DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

E important să te simţi bine!

Te simţi bine

E important să te simţi bine!

Te simţi bine când nu suferi. Dacă eşti în armonie cu tine însuţi. Iar sufletul tău e împăcat. Iar fizic nu te doare nimic. Orice durere fizică sau sufletească îţi cauzează un disconfort! Iar faptul că alegi să suporţi dureri cronice, continue, te transformă în martir! Fără să rezolve cauzele acelor dureri!

De ce e important să te simţi bine?

Să te simţi bine e de dorit, iar dacă te simţi rău, ai de luat măsuri. Nimeni nu îţi ridică statuie dacă tu alegi să suferi! Fie că sunt dureri fizice, fie sufleteşti, datoria ta e să scapi de ele! Altfel, povara lor devine copleşitoare! Metafora următoare e sugestivă în acest sens:

Dacă ridici un pahar cu apă, îl poţi ţine o vreme în mână. Mai ales că nu e prea greu. Dar dacă insişti să îl ţii în mână minute în ţir, la început vei obosi. În timp, paharul va deveni tot mai greu, deaorece tu oboseşti. Iar în câteva ore povara acelui pahar va fi imposibil de menţinut! Chiar dacă are doar 100 de grame, efortul de a susţine o greutate oarecare timp îndelungat se va cumula. Apoi, în timp, te va doborî la pământ!

Tu ce faci ca să te simţi bine?

Încăpăţânarea de a nu renunţa la sarcină, de a nu abandona suferinţa pe care o duci, te poate distruge lent. Când e vorba de durere, poţi alege fie să o suporţi, fie să faci ceva pentru a o atenua. Iar dacă suferinţa devine insuportanbilă, metodele alese de tine pentru a o atenua sau suporta sunt adesea ineficiente. Dar un Algocalmin la o infecţie de la măsea poate face minuni! Măcar pentru două-trei ore! Fără vreun efect pe termen mediu şi lung! Aşa că orice Algocalmin este binevenit! Iar abuzul de Algocalmin va deveni regulă de supravieţuire, dacă refuzi să rezolvi problema! Întrebarea e ce fel de „Algocalmin” alegi tu pentru durerile sufleteşti? Fumezi, consumi alcool, medicamente sau substanţe interzise? Sau te refugiezi în tine, în munca ta, în jocuri de noroc sau excese alimentare sau sexuale? Toate acestea sunt pe post de Algocalmin, şi toate au efect acceptabil pe termen scurt şi foarte scurt! Te fac să uiţi de faptul că nu te simţi deloc bine. Sau să te refugiezi în iluzia că durerile vor dispare de la sine dacă le uiţi măcar pentru câteva momente!

Află de ce nu te simţi bine!

Pentru a afla e nevoie să fii sincer cu propria persoană. Să priveşti în interior şi să te vezi fără mască. Da, ştiu cp e dificil, că până acum nu ai fost familiarizat cu asta, dar dacă vrei să te simţi bine, merită efortul! De fapt, merită orice efort! Iar înainte de a ă crede pe cuvânt, fă câteva teste. Descoperă cauzele profunde ale faptului că te simţi rău. Apoi imaginează-ţi că ele se pot corecta, remedia, atenua sau elimina! Caz în care vei începe să te simţi bine! E opţiunea ta să faci acest pas!

Fără să aflu cauzele, pot remedia problema?

Adesea, cauzele rămân necunoscute. Dar şi în acest caz, poţi descoperi diferite moduri de acţiune care îţi schimbă starea. Pot fi şi obiceiuri sănătoase, pe care tu le implementezi şi care te pot face să te simţi bine! Iar ele pot fi rulate tot mai des, chiar dacă nu ai descoperit chiar toate cauzele profunde care încă împovărează sufletul tău! Prin folosirea unor tehnici moderne de psihologie aplicată, şi prin implementarea unor obiceiuri noi în mintea ta subconştientă, poţi alege să îţi creezi singur starea în care să te simţi bine. Astfel, influenţa asupra ta a factorilor negativi din mediul exterior se va reduce treptat.

Învaţă să te simţi bine!

Tu poţi să înveţi ce ai de făcut ca să te simţi bine! Pentru că undeva, cândva, ai fost învăţat să te comporţi în aşa fel încât să te simţi rău! Iar acest comportament disfuncţional a fost alimentat şi încurajat de mediul tău exterior, de anumite persoane şi de situaţii pe care nu ai reuşit să le controlezi la timp! Schimbă mediul, schimbă o parte din conjunturi, şi mai ales alege să te înconjori cu oameni care te vor antrena să te simţi bine. Da, ai ghicit, sunt oameni care deja se simt bine cu ei înşişi, şi întreabă-i cum au reuşit asta! Vor fi deschişi să te ajute! Doar să ceri asta!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *