DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Libertatea nu are absolut nici o valoare pentru psihopați

Libertatea

Libertatea nu are absolut nici o valoare pentru psihopați

Libertatea presupune și responsabilitate. Altfel, libertatea ta poate deveni periculoasă pentru cei din jurul tău! O minte rătăcită și iresponsabilă nu va avea ce face cu libertatea! Sau o va folosi pentru a răni alte persoane!

Libertatea se bazează pe responsabilitatea personală

Exemplul cel mai concret este SUA. Unde oricine poate să poarte armă! Iar armele se pot procura liber la orice magazin de profil.

Însă aceată măsură face mult rău. O armă de foc puternică în mâna unui bolnav psihic poate face ravagii. Și atacurile armate din școli, universități sau diverse locuri publice se petrec zilnic!

Trăgători solitari, cu probleme psihiatrice severe, ALEG să deschidă focul asupra colegilor, profesorilor sau a unor cetățeni care se află din întâmplare în zonă!

Din aceste exemple vii reiese cât se poate de clar un lucru. Că lipsa de responsabilitate nu face casă bună cu libertatea! Care e inutilă dacă îți lipsește DISCERNĂMÂNTUL.

Libertatea față în față cu coerciția

În anumite momente, cum e și actuala criză cauzată de coronavirus, sunt necesare măsuri PREVENTIVE. Care pot fi luate doar de oamenii RESPONSABILI.

Marea majoritate a celor cu probleme PSIHIATRICE nu sunt capabili să PERCEAPĂ corect situația! Și nici să ÎNȚELEAGĂ necesitatea unor măsuri necesare pentru protecția întregii populații!

Iar atunci poliția și jandarmeria ies în stradă. Și dau amenzi! Zeci de mii de amenzi doar în primele săptămâni! Număr enorm, din care reiese clar că oamenii REFUZĂ să accepte măsurile care se impun!

Și asta nu doar pentru că ar fi vorba de libertatea lor! Care este temporar restricționată datorită acestei crize!

Ci pentru că sunt incapabili să ACCEPTE necesitatea unor măsuri preventive!

Libertatea omului cu afecțiuni psihice severe

Degeaba mizezi pe faptul că există CONȘTIINȚĂ. Și că oamenii se vor conforma unor măsuri NECESARE! Bolnavul psihic trăiește în lumea lui! Într-o lume DIFERITĂ de cea reală!

Și acolo, rupt de REALITATE, el inventează REGULILE PROPRII. Fiind incapabil să ÎNȚELEAGĂ normele sociale. Și necesitatea protecției semenilor.

Nu prea există limite clare între tulburarea psihică moderată și boala psihică severă! Dar suntem de acord că o persoană cu probleme psihologice poate funcționa acceptabil în SOCIETATE. În timp ce una foarte bolnavă va fi disfuncțională!

Iar aceată disfuncționalitate pune în PERICOL major alte persoane! Sau chiar propria persoană! Incapacitatea de a ÎNȚELEGE și de A RESPECTA reguli sau norme sociale  e simptomul cel mai evident al unei tulburări psihiatrice severe!

Libertatea de a fi un psihopat periculos

Orice om conștient ALEGE să respecte normele sociale. Și are LIMITE în ce privește propriul comportament. Pe care și-l moderează, și îl auto-limitează. Având GRIJĂ de libertatea celor din jurul său!

Însă un PSIHOPAT este incapabil să înțeleagă asta. Și să exprime EMPATIE. Adică să îi pese de alții. Sau de suferința lor!

În aceste zile de criză, psihopații se văd de la mare distanță. Ei sunt INSENSIBILI la SUFERINȚĂ! Pretind că nu văd durerea semenilor lor!

Mai mult, consideră că numărul de morți (31.000 la ora actuală – 29 martie) este nesemnificativ! La fel, nu au absolut nici un pic de empatie pentru personalul medical!

Problema apare când numărul de psihopați depășește un anumit prag. Și aceștia sunt în libertate! Mai ales că ei nu sunt diagnosticați psihiatric! Și ei se consideră a fi… sănătoși!

Libertatea poate deveni periculoasă

O armă de foc devine un PERICOL doar în mâna unui psihopat! Care poate trage oricând în orice grup de persoane, Însă în situațiile de CRIZĂ un psihopat primește mai multă PUTERE!

El poate cauza DEZASTRE mult mai mari fără să tragă nici măcar un foc! E suficient să se plimbe pe stradă! Și să omoare mai mulți oameni decât o face un atacator înarmat până în dinți!

Însă autoritățile nu sunt PREGĂTITE azi să facă față valului de psihopați care se plimbă în libertate! Și nu pentru că ar avea nevoie de ea! Oricum nu sunt capabili să o folosească în mod util!

Psihopatul are nevoie ca de aer de PUTERE. De recunoaștere a meritelor sale! De capacitate de a DOMINA, de a subjuga, de a pedepsi alte persoane! Și o va exercita ACUM. În momentele de criză!

Lipsit de RESPONSABILITATE civică, psihopatul va face lucrurile exact pe dos. Și va încălca regulile de dragul SENTIMENTULUI fals de PUTERE!

Libertatea de a face rău altora

Numărul de amenzi uriaș dat în primele zile ale stării de urgență arată clar că zeci de mii de persoane REFUZĂ să se conformeze REGULILOR.

Și asta nu pentru că nu le cunosc. Sau pentru că restricțiile ar fi extreme. Ci mai degrabă pentru că au o problemă serioasă de personalitate! O psihopatie ascunsă care iese ACUM la iveală! În momentele de criză!

În astfel de momente, întreaga societate este extrem de VULNERABILĂ. ȘI psihopatul SIMTE slăbiciunea ei! Și se folosește de ea!

De fapt, aceasta pare a fi o caracteristică de bază a psihopatului! El e capabil să OBSERVE atent orice slăbiciune! Și să LOVEASCĂ acolo unde simte că poate răni la maximum!

Iar când civilizația extrem de evoluată tehnologic are o problemă, el ATACĂ! Un călcâi al lui Ahile, o zonă sensibilă, va fi folosită de psihopat! Și exploatată la maximum!

Exemplul angajatei unui spital care a sustras echipamentele de protecție și a încercat să le vândă la negru, în condițiile în care medicii din toată țara munceau FĂRĂ echipamente arată clar că deviza machiavelică SCOPUL SCUZĂ MIJLOACELE e pe val în zilele noastre.

Vezi AICI un alt articol despre tiparul psihopat. Și modul în care acesta distruge din interior organizațiile pe care le conduce!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *