DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

PSIHOTERAPIA este numai pentru oamenii sănătoși

Psihoterapia

PSIHOTERAPIA este numai pentru oamenii sănătoși

Psihoterapia nu e pentru bolnavul psihic! Care adesea nu are capacitatea de a se autoobserva și autodescoperi! Și nici capacitatea de a se implica serios în efortul necesar propriei auto-vindecări!

Ba mai mult, un simptom frecvent al bolnavului psihic este că NEAGĂ obsesiv utilitatea psihoterapiei! Și are perfectă dreptate, la el nu va funcționa!

Psihoterapia vizează doar SUFERINȚELE

Nu și BOLILE! Iar a face diferența dintre BOALĂ și SUFERINȚĂ necesită puțină ATENȚIE! Una e să ai o maladie, o problemă PSIHIATRICĂ severă, cu delir sau halucinații, și PERCEPȚIE eronată a realității, și alta e să SUFERI.

Bolnavul delirează, halucinează, distorsionează puternic realitatea, dar el NU SUFERĂ! Ci suferă cei din jurul său!

Dimpotrivă, SUFERINȚA apare la cei CLINIC SĂNĂTOȘI. Care trec de mai multe ori de-a lungul vieții lor, prin MOMENTE CRITICE.

O despărțire de partener, un divorț, un deces în familie, un eșec profesional sau academic sunt momente care fac parte din viața oricărui om normal și perfect sănătos!

Iar dacă SUFERI în momentele critice, nu înseamnă că ești BOLNAV! Ci dimpotrivă, e un semn de NORMALITATE! De sensibilitate sufletească. Și de maturitate emoțională!

Însă uneori omul BOLNAV e cel care rămâne INDIFERENT la traume, la emoții puternice sau la catastrofe! Deoarece nu e capabil să PERCEAPĂ CORECT EMOȚIILE ALTORA. Sau gravitatea unor situații critice!

Psihoterapia e pentru oamenii inteligenți

Oamenii cu intelect limitat nu pot benefici, oricât și-ar dori, de avantajele procesului terapeutic! E nevoie de o stare de calm, de INTROSPECȚIE și de CURIOZITATE pentru procesul de AUTODESCOPERIRE!

Un om bolnav nu are asemenea preocupări! Ci doar unul sănătos! Care dorește să-și asume RESPONSABILUITATEA pentru propria soartă! Fapt care în determină SĂ CAUTE SOLUȚII!

Procesul CĂUTĂRII de SOLUȚII necesare pentru a depăși PROBLEMELE e adesea unul complex și îndelungat! Necesită timp și multă RĂBDARE. Și un EFORT sistematic susținut de o puternică DORINȚĂ de a reuși!

La care aș adăuga consecvența, determinarea și adesea și PASIUNEA pentru PROCESUL TERAPEUTIC. O adevărată CĂLĂTORIE menită să te reorienteze spre INTERIOR!

Psihoterapia necesită implicare

Psihoterapeutul nu e medic. Și nici nu te vindecă. E doar un GHID care te orientează discret spre REDESCOPERIREA SENSULUI VIEȚII. Pe care probabil l-ai neglijat. Ocupat fiind cu mărunțișuri care ți-au distras atenția de la el!

Iar dacă SUFERINȚA e prezentă, e doar un SEMN că e momentul să te OPREȘTI din ceea ce faci! Și să SCHIMBI DIRECȚIA!

Iar pentru asta, un GHID cu experiență este tot ce ai nevoie. Ca să faci primii pași însoțit de acesta. Iar prima discuție trebuie să fie GRATUITĂ (Ți-o pot oferi cu un simplu clic AICI). Deoarece e nevoie să evaluezi nivelul de COMPATIBILITATE cu ghidul tău spiritual!

Fiind vorba de muncă de ECHIPĂ, e important să vorbiți aceeași limbă. Și să cooperați armonios. ALTFEL SE PIERDE TIMPUL DEGEABA!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *