DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Capcana iluziilor și dificultatea trezirii la realitate

Capcana iluziilor

Capcana iluziilor și dificultatea trezirii la realitate

Capcana iluziilor prinde toți oamenii, fără excepție. Cu atâta putere încât ei nici măcar nu mai realizează că sunt prizonieri! De unde și dificultatea eliberării.

Cum să scapi dintr-o închisoare ale cărei ziduri nu le vezi? Și la ce bun să evadezi, dacă nici măcar nu ești conștient că ești închis?

Capcana iluziilor și simptomele ei

Dacă nu vezi gratiile, asta nu înseamnă că ele nu există! Și TU LE SIMȚI în întreaga ta ființă! Sub forma unor tensiuni, frustrări, nerăbdare și SUFERINȚĂ SUFLETEASCĂ!

Deși ai impresia că ești LIBER, te simți nemulțumit. Și ai un sentiment de lipsă de energie. De gol interior. Un SEMNAL clar că lucrurile nu merg bine!

Chiar dacă PRETINZI că totul e bine, de fapt TU ȘTII ceva. La nivel subtil, SIMȚI că există probleme. Știi bine că ai nevoie de altceva. Că o SCHIMBARE este necesară. Și că va fi inevitabilă!

Dar mai simți că te temi de aceasta. Astfel că blocajul mental este total. Amâni acțiunea, schimbarea și orice altceva.

Mai mult, intri în NEGAREA problemei (detalii și în articolul NEGAREA)

Capcana iluziilor e sinonimă cu negarea realității

Deși simți, subtil, că ești prizonier, refuzi să recunoști! Ca un hoț prins asupra faptului, care continuă să susțină că e nevinovat! Deși ȘTIE bine că a furat! Însă alege să mintă!

Iar pentru a fi convingător, începe prin a minți propria persoană! NEGAREA unor suferințe, a unor lucruri evidente, este un simptom clar că ești prins în capcana iluziilor.

De câte ori pretinzi că toate merg bine, dar în interior TE SIMȚI nasol, ai mințit. Mai exact, TE-ai mințit! Ai ales să te scufunzi și mai mult în negare!

Și cum s-ar putea elibera cineva dintr-o capcană, dacă refuză să recunoască existența ei? Cum pot rezolva o problemă, dacă PRETIND că ea nu există?

Primul pas pentru a scăpa de capcana iluziilor

Primul pas este atât de DIFICIL, încât pot spune că e deja JUMĂTATE din drum! Așa cum o spune vechiul proverb chinezesc, o călătorie de luni de zile ÎNCEPE cu un singur pas!

Încă de acum câteva milenii, se știa că pentru a AJUNGE undeva, este necesar mai întâi SĂ PORNEȘTI! Iar pornirea e dificilă din cauza NEGĂRII, și automat a AMÂNĂRII pornirii!

Așa că doar ieșirea din NEGARE va duce la ACCEPTAREA existenței problemei.

Odată ACCEPTATĂ existența unei stări neplăcute, ai făcut acel important prim pas! Tot ce ai de făcut este să te AUTO-EVALUEZI.

Să arunci o scurtă privire înspre interior. La STAREA TA sufletească. Și să îți dai o notă între 1 și 10. Dacă te simți extraordinar de bine, nota va fi zece. Iar dacă te simți extrem de rău, îți dai nota unu.

De obicei, îți vei da o notă intermediară. Probabil nu te simți de zece, dar nici de unu. Însă e important să cuantifici. Să ai un INDICATOR numeric clar al felului cum te simți tu chiar acum!

Sinceritatea e necesară pentru a scăpa din capcana iluziilor

Dacă alegi sinceritatea, și vei da o notă între 1 și 10 stării tale sufletești, vei avea o imagine clară a locului în care te situezi.

Cu cât ești mai jos, cu atât SUFERI mai mult. Și cu atât mai necesară îți este o SCHIMBARE.

Și e mult mai SIMPLU să îți dai tu nota. Ești doar tu cu tine. Șansele să fii sincer, în interior, TU cu TINE, sunt mai mari.

Cu totul altfel ar fi dacă te-ar întreba ALTCINEVA cum te simți. Ar exista tentația de a mima, de a masca suferința. Sau de a purta o mască socială menită să dea bine la alții!

Însă când ești doar tu cu tine, și știi că doar TU cunoști răspunsul, poți fi mult mai sincer și deschis! Mai ales că acum tocmai începi să afli că o notă falsă e strâns legată de capcana iluziilor!

Știi deja că odată descoperit secretul, te poți elibera relativ rapid! Important e să ACCEPȚI că ancorarea la REALITATE ar putea deveni o prioritate pentru tine!

Capcana iluziilor și pregătirea pentru a ieși din ea

Ca să te eliberezi, ai nevoie de un EFORT de durată. Care nu e la îndemâna oricui! Asta înseamnă să studiezi unele mecanisme. Și să înțelegi modul de funcționare al creierului tău!

Într-o lume a iluziilor, tu cunoști cum funcționează calculatorul, smartphone-ul sau automobilul tău, dar nu știi aproape nimic despre cum funcționează CREIERUL TĂU!

Sistemul te școlarizează doar pentru a deveni un bun angajat! Capabil să manevreze utilaje, echipamente performante și elemente tehnice complexe. Nu și pentru a fi fericit, funcțional sau performant!

Însă lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Ai acces practic nelimitat la orice tip de INFORMAȚIE. Și numai DEMORALIZAREA și ILUZIA sunt factorii care te pot orbi pe moment. Astfel încât să nu VREI să vezi oportunitățile extraordinare ale momentului!

Începe să citești, și mai ales să TRIEZI corect informația. Vei fi uimit de câte vei descoperi!

Capcana iluziilor și acțiunea concretă

Probabil ai citit deja multe materiale! Doar o persoană pasionată de lectură poate citi cu RĂBDARE tot acest articol. Deci ai măcar o vagă o idee despre sufletul tău. Sau mai exact despre motivele pentru care nu simți încă împlinire sufletească.

E un lucru extraordinar dacă faci parte dintre cei care DORESC să iasă din capcana iluziilor! Mai puțin de 3% din populație a realizat acest lucru extrem de important!

Însă pregătirea ta teoretică e una, și ACȚIUNEA PRACTICĂ e alta. Trezirea, ieșirea din capcana iluziilor nu e o formulă magică. Și nici o metodă infailibilă pe care să o aplici imediat!

De fapt e vorba de un PROCES COMPLEX. Numit și DEZVOLTARE PERSONALĂ. Un proces CONTINUU. Prin care FOCALIZAREA TA spre INTERIOR duce la transformări benefice extraordinare pentru viața ta!

E mult mai mult decât o metodă! Este un nou mod de viață!

Așa cum pentru a avea un corp flexibil și musculos ai nevoie de mișcare, efort și exerciții fizice în permanență, și procesul de dezvoltare personală e unul pe viață! Definit prin schimbarea modului de a gândi și a vedea lucrurile. Precum și perfecționarea abilității tale de a relaționa eficient cu oamenii din jurul tău.

Capcana iluziilor și procesul de dezvoltare personală

Ai de luat o decizie. De făcut o alegere. Și de pregătit noul tău mod de viață.

Așa cum sportivul alege un regim mai intens de MIȘCARE, acum poți alege și tu un regim mai eficient de GÂNDIRE. Sau mai exact, o EFICIENȚĂ crescută în modul de autocontrol emoțional și în relaționarea cu alte persoane. Fapt care duce, invariabil, la REZULTATE diferite de cele din trecut!

Va fi un proces permanent, aparent dificil doar la început. Deoarece nu ai idee cum să începi. Apoi devine o rutină, și un mod de viață care duce la REZULTATE tot mai bune de-a lungul timpului.

Rolul meu poate fi de catalizator al acestui important PROCES. Te voi observa, ghida, încuraja și motiva să te pui pe treabă. (clic aici pentru o discuție gratuită online)

Ca să faci lucrurile cu plăcere! Să fii în armonie cu natura umană, în loc să lupți împotriva ei!

Ca oameni, suntem cele mai complicate mașinării din întreg Universul. Și avem mare nevoie să fim atenți la modul în care funcționăm! Mai ales că putem fi influențați doar din interior! Indiferent de calitatea materialelor primite din exterior! Doar tu ai acces la butoanele virtuale prin care controlezi sistemul tău interior. Și e menirea ta să dobândești abilități mai dezvoltate pentru a le gestiona! Începe chiar acum!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *