DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Automatismele tale sunt mecanisme subconștiente care îți pot ruina întreaga viață

Automatismele

Automatismele tale sunt mecanisme subconștiente care îți pot ruina întreaga viață

Automatismele sunt obiceiuri vechi. Pe care tu le rulezi pe pilot automat. Adică fără să gândești rațional! Doar acționezi intuitiv. Și culmea, ele funcționează bine în majoritatea cazurilor! Dar nu întotdeauna!

Automatismele sunt scurtături

Și tu ești comod. Îți place să economisești energie. Și să nu te forțezi prea mult să și gândești! La ce bun să fac un EFORT de gândire, dacă se poate și FĂRĂ el?

Dacă am făcut asta de 5 ori, și a funcționat, de ce nu aș continua? Dacă m-am lăsat dus de val și am trăit la voia întâmplării, de ce aș mai gândi?

Mai ales la slujbă, unde automatismele sunt ceva obișnuit. Și unde azi fac exact ce am făcut și ieri! Fapt care mă face să mă simt confortabil!

Automatismele sunt asemenea unor programe mentale

Așa cum calculatoarele pot fi programate, și omul e presetat să ruleze OBICEIURI. Cu diferența că omul poate identifica la timp dacă rularea unui program aduce și CONSECINȚE nedorite!

Un calculator poate rula un program. Indiferent dacă acesta e bun sau nu. Atât poate să facă: să ruleze ce i s-a dat. Fără capacitatea de a se AUTOREGLA.

Omul însă poate să fie ATENT la consecințe. Și să simtă dacă rularea unui automatism în duce într-o direcție bună sau nu. Astfel că poate să SCHIMBE, conștient, un tipar care rulează subconștient.

Doar că asta necesită un efort. Resimțit ca fiind DISCONFORT. Iar rolul unui automatism este tocmai ergonomia și confortul!

Automatismele în viața ta

Automatismele îți ghidează 97% din decizii. Fiind bazate pe anumite CONVINGERI ale tale. Nu neapărat corecte sau bine analizate!

Astfel că poți deveni ușor VICTIMA propriilor tale convingeri! Și a tiparelor automate. Pe care obișnuiești să le rulezi FĂRĂ SĂ GÂNDEȘTI!

Vei gândi doar dacă ai folosit mai întâi automatismele! Și ai dat-o în bară rău de tot! Chiar foarte dureros!

Iar SUFERINȚA este modul în care organismul tău îți CERE să te oprești. Și te provoacă să renunți la vechile OBICEIURI automate!

Automatismele se cer conștientizate!

Una e să CUNOȘTI că ai automatisme, și alta e să le și CONȘTIENTIZEZI. Adică să înțelegi clar care sunt CONSECINȚELE lor!

Toți ȘTIM că fumatul, de exemplu, e dăunător. Dar puțini dintre fumători sunt cu adevărat CONȘTIENȚI. Mai ales de CONSECINȚELE pe termen lung ale acestui obicei!

Practic, avem nevoie de ATENȚIE. Pe care să o îndreptăm către ceea ce deja ȘTIM. Pentru a fi capabili de o analiză RAȚIONALĂ a propriilor cunoașteri!

Și atunci cunoașterea se preschimbă. Dintr-un obicei rulat pe pilot automat, ea devine o acțiune rațională. Și bine înțeleasă pe plan mental.

Automatismele se pot modifica!

Ele au tendința naturală să rămână STABILE. Și doar EFORTUL de gândire le poate determina să fie conștientizate. Efort care rareori este declanșat.

Doar suferința te poate determina să vrei să schimbi ceva! Dar omul e rezistent la suferință. Iar dacă nu face LEGĂTURA dintre suferința sa și consecințele propriilor sale ALEGERI, va rămâne captiv într-un tipar limitativ.

Iar în momentul în care ai devenit conștient de necesitatea acțiunii, mă vei contacta ca să trecem imediat la treabă! (cu un simplu clic AICI)

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *