DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Află de ce progresul tehnologiei nu înlocuiește rațiunea

Progresul tehnologiei

Află de ce progresul tehnologiei nu înlocuiește rațiunea

Progresul tehnologiei e continuu. Și știința ne oferă mereu lucruri incredibile. Dar cu toate acestea, nivelul calitativ al vieții omului scade continuu! Pare un paradox. Dar e o realitate! Cu cât știm mai multe, și avem tehnologie mai performantă, cu atât suntem mai nefericiți!

Progresul tehnologiei ne oferă doar instrumente

Însă pentru a beneficia de ele, avem nevoie de RAȚIUNE. De gândire bine structurată. În lipsa ei, degeaba avem INSTRUMENTE, deoarece nu le putem utiliza la maxima lor valoare.

Pot să-mi cumpăr o chitară electronică performantă, sau o orgă profesională. Dar dacă îmi lipsește RĂBDAREA de a exersa, de a învăța să cânt la ele, degeaba le am!

Îmi pot cumpăra un autoturism, dar dacă nu am carnet de conducere, nu voi ști să-l folosesc. Iar computerul meu este utilizat la maximum 3% din ceea ce poate el să facă!

Oricât de performant ar fi un instrument științific, capacitatea utilizatorului de a-l folosi corect și eficient face diferența!

Progresul tehnologiei nu ne face mai eficienți sau mai organizați

Dimpotrivă, gândirea noastră devine mai dezordonată. Și capacitatea noastră de a ne FOCALIZA pe lucrurile care contează SCADE continuu.

Iar dacă uităm să PLANIFICĂM, să gândim, să facem ALEGERI favorabile, degeaba avem doar INSTRUMENTE. Ele nu vor gândi în locul nostru!

Orice instrument tehnologic va necesita GHIDARE. Pentru a fi orientat spre atingerea unor OBIECTIVE pur umane! Și omul e cel care va lua DECIZII în acest sens!

Dar pentru a lua DECIZII, omul are nevoie de rațiune! Și de ACTIVAREA gândirii logice, raționale. Pentru a putea coordona eficient instrumentele pe care tehnologia i le oferă!

Progresul tehnologiei nu ne clarifică rațiunea!

Dimpotrivă, parcă o adoarme! Odată ce EFORTUL necesar pentru o anumită sarcină scade, devenim mai leneși. Și ni se atrofiază gândirea!

Iar GRABA nejustificată în care trăim ne împiedică să FOLOSIM cea mai prețioasă resursă a noastră – RAȚIUNEA! Care se ACTIVEAZĂ doar în anumite condiții favorabile!

Faptul că AVEM un creier capabil să gândească RAȚIONAL nu înseamnă că AUTOMAT în și folosim la capacitate alui reală!

Dacă am un autoturism cu sute de cai putere, și conduc printr-un oraș supraaglomerat, risc să nu pot depăși viteza medie a unei biciclete!

Iar dacă nu am obiective CLARE și bine definite, îmi va lipsi și STRATEGIA de a le atinge! Organizarea și planificarea corectă sunt esențiale!

Progresul tehnologiei e un mijloc de a atinge obiective

Dar dacă nu am obiective clare? Sau dacă ele sunt ambigue? Și mi-e dificil să le identific corect? E ca și cum aș avea automobilul performant, însă habar nu am unde doresc să merg!

Automobilul mă poate ajuta să merg repede, și are puterea necesară să meargă cu viteză, și în condiții de siguranță. Dar nu va stabili singur DIRECȚIA în care eu doresc să merg!

Iar dacă am un GPS performant, care arată drumul, acesta îmi va CERE mai întâi DESTINAȚIA CLARĂ. Fără de care îi va fi imposibil să-mi stabilească traseul!

Problema e mereu la mine, că NU ȘTIU unde vreau să ajung! Iar dacă știu, nu îmi este prea clar DE CE! Și nici ce OBIECTIVE voi putea atinge odată ajuns la destinație!

Progresul tehnologiei e inutil în lipsa rațiunii

Cu cât avem mai multă tehnologie, cu atât ne rămâne mai puțin TIMP pentru a gândi. Și a folosi eficient cea mai importantă RESURSĂ de care dispunem!

Rațiunea noastră poate fi activată și utilizată doar pe viteză mică! Ea e suspendată automat în condiții de stres, de presiune, de grabă!

Iar dacă ne grăbim, nu mai avem TIMP să planificăm sau să ne organizăm corect! Și STAREA de stres în care intrăm ne întunecă mintea!

Pentru că doar o MINTE CLARĂ și bine organizată poate lua decizii bune! Și numai în condiții de control al stresului!

Hai să vorbim despre asta, dacă dorești! Înscrie-te chiar acum la o discuție gratuită! (clic aici)

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *