă și un venit acceptabil, restul nici nu mai contează!

Realismul are importanța sa!

Dacă aș cere unui om obișnuit să definească NEBUNIA, ar face-o simplu. Adică ar considera o persoană ca fiind NEBUNĂ dacă aceasta are HALUCINAȚII și DELIREAZĂ.

Cu alte cuvinte, dacă este RUPTĂ DE REALITATE. Delirul și halucinația sunt semne clare că lipsește… tocmai REALISMUL! Și că s-a rupt legătura dintre ILUZIE și REALITATE!

Însă cazurile grave, în care RUPTURA de realitate este completă, sunt relativ rare. Majoritatea dintre noi nu delirează și nici nu au halucinații serioase!

Însă la o analiză atentă sau la un simplu test, reiese că, deși nu există derapaje majore, lipsa de REALISM e prezentă la majoritatea populației!

Realismul și utilitatea sa

O persoană la care realismul e ridicat, va fi capabilă să facă ALEGERI avantajoase. Iar alta care trăiește în ILUZIE va lua destul de des DECIZII eronate, toxice sau care îi fac mult rău!

Cu alte cuvinte, viața ta DEPINDE în foarte mare măsură de PROPRIILE TALE ALEGERI. Și de capacitatea de a le face CORECT. Sau într-un mod potrivit pentru situația în care te afli.

Iar dacă ești mai puțin realist, vei avea tendința să dai vina pe alții. Pe situații, pe oameni sau pe sistem. Refuzând să ACCEPȚI că e RESPONSABILITATEA TA de a face ALEGERILE care ție ți se potrivesc!

Și cu cât GRADUL tău de realism e mai redus, cu atât frecvența erorilor tale  va fi mai mare. La fel și gravitatea lor!

Realismul se învață!

În adolescență, suntem captivi în iluzii. Exact la fel ca în copilărie, când CREDEM că tot ce zboară se mănâncă. Și trecem la realism pe măsură ce apare MATURIZAREA emoțională. Adică pe la 30-40-50 de ani. Sau uneori, niciodată.

Însă dacă te focalizezi pe problemă, poți grăbi acest proces extrem de important. Și poți crește gradul tău de realism în foarte scurt timp!

Condiția de bază pentru a avea ACCES la asta e să renunți la TIPARUL ADOLESCENTIN. Care te ține cu capul în nori. Și să cobori cu picioarele pe pământ. Ca să poți vedea lucrurile exact așa cum sunt! Și nu cum ți-ai dori tu să fie.

Uneori, un GHID este util. Care să observe, să identifice tendința ta de a te refugia în trecut, în viitor sau în comportamente menite să amplifice iluzia. Pentru a fugi de realitate!

Realismul are ca oponent ILUZIA

Dacă gradul de realism este scăzut, locul său e luat de ILUZIE. Vechii indieni o numeau MAYA. Și ne explicau despre cum aceasta ne ține captivi.

Însă omul modern e orb. Și se lasă captivat de ea. Mai mult, chiar CAUTĂ iluzia. Și face eforturi mari să o acceseze! Lucru reflectat printr-o serie de COMPORTAMENTE ușor de accesat.

Fumatul, alcoolul, jocurile de noroc, sporturile extreme și multe alte comportamente au ca scop amplificarea scufundării în ILUZIE. Și nu creșterea gradului de ancorare în realitate!

Realismul se cultivă!

Și asta necesită un EFORT în acest sens. Altfel, te uiți la TV și te scufunzi în ILUZIE fără ca măcar să-ți dai seama!

Iar dacă faci efortul necesar, devii capabil să vezi lucrurile mai clar. Fapt urmat de o serie de DECIZII și ALEGERI inspirate. Care îți vor schimba viața în bine.

Rolul meu e să te ajut (clic AICI). Observând atent logica ta. Și locurile unde aceasta scârțâie. Apoi, putem analiza ÎMPREUNĂ modul în care tu vezi lucrurile. Ca să obținem CLARITATE!

Contactează-mă să discutăm numai dacă tu consideri că REALISMUL tău e important, și merită cultivat! Altfel, ascunde-te în MAYA!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *