DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Avantajul competitiv incorect susţine psihopaţii la putere

Avantajul competitiv incorect

Avantajul competitiv incorect susţine psihopaţii la putere

Avantajul competitiv incorect este cel care propulsează psihopaţii în funcţii de conducere. Rareori un om corect şi moral va ajunge în vârf. Cel mai adesea se va găsi măcar un psihopat care să joace incorect.

Un boxer care loveşte sub centură are cele mai mari şanse de victorie. Mai ales dacă are şi arbitrul de partea sa!

Hai să fim sinceri cu noi înşine! Viaţa nu e corectă, nici morală. Iar lupta pentru existenţă ţine cont doar de rezultate. Cel ajuns miliardar rareori e întrebat dacă a respectat legea şi etica. Iar dacă totuşi este întrebat, nu mai e nevoit să şi răspundă. Nici măcar în faţa legii.

Bugetarii şi avantajul competitiv incorect

Sistemul bugetar e campionul psihopatiei. Posturile de conducere sunt ocupate de favoriţi, pile, rude şi tot mai rar de persoana potrivită sau de cea competentă! Care dacă există, simte instinctiv că a greşit locaţia, şi se retrage. Ori acceptă un post mult inferior pregătirii sale.

Concursurile formale, numirile pe criterii pur politice şi nepotismul au devenit regula, nicidecum excepţia! Iar frica de ziua de mâine, de sărăcie şi de lipsuri distorsionează complet scara de valori.

În aceste condiţii, a te folosi de avantajul competitiv incorect tinde să devină o necesitate. Iar psihopatul, pe noua scară de valori, devine un învingător.

De ce numai psihopatul va folosi avantajul competitiv incorect?

Psihopatul nu are emoţii. Nici conştiinţa faptului că a greşit. Pentru el, victoria va fi incomparabil mai importantă decât corectitudinea. De fapt, el va perpetua modul de acţiune al sistemului care l-a format!

Idolul său este adesea tot un psihopat care a reuşit. Care a făcut bani, indiferent de metodele folosite! Deloc întâmplător, tinerii de azi îşi iau ca model psihopaţi care deţin puterea şi mulţi bani, şi nicidecum oameni de ştiinţă!

Modelul psihopatului este Machiavelli. În manualul de diagnostic al tulburărilor mentale folosit de psihologii clinicieni şi medicii psihiatri din întreaga lume există chiar şi tulburarea de personalitate de tip machiavelic.

Deviza machiavelicului fiind: „Scopul scuză mijloacele”. Cu alte cuvinte, psihopatul machiavelic va folosi orice mijloace posibile pentru a-şi atinge scopurile.

Lipsa de scrupule şi avantajul competitiv incorect

Lipsa de scrupule a psihopatului îl va face să pună pe primul plan victoria cu orice preţ. Pare o strategie de supravieţuire bună, în condiţii de competitivitate maximă. În care câştigă cel mai bine plasat, în locul celui corect.

Iar faptul că numărul psihopaţilor e în creştere arată că psihopatul îşi are şi el rolul lui în natură. Altfel, natura l-ar fi eliminat de mult!

Însă creşterea prea rapidă a numărului de psihopaţi dispuşi să folosească avantajul competitiv incorect în folos personal duce la acumularea de tensiuni majore. Nivelul de stres din cadrul populaţiei creşte prea repede. Iar conflictele devin iminente.

Fapt care ne duce cu gândul la Thomas Malthus şi doctrina sa, numită maltusianism. Deşi veche de peste 200 de ani, ea pare la fel de valabilă. Teoria lui spune că nivelul populaţiilor umane se autoreglează prin foamete, boli şi războaie. Iar practica pare să confirme, de sute de ani, această teorie.

Animalele şi avantajul competitiv incorect

Darwin a observat, în lumea animală, mecanismele prin care acestea autoreglează propriul nivel al populaţiei.

În manualul de biologie, studiat în ultimul an de liceu, ne atrage atenţia exemplul bufniţei. Aceasta depune 7 ouă, în 7 zile diferite, în ritmul de un ou pe zi. Puii ies din ou pe rând, unul câte unul, la o zi distanţă. Dacă hrana e suficientă, toţi puii vor supravieţui. Însă dacă aceasta e limitată, puiul cel mai mare va arunca din cuib ouăle sau puii mai mici! Aceştia vor fi sacrificaţi de fratele lor mai mare! Astfel, populaţia de bufniţe îşi autoreglează ritmul de creştere!

În cazul mormolocilor de broască, aceştia convieţuiesc acceptabil dacă au spaţiu suficient. Când nivelul apei scade, în urma secetei, şi densitatea mormolocilor este prea mare, o substanţă secretată de mormolocii mari îi omoară pe cei mai mici! Care nu se mai pot îndepărta suficient de mult de toxină, şi devin victimele ei.

Tu şi avantajul competitiv incorect

Dacă ai fost educat la un nivel înalt de standarde morale, vei deveni, mai devreme sau mai târziu, victima celor care se vor folosi de avantajul competitiv incorect.

Dacă tu ai devenit vegetarian, pentru a proteja animalele domestice, nu te aştepta ca taurul să înţeleagă asta şi să nu te mai atace! Iar dacă la un safari ai fost impresionat de frumuseţea leului, şi ai refuzat să îl vânezi, nu te aştepta ca leul să înţeleagă asta, şi din acest motiv să nu te mai mănânce!

Trăieşti într-o lume competitivă, şi ai de înţeles mecanismele şi nevoia de a înţelege şi folosi uneori avantajul competitiv incorect şi în favoarea ta. Nu e un moft, ci o chestiune de supravieţuire!

Dezvoltarea creativităţii tale este una din modalităţile legale şi morale prin care poţi deveni performant şi eficient într-o astfel de lume competitivă.

Este nevoie să te pui pe treabă. E momentul să te protejezi. E timpul să ceri ACUM şi AICI să fii antrenat în tehnici şi metode practice de psihologie aplicată. Care îţi vor oferi rapid acel avantaj competitiv corect de care ai nevoie pentru creşterea calităţii vieţii tale.

Pentru că azi trăieşti într-o lume în care majoritatea joacă incorect, şi adesea împotriva ta.

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *