DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Scuzele nu țin de foame!

Scuzele

Scuzele nu țin de foame!

Scuzele nu servesc nimănui. Cel mult îți dau impresia că păcălești pe cineva. Însă îți furi singur căciula. Oricum nu le crede nimeni! Iar rolul lor e să ajute EVITAREA rezolvării unor probleme. Scuzele sunt un surogat care te ajută să eviți o confruntare cu o problemă. Să trișezi, refuzând rezolvarea ei. Și având totodată impresia că ai un motiv temeinic.

Scuzele te acuză

Cine se scuză se acuză, spune zicala. Majoritatea scuzelor tale sunt false. În psihologie se numesc raționalizări. Adică explicații IRAȚIONALE, cu o oarecare aparență de raționalitate. Menite să justifice AMÂNĂRI și EVITĂRI ale unor REZOLVĂRI. Ceva de genul elevului care spune profesorului: Nu mi-am făcut tema pentru că… Prea puțin contează motivul real, sau scuzele inventate. Important e că profesorul ar putea dovedi clemență dacă se lasă păcălit. Însă cel păgubit în realitate este elevul, care a trișat propria competență.

Scuzele și responsabilitatea

Scuzele tale arată un nivel mai scăzut de responsabilitate. Mai mult, că ai convingerea falsă că soarta ta depinde integral de altcineva, de conjuncturi, de situații, de noroc. Poate fi o inabilitate DOBÂNDITĂ de a nu-ți asuma răspunderi. Caz în care scuzele îți servesc pentru a fugi de ele! Însă tot ce este dobândit, învățat, poate fi și dezvățat! Obiceiul de a te scuza mereu în loc să treci la acțiune se poate imita! Astfel, copiii pot deveni lipsiți de responsabilitate dacă observă aceste tendințe și la părinții lor!

Scuzele și imaturitatea

Scuzele sunt folosite de persoanele imature, care fug în general de asumarea unor responsabilități. Este mult mai ușor să spui că e greu, că nu se poate sau că nu poți, decât să treci la acțiune. Comoditatea, lenea și mai ales lipsa curajului de a înfrunta unele adevăruri incomode sunt semne că nivelul de maturizare este încă scăzut. Vârsta biologică nici nu mai contează! Capacitatea de INTROSPECȚIE, de observare a interiorului propriu, cu maximă sinceritate, este esența transformării și a maturizării. Iar scuzele sunt tentative de a opri acest proces important. Sau de a rămâne blocați în starea de copil.

Scuzele față în față cu acțiunea

Când am început să ofer ședințe gratuite, credeam că voi fi asaltat de cereri. În realitate, extrem de puțini oameni sunt capabili să iasă din starea lor de neajutorare dobândită, și să-mi CEARĂ o simplă discuție (vezi exemplul AICI). Capacitatea majorității oamenilor de a trece la ACȚIUNE concretă este extrem de redusă! Lipsa curajului, a SINCERITĂȚII, a responsabilității sau a maturității limitează mult opțiunile, posibilitățile și alegerile lor! Astfel încât numărul celor care pot beneficia în mod real de procesul AUTENTIC de dezvoltare personală pe care îl ofer este azi undeva între 1 și 2% din populație. Însă lucrurile se schimbă treptat, și tot mai mulți reușesc să-și învingă temerile și să spargă gheața!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *