DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Masca socială și rolul ei important din viața ta

Masca socială

Masca socială și rolul ei important din viața ta

Masca socială este utilă. Și strict necesară. Dacă oamenii ți-ar putea vedea cu ochiul liber adevăratul caracter, s-ar speria. Rănile tale emoționale, traumele din copilărie și micile tale răutăți te-ar exclude din societate instantaneu! Așa că ai nevoie ca de aer de o mască socială!

Masca socială e falsă?

E menită să ascundă unele defecte de caracter. La fel cum hainele sunt utilizate să te facă să pari mai suplu. Și să ascundă unele detalii intime.

Dacă ai un corp tânăr, suplu, și bine lucrat, te vei dezbrăca de haine mult mai ușor. Și te vei simți liber la plajă, sau în orice situație. Nu vei avea complexe de inferioritate. Iar hainele tale nu vor avea menirea de a ascunde defecte, ci de a scoate în evidentă calități!

La fel, masca socială ascunde ceea ce tu crezi că e neadecvat la tine. Nu necesită haine, ci mai degrabă un joc de rol. Unele gesturi, expresii și cuvinte menite mai degrabă să ascundă, decât să dezvăluie ceva.

Masca socială e utilă?

Chiar strict necesară! La fel ca și în cazul hainelor, ar fi indecent să renunți la ea complet. Oamenii s-ar simți șocați!

Însă nici să te ascunzi complet sub un voal negru nu e o soluție!

Oamenii sunt curioși să te vadă, să te cunoască, să te descopere! Și da, le vei prezenta o mască la început.

Apoi, treptat, vei PERMITE să se vadă tot mai mult. Dacă și interlocutorul face la fel! Și vei scoate masca SOCIALĂ aproape complet doar în fața celor în care ai ÎNCREDERE.

E alegerea ta când o scoți. Și cât din ea păstrezi. Și mai ales în fața cui. Actoria e o abilitate socială utilă. Și capacitatea ta de a aprecia când să renunți la ea, și în ce proporție, înseamnă inteligență și maturitate emoțională.

Masca socială are menirea de a păcăli alte persoane?

Ea e destinată să te protejeze pe tine. Și să dea o impresie bună despre tine. Fără să fie ceva rău!

E chestiune de nuanțe să utilizezi măști falsificate la greu. Și să refuzi să le dai jos, în ciuda unor evidențe. Până la nivelul la care măștile se lipesc de tine atât de tare, încât nu mai știi cine ești tu, și care e masca ta!

Ajungi să te păcălești mai mult pe tine decât pe alții! Pentru că ei văd deja poate mai mult decât vezi tu! Prin urmare, o mască prea stridentă, prea groasă, exagerată, îți va face mai mult rău decât bine.

Masca socială te poate ajuta?

Dacă e decentă, și știi când să renunți la ea. Și mai ales în fața cui! Altfel, masca te incomodează. Și efortul de a o purta este prea mare. Poate duce la epuizare!

Dacă te simți obosit, poate fi și pentru că risipești energie multă purtând inutil prea multe măști! Măsura, echilibrul, moderația, sunt utile și atunci când alegi o mască socială!

Cum pot privi sub masca socială a celorlalți?

Întrucât toți poartă o mască socială, e datoria ta să înveți să privești prin ea! Altfel, riști să fii adesea dezamăgit. Și să cazi victima unor persoane lipsite de autenticitate.

Însă dacă inițial, în tinerețe, ai eșecuri în a recunoaște oamenii falși, există riscul să ai parte de multe dezamăgiri. Nu dispera! E datoria ta să îți dezvolți continuu competența.

Iar pe măsură ce te maturizezi emoțional, vei ști să privești cu ușurință și fețele din spatele acestor măști!

Dacă nu te descurci, la asta te pot ajuta! (clic aici)

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *