DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Beția puterii și efectele ei reale asupra caracterelor foarte slabe

Beția puterii

Beția puterii și efectele ei reale asupra caracterelor foarte slabe

Beția puterii îți poate lua mințile. Și simptomele ei sunt adesea ascunse. Nici măcar nu știi că ești bețiv! Însă faptul că tu nu bei este irelevant! Importantă e doar nevoia incontrolabilă de a te îmbăta! Chiar dacă te îmbeți cu apă rece!

Beția puterii vine din frică

Poate ai avut o copilărie mai traumatizantă. Și ai dezvoltat niște mecanisme de COMPENSARE. Menite să îți reducă traumele. Și să te reechilibreze într-o formă sau alta.

Când erai copil ai suferit, Și te-ai temut. Ai fost EXPUS la situații care te-au pus în pericol. Însă copilul de atunci s-a adaptat rapid. A inventat o poveste sau alta. Și s-a protejat de efectele traumatizante.

Adesea, copilul inventează EROI imaginari. Meniți să îl salveze de traumele reale! Și să-i mențină curajul. Chiar dacă exteriorul e greu de suportat, la interior se păstrează totuși echilibrul!

Ca adult, aceste mecanisme tind să dispară. Și capacitatea de a te refugia în vise să fie înlocuită cu REALISMUL dur. Nu mai poți să minți că va veni eroul imaginar să te salveze! Sau dacă o faci, nici tu nu te mai crezi pe tine!

Și atunci la adult se dezvoltă altceva. Alt MECANISM DE PROTECȚIE. Sau mai degrabă un alt MOD DE A EVADARE. De fugă dintr-o realitate crudă. Una prea greu de suportat.

Dacă frica e mare, și urmele traumelor din copilărie sunt prea adânci. Fiind nevoie de aceste mecanisme. Altfel, apare anxietatea, sau mai exact frica fără obiect!

Beția puterii e tot un mecanism de compensare

Când FRICA devine ANGOASĂ, devii disfuncțional. Nu mai dormi bine. Și capacitatea ta de a te reface după oboseală scade mult. E momentul să ACȚIONEZI. Și să OPREȘTI, cu orice preț, căderea ta!

Însă tu refuzi să ACCEPȚI, să recunoști existența unei PROBLEME! Pe care nu o vei putea rezolva tocmai din acest motiv! NEGAREA ta te face fals. Și incapabil să lupți cu problema. Despre care PRETINZI că nu există!

E ca și cum ai avea o pioneză în pantof. Care îți provoacă o rană la picior. Dar pe care REFUZI SĂ O SCOȚI. Și încerci, zadarnic, să-i refuzi existența! Să PRETINZI că  nu există.

Iar dacă accepți că e acolo, și că DOARE, și că SUFERI crunt, refuzi să accepți că poate fi scoasă! Sau găsești pretexte INFANTILE să nu o scoți! Pretinzând că e prea dificil! Sau că nu poți găsi omul care o poate scoate în locul tău! Fără ca tu să te descalți!

Și atunci dezvolți un oarecare MECANISM DE COMPENSARE. UN SUROGAT. Menit să ATENUEZE, temporar, DURERILE tale crunte.

Beția puterii e un puternic mecanism de compensare

Aceste mecanisme de compensare sunt mai mult sau mai puțin toxice. Fiind menite să ÎNLOCUIASCĂ ceva ce lipsește. Cum ar fi, de exemplu, CURAJUL. Și siguranța interioară.

Odată apărute fricile, NEVOIA de a apela la mecanismele de COMPENSARE devine incontrolabilă. Și astfel apar abuzurile de alcool, țigări, medicamente, alimente sau substanțe interzise!

Exercitarea puterii, a NEVOII DE A DOMINA alte persoane e tot un astfel de mecanism. Menit să CALMEZE FRICA1 Și să liniștească, temporar, angoasele existențiale. Sau să umple pentru moment GOLUL INTERIOR (vezi aici articolul despre acesta).

Astfel, atunci FRICOSUL se calmează DOMINÂND! Și primind CONFIRMAREA faptului că este PUTERNIC! Sau că i se RECUNOAȘTE puterea de către alții mai slabi ca el!

Beția puterii și modul în care o exercită bețivul

Când vine de la muncă frustrat, adultul simte nevoia să COMPENSEZE. Să se REÎNCARCE cu energie. Pe care tocmai a PIERDUT-O în lupta cu șefii de la slujbă!

Și atunci alege să bea, să fumeze, să EVADEZE din realitate într-o formă sau alta. Adesea se RĂZBUNĂ pe cei apropiați. Mai ales pe cei pe care îi PERCEPE ca fiind mai SLABI decât el!

Și atunci DOMINĂ! Și își exercită PUTEREA. Atât cât are! Umilind, criticând sau DEVALORIZÂND persoanele mai slabe! Și începe cu propriii copii!

La slujbă, sefii ADORĂ să critice, să umilească și să agreseze verbal angajații. Pe care îi consideră a fi INFERIORI LOR! Și atunci îi tratează cu SUPERIORITATE!

Iar această FALSĂ superioritate e de fapt o BEȚIE. O dependență. Și un mecanism patologic de COMPENSARE  unor FRICI ascunse și nerecunoscute!

Beția puterii devine incontrolabilă uneori

Un băutor pasionat va alege cu grijă ce bea, când bea și mai ales cât consumă! Însă unul DEPENDENT va bea orice, oricând și în orice cantitate!

Primul pahar, care altă dată îl calma, acum nu îi mai ajunge! FRICA rămâne prezentă! Și atunci apare nevoia INCONTROLABILĂ de a crește doza! Fără a te preocupa de CONSECINȚE.

Un bețiv ahtiat după PUTERE va proceda exact la fel, Doar că în loc să oună mâna pe PAHAR, el va căuta, înfrigurat, un alt individ. De preferință unul CÂT MAI SLAB.

Și atunci începe festinul! Ritualul ridicării paharului și sorbirii lui e ÎNLOCUIT aici cu CRITICA. Bălăcăreala e la ea acasă! Și NEVOIA DE DOMINARE se afișează în toată PATOLOGIA EI!

Orice eroare, reală sau imaginară, va deveni din țânțar un armăsar! Și biata VICTIMĂ va fi făcută cu ou și cu oțet! Beția puterii se dezlănțuie!

Beția puterii necesită mediul potrivit!

Alcoolicul nu vrea doar să bea! Ci să se afle în mediul potrivit! Adesea, la cârciumă! Unde savurează pahar după pahar! Fără a s emai opri!

Beția puterii se manifestă exact la fel! Bețivul fricos devine, pentru câteva momente, LEU! Și se simte bine agresând verbal. Și criticând! Căutând nod în papură.

Însă are nevoie, pentru asta, de O VICTIMĂ! Un fraier dispus să îi PERMITĂ să-și descarce mizeriile sufletești în sufletul său!

Și țara noastră e plină de VICTIME. Care sunt urgent descoperite de vreun BEȚIV. Ce se bucură enorm că a găsit mediul potrivit. Adică o GHENĂ în care să-și verse gunoiul sufletesc! Pe sufletele altora!

Și astfel ia naștere un nou CUPLU. Indiferent de sex, sau statut. Cuplul poate fi părinte-copil, sef-subordonat, soț-soție, cu roluri care se pot schimba între ele! Vezi articolul despre sado-masochism aici

Beția puterii merită cunoscută!

Odată deconspirat mecanismul ei, beția puterii devine transparentă. Și îți pierde complet puterea. Bețivul însă o caută cu disperare. Însă fosta VICTIMĂ începe să o refuze. Dacă mai are energia necesară!

Acest articol nu e util pentru bețiv. Nici pentru alcoolic. Nici pentru ALCOOLICUL care NU BEA. (vezi articolul aici). Mecanismele sale rămân ACTIVE! Chiar dacă află despre ele.

Vorbele, spuse sau scrise, nu pot VINDECA așa ușor și repede un suflet rănit și speriat. Beția puterii va rămâne o nevoie a celui traumatizat în copilărie! Cu toate rănile sale nevindecate!

Însă VICTIMELE sunt cele care se pot trezi. Și pot înțelege MECANISMUL care le transformă șefii, partenerii de viață, părinții sau colegii în agresori psihopați!

Iar momentul trezirii poate fi URMAT de momentul IEȘIRII VOLUNTARE din starea de VICTIMĂ! Și al ÎNȚELEGERII vieții așa cum este ea!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *