DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Mecanismul de autodistrugere și modul său de activare

Mecanismul de autodistrugere

Mecanismul de autodistrugere și modul său de activare

Mecanismul de autodistrugere există în fiecare om. Dar e în stare LATENTĂ. Urmând să fie ACTIVAT doar în anumite situații. Atunci când este reală NEVOIE de el!

Mecanismul de autodistrugere este oare necesar?

Nimeni nu știe cu adevărat. Însă MAMA-NATURĂ nu face risipă de energie. Și dacă ș-a creat, a făcut-o pentru că e necesar. Sau chiar mai mult decât atât, e ESENȚIAL!

Există situații când, din diverse motive, e nevoie să murim. Ca să nu supraaglomerăm SPAȚIUL VITAL. Și să facem loc altora.

De fapt, chiar asta facem cu toții, în mod NATURAL. Trecem prin viață, apoi îmbătrânim treptat. Și apoi dispărem. Lăsând loc noilor generații. E un CICLU al naturii.

Însă uneori, VITEZA cu care facem asta e prea mică. Nu murim destul de REPEDE. Și nu mai rămâne SPAȚIU suficient pentru NOILE generații. Care pun presiune, caută și ele LOC.

Mecanismul de autodistrugere e de fapt unul de AUTOREGLARE

În  momentul în care PRESIUNEA e prea mare, natura are o SUPAPĂ. Prin care ELIMINĂ unii indivizi. Moment în care se reglează PRESIUNEA.

Cuvântul STRES vine din limba engleză, și înseamnă… PRESIUNE! Deci presiunea crește când noi resimțim un NIVEL RIDICAT DE STRES! Sau mult prea ridicat!

Și atunci ne ÎMBOLNĂVIM. Iar STRESUL stă la baza degradării SISTEMULUI IMUNITAR! Care odată slăbit, compromis sau inactivat, ne face extrem de VULNERABILI la boli! Vezi și articolul NEVROZA SAU ADAPTAREA LA SECOLUL VITEZEI – clic aici

Când nivelul de stres crește, crește și numărul celor bolnavi. Dar și gravitatea bolilor! Când 2% din populație moare de cancer, și 7% face diabet, e un SEMNAL că nivelul de stres e foarte ridicat!

Mecanismul de autodistrugere în faza acută

Dacă presiunea crește brusc, apar alte mecanisme. Mai dure, mai rapide. Care ELIMINĂ mai repede SURPLUSUL populațional!

Acum peste 200 de ani, Thomas Malthus explica acest mecanism. El susținea că războaiele, crizele alimentare majore și bolile contagioase sunt astfel de mecanisme de autoreglare.

Însă aceste mecanisme sunt agresive, distructive, și numărul de VICTIME este extrem de ridicat! TRAUMELE pe care aceste catastrofe umanitare le lasă în urmă sunt uriașe. Și au efecte asupra mai multor generații!

Din asta reiese că ar fi bine ca să nu se ajungă acolo. Și că e bine să avem mecanisme de autoreglare umanitare. Care să acționeze în timp. Cum ar fi, de exemplu, contracepția. Sau, în cazuri extreme, chiar și avortul.

Mecanismul de autodistrugere la nivel individual

Dar numai dacă nivelul de stres rămâne SCĂZUT! Altfel, acest mecanism se reactivează! Și cu cât stresul e mai mare, cu atât există riscul să apară manifestarea mai dură, mai crudă a acestui mecanism.

Adicțiile (dependențele) sunt una din PRIMELE manifestări care ne arată clar că nivelul de STRES e mult prea ridicat. Și că la nivel de INDIVID, mecanismul e deja ACTIVAT!

Sub PRESIUNE, orice persoană poate deveni victima comportamentului dependent, adictiv. Și se poate REFUGIA într-un mecanism de COMPENSARE.

Viciile, excesele, consumul exagerat și incontrolabil arată ACTIVAREA unui astfel de mecanism. A cărui menire e să CALMEZE TEMPORAR. Sau să reducă PERCEPȚIA asupra nivelului de stres. Devenit împovărător!

Țigara nu va reduce nivelul de stres în mod real, dar îi va ATENUA pentru moment POVARA. Acționând mai mult asupra PERCEPȚIEI decât asupra cauzei stresului.

La fel stau lucrurile și la consumul de alcool, de droguri, medicamente sau alimente în exces. Dar și la comportamente incontrolabile, cum sunt, de exemplu, jocurile de noroc.

Mecanismul de autodistrugere la nivel populațional

Când presiunea devine mare, apare TOTALITARISMUL. Și dictatura proștilor. Tot mai des ajung în funcție indivizi al căror rol e să AMPLIFICE, SĂ GRĂBEASCĂ procesul autodistructiv.

Marii dictatori și asasini ai istoriei, Hitler și Stalin, aveau un rol predefinit. Să ucidă cât mai multă lume. Ca să scadă PRESIUNEA populației.

După al doilea război mondial, a urmat o perioadă de înflorire economică. Atât în lagărul socialist, cât și în celălalt. Ca dovadă că măcelul a avut un efect.

Cu cât au murit mai mulți, cu atât pare să fie bine pentru economie! Și istoria pare că vrea să se repete! Cu apariția unei pandemii care ucide în special persoanele bolnave sau în vârstă. Și cu vaccinul ”salvator”. Dar ale cărui efecte sunt încă necunoscute.

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *