DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Natura umană – de ce unii mor de foame în timp de alții trăiesc în lux?

Natura umană

Natura umană – de ce unii mor de foame în timp de alții trăiesc în lux?

Natura umană e orientată spre creștere și dezvoltare. E o forță care ne împinge să vrem mereu mai mult. Citius, altius, fortius (mai rapid, mai mare, mai puternic) e deviza antică a sportivilor olimpici. Omul e competitiv!

Natura umană și mecanismele de autoreglare a populației

Egalitatea nu există în natură. Ci dimpotrivă, avem de-a face cu o LUPTĂ PENTRU EXISTENȚĂ. Care este CONTINUĂ. Exemplarele slabe, bolnave, cu probleme de funcționalitate sunt dezavantajate și uneori chiar ELIMINATE!

După cum spunea Darwin, nivelul unei populații are TENDINȚA de a crește mult peste capacitatea MEDIULUI de a hrăni întreaga populație! Iar Thomas Malthus, un preot britanic, scria acum peste 200 de ani un ESEU despre modul de AUTOREGLARE al nivelului populației!

Acești savanți explică niște mecanisme pe care omul modern refuză să le ACCEPTE. Deoarece par crude, dure și nemiloase.

Însă nu natura nu te joci! Când omul vrea să se joace de-a Dumnezeu, nu iese nimic bun! Iar Malthus explică destul de clar că oricât de mare ar fi producția de hrană, extinderea numerică a unei populații o va depăși.

Cu alte cuvinte, dacă avem un nivel de trai ridicat, vom avea TENDINȚA naturală de a ne ÎNMULȚI excesiv. Până la nivelul la care RESURSELE de hrană sau energie să devină INSUFICIENTE.

Moment în care CONCURENȚA devine tot mai ascuțită. Și CONFLICTELE sunt INEVITABILE. Apar războaie, crize, epidemii sau catastrofe, dictaturi sau alte mecanisme de AUTOREGLARE.

Natura umană e la fel ca și cea animală

Darwin a explicat clar că a OBSERVAT cum animalele își AUTOREGLEAZĂ nivelul populațiilor. Și a descris detaliat unele exemple.

În manualul de biologie de clasa XII-a, pe care probabil mulți dintre voi l-ați ignorat, deoarece trebuia să învățați doar pentru BAC, avem câteva exemple de mecanisme de autoreglare.

Mormolocii de broască bine dezvoltați secretă o SUBSTANȚĂ care omoară mormolocii mai mici! Dacă e sezon ploios, și nivelul apei din lac CREȘTE, mormolocii SUPRAVIEȚUIESC. Dar dacă e secetă și apa scade, AGLOMERAȚIA mormolocilor în apa mult prea puțină îi pune în PERICOL major PE TOȚI!

Și atunci natura a găsit soluția. Mormolocii mai mari, mai bine dezvoltați, cu șanse mai mari de SUPRAVIEȚUIRE secretă o substanță care UCIDE mormolocii mai mici!

Astfel, se reduce AGLOMERAȚIA, și lupta pentru resursele LIMITATE de hrană! Prin eliminarea exemplarelor mici și slabe, rămân în joc doar cele puternice și adaptate.

La fel, Darwin descrie și modul în care BUFNIȚA procreează. Ea depune zilnic câte un singur ou, timp de șapte zile! Iar puii ies din ou pe rând, câte unul în fiecare zi.

Dacă hrana este SUFICIENTĂ, toți puii vor supraviețui. Puiul care iese primul va fi mai mare și va fi hrănit PRIMUL. Apoi, acesta adoarme SĂTUL, și este hrănit următorul pui!

Dacă hrana este insuficientă, primul pui va ARUNCA din cuib ouăle și puii mai mici! Care astfel vor muri! Doar dacă hrana ajunge pentru toți vor supraviețui și restul puilor.

Natura umană e extrem de competitivă

Oamenii nu sunt egali. Și nici nu vor putea fi vreodată. Și orice tentativă de a-i nivela e din start sortită eșecului. Concurența pentru hrană, resurse și creștere e specifică și ființei umane!

Iar dacă apare o criză, și resursele de hrană scad, omul devine tot mai agresiv! Și dispus să elimine concurența! Puțin îi pasă dacă alții mor de foame!

Azi, când tu citești ce scriu eu aici, și câștigi peste 400 euro lunar, există sute de MILIOANE de africani care trăiesc cu mai puțin de un dolar pe zi! Unii vor muri de subnutriție, sau le vor muri copiii.

Câți dintre cei 10 milioane de români care câștigă peste 400 euro lunar s-au gândit să salveze un african care are 20 euro lunar? Probabil câteva zeci. Unul la câteva sute de mii. Restul IGNORĂ complet problema. Și se prefac că nu știu nimic!

Dar nu numai în Africa suferă lumea de foame. Ci și la noi în țară! Avem sute de mii de copii în sărăcie, și câteva zeci de mii de români care au în contul lor bancar PESTE 100.000 de euro!

Statul ar avea ca rol să ia impozite de la bogați și cu ele să ofere o șansă copiilor săraci. Dar NU O FACE. Nici cei de stânga nici cei de dreapta nu au reușit să rezolve problema inechității. Și nici nu vor putea vreodată!

De ce ai fi în RĂZBOI cu cineva care nici măcar nu încearcă se te rănească?

De ce unii trăiesc în LUX orbitor, și alții mor de foame? Cel care cheltuie, OSTENTATIV, sume exorbitante pe produsele SIMBOL ale luxului este complet indiferent cu privire la soarta celui care suferă de foame!

Iar cel care suferă de foame are de ales SĂ LUPTE pentru a se afirma sau să moară. Dacă are VITALITATE, energie și un minimum de SPRIJIN, va reuși. Și se va afirma. Având ȘANSA să devină, la rândul său, un cheltuitor ostentativ, care a uitat complet de unde a plecat.

Dacă a fost ajutat cândva și dacă a PĂSTRAT sentimente de compasiune, milă sau empatie, va ajuta, la rândul său, alte persoane.

Însă dacă a trăit într-un sistem crud, totalitar, în care altora nu le-a păsat de el, va deveni, la rândul său, un PSIHOPAT crud, APLATIZAT emoțional, dispus să facă rău altora pentru a se afirma.

Deci numărul PSIHOPAȚILOR face diferența. Dacă acesta e foarte redus, societatea umană se MENȚINE o vreme echilibrată.

Dar dacă TRAUMELE din copilărie sunt frecvente și extrem de PUTERNICE? Atunci crește nepermis de mult numărul celor cu tendințe PSIHOPATE.

Care sunt o pepinieră de INFRACTORI, de oameni cruzi, fără scrupule. Ce vor pune mâna pe PUTERE mai devreme sau mai târziu!

Natura umană se autoreglează prin PSIHOPAȚI

Când traumele existențiale sunt frecvente, se nasc generații întregi de psihopați. Care nu mai dau doi bani pe democrație, pe libertate sau pe semenii lor.

Vezi aici articolul: LIBERTATEA NU ARE NICI O VALOARE PENTRU PSIHOPAȚI!

Și aceștia, când devin prea mulți, acaparează PUTEREA! E simptomul oricărei societăți BOLNAVE. Aflate într-un proces rapid de autodistrugere.

Iar COMPETIȚIA care există pentru resurse va fi viciată, deturnată sau deformată în favoarea… a cui credeți? A PSIHOPAȚILOR! Care se aliază pentru a fi puternici împreună!

Vezi și articolul: AVANTAJUL COMPETITIV INCORECT SUSȚINE PSIHOPAȚII LA PUTERE!

Natura umană și politica

E suficient să privim oamenii care ne conduc. Dacă ei sunt democrați, iubesc omenirea și vor să facă BINE, se va trăi BINE. Iar dacă ei sunt PSIHOPAȚI, țara va fi distrusă din INTERIOR.

O analiză a clasei politice de la noi este în articolul: POLITICIENII ROMÂNI NU PAR LIDERI AUTENTICI, CI MAI DEGRABĂ PSIHOPAȚI!

În acest articol sper că am răspuns întrebării: DE CE ne autodistrugem?

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *