DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

SINDROMUL SALVATORULUI sau modul în care agresorul pretinde că îți vrea binele

Sindromul salvatorului

SINDROMUL SALVATORULUI sau modul în care agresorul pretinde că îți vrea binele

Sindromul salvatorului e des întâlnit azi la români. Avem și partide care PRETIND că ne salvează. Începând cu lovitura de stat dată de Frontul… SALVĂRII (pretins) Naționale! Și continuând cu Uniunea SALVAȚI (!!!) România!

Sindromul salvatorului ascunde în spate agresori psihopați!

Agresorii mereu și-au cosmetizat agresiunea. Și au folosit PROPAGANDA pe post de ACOPERIRE. Pretinzând că de fapt ei VOR BINELE celor agresați!

În spatele SALVATORULUI de profesie se află de fapt MANIPULATORUL! Care abia așteaptă să-și exprime SUPERIORITATEA asupra celui salvat!

Orice mișcare în direcția SALVĂRII cuiva poate fi ușor deturnată spre DOMINAREA celui ”SALVAT”. Până la distrugerea psihică a acestuia!

Sindromul salvatorului în familie

Orice soacră care se respectă va dori SALVAREA fiului ei. Sau a fericirii sale. Până la nivelul la care îl desparte pe acesta de o noră incomodă pentru… EA!

Orice părinte va CREDE cu tărie că EL ȘTIE ce este mai bine pentru copilul său! Încercând să-i IMPUNĂ acestuia niște norme sociale pe care el le-a dobândit în urmă cu zeci de ani. Și care azi pot fi complet depășite de evenimente!

Orice șef se va simți VALIDAT dacă IMPUNE subordonatului său propriile reguli. Uitând că el, din birou, nu are contact DIRECT cu clientul. Și feed-back-ul acestuia ajunge direct la angajatul său!

Sindromul salvatorului în medicină

Cu cât mai nesigură e știința, cu atât mai paranoic e cel care o propovăduiește. E surplus de medici care se cred dumnezei, și care IMPUN propriile CONVINGERI cu privire la efectele unor medicamente. Fără să le pese cu adevărat de starea REALĂ a pacientului lor!

În loc să INFORMEZE pacientul, pentru a găsi ÎMPREUNĂ SOLUȚII potrivite procesului de vindecare, medicul a ajuns un mic DICTATOR. Care bagă pe gât pacientului propriile CONVINGERI. Adesea complet eronate!

Iar dacă pacientul are vreo obiecție, sau o ÎNDOIALĂ cât de mică, medicul se răzbună! Mergând până la sabotarea tratamentului și excluderea acestuia din listă!

E modul oricărui dement de a-și DEMONSTRA cu forța propria pretinsă SUPERIORITATE! Un fel de: Să vezi ce rău va fi dacă refuzi să MĂ ASCULȚI pe mine, cel atotștiutor!

Sindromul salvatorului în învățământ

Profesorul a ajuns un fel de reportofon. Asimilează teorii sterile, pe care apoi le dictează elevilor sau studenților. Pe care apoi îi OBLIGĂ să le MEMOREZE ca pe apă.

E o metodă de tip sovietic, expirată de peste un jumătate de secol. Dar care azi încă se poartă prin universități. Proful e dumnezeul tău.

Și cartea SCRISĂ DE EL, de fapt adesea un PLAGIAT, sau o compilație de citări ale altor autori, e singura valabilă la examenul său!

Gândirea rigidă nu lasă loc la întrebări sau interpretări. Motiv pentru care studentul nici nu mai are curajul să îl mai întrebe ceva vreodată!

Examenul nu a fost niciodată o metodă reală de VERIFICARE  cunoștințelor. Ci un mod de a demonstra studentului că NU ȘTIE. De a-l UMILI, dovedindu-i că nu a învățat destul. Și că poate fi PICAT la simpla dorință a profului atotputernic!

Sindromul salvatorului în politică

Marii dictatori suferă de el. Îl au în stare LATENTĂ, ți încep să-l manifeste doar DUPĂ ce pun mâna pe PUTERE. Abia atunci ies la iveală TARELE COMPORTAMENTALE.

Toate frustrările, complexele de inferioritate și tulburările de comportament ies la suprafață atunci când psihopatul primește PUTEREA pe mână.

Răutatea sa patologică, lipsa de scrupule, la pachet cu prostia și analfabetismul funcțional, devin instrumente menite să provoace multă DURERE și SUFERINȚĂ poporului.

Totul îmbrăcat histrionic (teatral) într-o mantie de propagandă ieftină, greu de crezut și de digerat. Trâmbițată de o presă aservită, obedientă și lipsită de orice credibilitate.

Nevoia de CONTROL în exces arată de fapt lipsa autocontrolului interior al ”salvatorului” de ocazie. Agravată de nepriceperea sa în ale managementului. Și însoțită de lipsa totală a oricărei urme de umanism.

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *