DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Hipnoza ca metodă practică pentru a ne induce starea de bine

Hipnoza

Hipnoza ca metodă practică pentru a ne induce starea de bine

Hipnoza este, de departe, metoda cea mai utilă pentru a învinge stresul. Sau pentru a depăși blocajele mentale. Îți oferă STAREA potrivită pentru a reprograma propria minte. Și te ajută să vezi mai bine multe repere extrem de valoroase pentru tine!

De ce hipnoza e greșit înțeleasă?

În ciuda bogăției de informații la care ai acces, majoritatea celor care se referă la hipnoză sunt fake-news! Adică știri false!

Deși pare greu de crezut, se fac eforturi uriașe pentru a compromite acest instrument minunat de auto-vindecare!

Pe prim plan fiind literatura și filmele artistice. Care au mistificat din plin posibilitățile reale ale hipnozei!

Pentru a compromite ceva, e suficient să induci frica oamenilor pentru acel ceva! E suficient un film artistic în care o persoană obișnuită este programată prin hipnoză să comită crime, și gata, ai creat un tipar!

Ai sădit în mintea omului obișnuit frica de manipulare! Astfel că majoritatea oamenilor vor avea o primă reacție de respingere la auzul cuvântului hipnoză!

Cine are interesul să compromită hipnoza?

Înainte de descoperirea anesteziei, operațiile se făceau sub hipnoză. Se scoteau dinți, chirurgii tăiau membre, și hipnoza era pe val.

Anestezia hipnotică era o realitate. Iar terapia sufletului folosea din plin beneficiile hipnozei!

Însă odată cu apariția medicației, interesul comercial s-a schimbat. Vânzarea de medicamente este una din industriile cele mai profitabile! Iar hipnoza trebuia repede înlocuită cu chimicale!

Azi, depresia tinde să afecteze o cincime din populație, și vânzarea de somnifere, calmante și medicamente hipnotice (!) e pe val!

Prin folosirea hipnozei terapeutice, s-ar putea reduce la un sfert consumul de pastile! Însă acestea sunt consumate  în cantități industriale! Iar reducerea consumului ar afecta serios afacerile companiilor care vând aceste medicamente!

Astfel, dezinformarea cu privire la potențialul hipnozei, sau a efectelor ei reale, a fost majoră. Acuzațiile că ar fi o metodă neștiințifică au fost propagate mai ales de către… profesorii de psihologie! Care au propovăduit exact ceea ce li s-a spus cândva, fără să caute să afle mai mult!

Chiar și azi, mulți psihologi mai sunt captivi în convingerile lor învechite! Și refuză să studieze noutățile! Sunt practic victime ale propriei auto-hipnoze!

Cine practică azi hipnoza?

În ciuda eficienței dovedite, și demonstrate științific, hipnoza se practică foarte rar. Motivul fiind lipsa culturii în acest sens, și dificultatea pregătirii reale în domeniu.

În prezent, psihologii au ocazia să facă formări în hipnoterapie, însă majoritatea sunt formale, sau superficiale. Mai puțin de 5% dintre hipnoterapeuții pregătiți să folosească hipnoza nu o folosesc!

Lipsa pregătirii temeinice, autentice, a unor abilități native sau a talentului în acest sens face pregătirea să devină doar o simplă curiozitate.

E nevoie de vocație, de dedicare și de pregătire continuă. Care pregătire azi e extrem de costisitoare. Și nu prea pare a se justifica din punct de vedere material.

Din aceste motive, hipnoza rămâne să fie folosită și predată de acele persoane cu talent nativ, care au făcut o vocație din folosirea ei, și au devenit practicieni.

Hipnoza este o metodă științifică?

Cercetările de ultimă oră din SUA bazate pe scanarea creierului în timp real, cu aparate de rezonanță nucleară – RMN, au clarificat o mulțime de necunoscute. Iar efectele hipnozei pot fi astfel vizualizate, testate și filmate! Și astfel pot fi demonstrate științific!

Epoca în care hipnoza a fost considerată metodă neștiințifică a apus de mult. Însă vechile clișee, susținute de filmele artistice, vor rămâne active multă vreme. În special în țările fără acces la noutăți. Sau la persoanele care refuză deschiderea la nou.

În ciuda avansului tehnologiei, se pare că metodele cunoscute din vechime pot fi la fel de eficiente și azi. Tehnologia poate să facă salturi uriașe, dar mecanismele de funcționare ale minții umane, vechi de zeci de mii de ani, rămân la fel!

Hipnoza e utilă în epoca modernă?

Cu cât schimbările tehnologice sunt mai mari, cu atât creierul uman este supus unui STRES mai mare. Și are mai multă nevoie de relaxare, focalizare și somn de calitate.

Astfel că hipnoza revine ca necesitate pentru a se putea păstra ECHILIBRUL interior (vezi articolul DISCIPLINA ȘI ECHILIBRUL TĂU INTERIOR

Fie că se folosește în cadrul unor cursuri de meditație, programare neuro-lingvistică – NLP, mindfulness sau Theta Healing, hipnoza ajută azi tot mai multă lume.

Apar școli noi, formări noi, cursuri de dezvoltare personală și vocațională care folosesc din plin tehnici avansate de hipnoză.

Important e să fim capabili să simțim ce ni se potrivește și să ALEGEM să ne pregătim continuu. Cu persoanele cu care REZONĂM. Restul vine de la sine.

Aplicațiile practice ale hipnozei terapeutice

Azi, hipnoza se folosește cu succes în schimbarea unor programe subconștiente. Cum ar fi descoperirea și reprogramarea unor traume reprimate în copilărie, și uitate complet. Dar al căror efect provoacă multă suferință.

Tratarea tulburărilor de somn, a stresului și a tensiunilor interioare se face eficient cu ajutorul hipnozei. Iar reprogramarea unor comportamente nedorite dă rezultate surprinzătoare!

Mintea subconștientă tinde să se opună atunci când încercăm să renunțăm la fumat, să ținem o dietă sau să ne apucăm de sport! Însă arta este să nu o înfruntăm, ci să ne armonizăm cu modul ei de funcționare!

Practic, avem de învățat cum funcționează creierul nostru, în special zona subconștientă! Care tinde să ne domine, și să se opună unor obiective declarate, dar destul de dificil de atins!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *