DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Disciplina și rolul ei fundamental în echilibrul tău interior

Disciplina

Disciplina și rolul ei fundamental în echilibrul tău interior

Disciplina face diferența în viața ta. Dacă ești organizat și ai autocontrol, toate îți merg bine. Altfel, haosul se instalează!

Vestea bună e că disciplina se poate educa ușor și repede.

Indiferent cât de indisciplinat ești, uneori poți recupera timpul pierdut oricând și la orice vârstă! Important este să ÎNȚELEGI cât de mult contează AUTO-ORGANIZAREA ta!

În școlile japoneze, de exemplu, primii ani sunt dedicați disciplinei, tehnicilor de dobândire a echilibrului interior și învățării normelor de conviețuire. Inclusiv a codului bunelor maniere!

Asimilarea de informații și cunoștințe pur tehnice se va face mai târziu, DUPĂ ce disciplina a fost bine asimilată!

Disciplina în viața ta

Disciplina ta este vizibilă în modul în care tu ALEGI să îți organizezi timpul. Unii oameni lasă lucrurile la voia întâmplării.

Orarul lor depinde de telefonul care sună sau nu. Și mai ales de cererile sau pretențiile ALTORA. Astfel că apare o IMPREDICTIBILITATE deranjantă.

Acest tipar este dobândit încă din copilărie. Iar la vârsta adultă avem opțiunea de a-l păstra, sau de a-l înlocui cu altul mai util.

Majoritatea aleg, din inerție sau obișnuință, să nu schimbe nimic. Deși observă că a trăi haotic, la voia întâmplării, nu pare să fie prea util.

Mai ales că la slujbă șeful le impune niște reguli și norme pe care le asimilează ca fiind adevăruri absolute.

Disciplina se impune din interior

Disciplina impusă din EXTERIOR, prin AUTORITATE, poate avea efect temporar. Dar numai disciplina LIBER CONSIMȚITĂ, care vine din INTERIOR, are valoare reală. Deoarece rămâne stabilă și în lipsa autorității și a presiunilor exercitate de ea.

Este o AUTODISCIPLINĂ construită, care va face parte din structura personalității tale! La fel, și indisciplina poate fi o trăsătură de caracter dobândită! Care te va afecta mult mai mult decât îți vine să crezi!

Culmea e că persoanele care deja sunt familiarizate cu disciplina, devin, pe zi ce trece, tot mai disciplinate! În timp ce structurile de personalitate dezorganizate par a fi tot mai puțin capabile să pornească în direcția potrivită!

Disciplina și organizarea timpului tău

Agenda ta zilnică îți arată gradul tău de organizare. Deloc întâmplător, apar pe piață agende sofisticate, menite să te ajute la autoorganizarea mai eficientă a timpului.

Prețul lor e mare, peste 100 de lei, marketingul lor e agresiv, și oamenii le cumpără. Dar investesc degeaba banii în ele, deoarece disciplina înseamnă mult mai mult decât a avea o agendă!

În multe cazuri, cumpărătorii agendelor de acest tip nu le completează cu nimic! Am întâlnit chiar două cazuri în care agenda a rămas păstrată în pachetul nedeschis, așa cum l-a adus curierul!

Procesul de dezvoltare personală, autoorganizare și redobândire a disciplinei personale înseamnă mult mai mult decât o agendă tipărită!

Doar disciplina poate duce la progres

Persoanele cu o structură de personalitate sănătoasă pot să învețe, pas cu pas, să se autoorganizeze din ce în ce mai bine. Vor căuta continuu soluții, și vor face eforturi în acest sens.

Își vor valorifica la maximum resursele latente de care deja dispun. Le vor dezvolta, și vor face progrese. Iar un progres mic, repetat zilnic, va duce la diferențe enorme în doar câteva luni sau câțiva ani!

În mod similar, delăsarea și indisciplina vor duce la regrese. În loc să stagneze, așa cum au uneori impresia, persoanele care nu progresează vor regresa!

Stagnarea este improbabilă azi, deoarece societatea avansează rapid! E ca și cum ai merge cu barca pe un râu care curge. Ori avansezi în direcția dorită, ori te duce râul unde vrea el, chiar și împotriva voinței tale!

Ai structura potrivită pentru autodisciplină?

Toți vrem să avansăm. Teoretic, toți vrem să evoluăm. Însă disciplina este cea care face diferența!

Degeaba ofer unor persoane o ședință gratuită de life coaching sau business coaching, dacă ele nu reușesc să respecte o simplă programare prealabilă!

Deși pare greu de crezut, circa JUMĂTATE dintre persoanele care îmi solicită o primă discuție (oferită gratuit și necondiționat la o înscriere AICI) nu reușesc să își organizeze timpul astfel încât să și beneficieze de aceasta!

Unii sunt structuri de personalitate dependente, fără viață personală proprie, având orarul făcut integral de alții (șefi, parteneri de viață, părinți).

Alții nici nu realizează că lipsa disciplinei din viața lor nu le permite nici măcar respectarea unui orar prestabilit! Cine îi mai poate ajuta oare?

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *