DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Ce părere au alții în realitate despre problemele mele existențiale?

Difuzarea responsabilității

Ce părere au alții în realitate despre problemele mele existențiale?

Ce părere au ei despre ce ar trebui eu să fac? E simplu de aflat. E nevoie doar să îi întrebi. Și oamenii ADORĂ să își dea cu părerea. În special despre lucruri la care nu se pricep deloc.

Ce părere au oamenii despre tine?

Părerile lor sunt SUBIECTIVE. Adică părtinitoare. Și au legătură mai mult cu PERCEPȚIILE lor decât cu PROBLEMA TA! Însă ei vor susține cu tărie că au dreptate!

Ca să îți poți da cu părerea despre cineva, e nevoie de documentare serioasă. Omul e complicat, și ai nevoie de timp ca să îl cunoști bine. Și de ATENȚIE mărită.

Altfel, orice părere dată la întâmplare e inutilă. Sau va face mai mult rău decât bine! Una e să îți spui punctul de vedere, și alta e să te documentezi serios înainte de a face asta.

Ce părere au au chinezii despre orientarea în oraș?

Călătorii care au ajuns în China, și au avut proasta inspirație să întrebe un chinez despre o destinație turistică oarecare, au primit imediat O PĂRERE.

Adesea, chinezul întrebat nu avea nici cea mai mică idee despre destinația dorită. Însă cultura lor orientală nu le permite să lase omul FĂRĂ AJUTOR!

Și atunci, ei AJUTĂ. Și spun ceva, arată o direcție LA ÎNTÂMPLARE. Convinși că INTENȚIA lor e mai importantă decât PRECIZIA sau acuratețea.

Dacă ar fi REFUZAT să ajute omul, sau ar fi recunoscut că nu știu, l-ar fi JIGNIT pe oaspetele care le vizitează orașul! Și s-ar fi pus în jenanta situație de a NU OFERI AJUTOR!

Și atunci ei se simt OBLIGAȚI SĂ AJUTE. Chiar și atunci când COMPETENȚELE LOR în materie de geografie și turism sunt nule!

Și vor fi fericiți să primească MULȚUMIRI de la turistul ajutat! Mai ales că nu vor mai fi prezenți să recepționeze eventualele înjurături ulterioare!

Ce părere au părerologii?

Din păcate, oamenii sunt predispuși să își dea cu părerea chiar și atunci când NU SE PRICEP! Important e SENTIMENTUL LOR de a se face ei UTILI!

Prea puțin le pasă dacă ajutorul lor e bun sau nu. Important e să percepi că ei ȘI-AU DAT SILINȚA! Și s-au străduit să te ajute așa cum EI AU ȘTIUT!

Așa că PĂREROLOGII sunt peste tot. În fiecare dintre noi! Gata să-și sacrifice timp și energie pentru a AJUTA oamenii care au nevoie de sfaturile lor.

Puținii EXPERȚI, care au studiat ani întregi, investind timp, efort și mulți bani în CREȘTEREA nivelului lor de COMPETENȚĂ, nu se înghesuie să ajute gratuit. Timpul lor e prețios!

Ce părere au cei care cer PĂRERILE?

Cei mai mulți oameni trăiesc cu IMPRESIA că oricine care a avut o experiență ASEMĂNĂTOARE îi poate ajuta! Depresivul va cere mai întâi sfatul ALTOR DEPRESIVI cu privire la medicamentele care îi pot ajuta!

Iluzia că experiența ASEMĂNĂTOARE a altora ar putea fi IDENTICĂ e păguboasă! A lua un medicament care a ajutat altă persoană e adesea sinucidere curată!

Însă reticența de a apela la un expert nu reduce NEVOIA de a găsi SOLUȚII la problemele existențiale! Degeaba EVIȚI să apelezi la un specialist, că suferința RĂMÂNE activă!

Și atunci apare nevoia stringentă de a acționa. De a sparge gheața cumva. Intrând pe un grup tematic de pe Facebook. Și descriind SUMAR unele detalii din cadrul problemei tale.

Și SOLUȚIILE fanteziste apar cu duiumul. Unele mai aberante decât altele. Și asta atunci când RĂSPUNSURILE sunt în probleme extrem de IMPORTANTE pentru viața ta!

Ce părere au cei care oferă părerile?

Dacă părerile cerute sunt de importanță minimă (cu ce culoare să-mi vopsesc masa din sufragerie?), e în regulă să le împărtășești EXPERIENȚELE tale din trecut. Sau chiar să le dai fotografii ca exemplu.

La fel și când detaliile cerute sunt simple ca lumina zilei (gen: Cum să fac maioneză). Un răspuns greșit poate produce o pagubă de circa 1-2 lei…

Deci se justifică pe deplin pasiunea ta de A AJUTA oamenii. Și o poți exersa. Oferind sfaturi utile tuturor. Fără a aștepta să primești în schimb decât like-uri și mulțumiri.

Dar dacă problema ridicată este delicată, și SOLUȚIILE sunt COMPLEXE, fiind nevoie de o analiză temeinică, e mai bine să ne abținem.

Adesea, soluția nu există în stare brută. Ci necesită creativitate, răbdare și talent. E necesară o CONSTRUCȚIE a ei. Și o implicare serioasă.

Iar dacă e vorba de probleme existențiale, unde o soluție eronată îți poate da întreaga viață peste cap, e nevoie de și mai multă RESPONSABILITATE!

Ce părere au cei care citesc acest articol?

Părerea ta despre ce scriu eu te definește PE TINE. Nu pe mine! Noi CREDEM cu tărie ceea ce de fapt VREM noi să credem. Convinși că avem dreptate!

Și tocmai CONVINGERILE de acest gen sunt cele mai toxice! Cu cât ești mai competent în procesul delicat și complex necesar găsirii sau CONSTRUIRII UNOR SOLUȚII, cu atât ești mai CONȘTIENT și mai responsabil.

Însă dacă ești convins că le știi pe toate, fapt observabil în generozitatea ta de a da sfaturi, cu atât ești mai rigid în gândire.

De fapt, psihologii și medicii cei mai buni sunt cei care pornesc de la zero. Conștienți că fiecare pacient e UNIC, și că soluțiile de care are nevoie se descoperă treptat, în timp, prin analiză atentă.

Iar superficialii care speră că vor evita costurile unor consultații la psihiatru sau ale ședințelor la psiholog cerând PĂRERILE disponibile gratuit pe Facebook ar putea să își asume responsabilitatea propriilor vieți înainte de a se refugia în iluzie.

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *