DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Compatibilitatea este chimia potrivită care influențează decisiv calitatea vieții

Compatibilitatea

Compatibilitatea este chimia potrivită care influențează decisiv calitatea vieții

Compatibilitatea este atât de importantă, încât merită să îți petreci toată viața verificând-o! Mai exact, să faci mereu ALEGERI. Să triezi continuu totul. Iar acest proces de SELECȚIE te ajută să îți orientezi ATENȚIA spre ceea ce contează cu adevărat. Fără să mai pierzi timpul cu lucrurile lipsite de importanță pentru tine!

Compatibilitatea și anturajul

Starea ta de bine sau lipsa ei depinde în mare măsură de oamenii cu care alegi să te înconjori. Iar dacă refuzi să-i ALEGI, te vor alege ei. Și nu întotdeauna alegerile LOR vor fi potrivite pentru TINE!

Capacitatea ta de a DESCOPERI persoanele potrivite și de a comunica în special cu ele este determinantă cu privire la calitatea vieții tale.

E greu să fii echilibrat, calm sau relaxat dacă ai în jur doar persoane NEGATIVE, agresive sau controlante! Ne contaminăm fără să vrem cu STAREA emoțională a celor cu care ne petrecem timpul și comunicăm!

Dacă anturajul tău e compatibil cu tine, vei PERCEPE lumea ca fiind bună. Iar dacă ai ghinionul de a fi înconjurat de oameni toxici, vei avea senzația că întreaga lume este rea!

Compatibilitatea și relațiile de cuplu

Pentru că petrecem foarte mult timp cu partenerul de cuplu, compatibilitatea cu acesta este esențială. În primă fază, contează mai puțin averea, studiile sau originea socială. Atâta vreme cât ambii parteneri sunt pe ACEEAȘI lungime de undă, și au sistemul de valori apropiat, celelalte lucruri se pot regla în timp.

Iar neglijarea compatibilității la începutul relației este cea care duce la suferință. Dorința de a scăpa de acasă, de a avea locuința proprie, de a face sex liber este adesea cea care ne determină să alegem în mare grabă un partener și să intrăm într-o relație de cuplu. Fără să mai fim foarte atenți și la compatibilitate!

Însă odată atinse scopurile inițiale, și obținut un nivel de autonomie personală, putem descoperi că partenerul de cuplu nu este așa cum l-am imaginat la început.

Problema e atunci când refuzăm să corectăm din mers lucrurile. Și deși observăm incompatibilități majore, refuzăm să luăm măsuri radicale. Deoarece experimentăm sentimente cum ar fi: teama de singurătate, rușine de ce va zice lumea, și disconfortul ruperii unei relații oricum disfuncționale.

Compatibilitatea și slujba

În cultura noastră, pierderea partenerului de viață sau a slujbei sunt traume majore. Ne căsătorim adesea și cu serviciul, care de regulă este singura sursă de venit. Fenomen specific mai mult societăților totalitare, centralizate, de tip socialist.

Din acest motiv, o ocupație nepotrivită, incompatibilă cu speranțele, abilitățile sau capacitățile noastre va fi PĂSTRATĂ. În timp, asta duce la delăsare, pasivitate, agresivitate pasivă (latentă) și reprimarea emoțiilor.

Teama de șomaj duce la amplificării anormale a fricii de a nu pierde slujba, și de aici e deschisă calea ABUZURILOR. Frica fiind motorul care ne împiedică să CĂUTĂM altă variantă, care ni se potrivește.

Iar dacă petrecem majoritatea TIMPULUI nostru într-un mediu organizațional TOXIC, cu care nu suntem compatibili, ne compromitem sănătatea fizică și psihică!

Datoria noastră este să facem un efort și să CĂUTĂM activitatea care ne place, ni se potrivește și e COMPATIBILĂ cu noi! Doar așa vom fi implicați, dedicați muncii și entuziasmați să facem lucrurile bine. Să punem SUFLET în activitate!

Compatibilitatea și mediul

Regimul politic și legislativ este și el important. Unii oameni, cei mai mulți, preferă un sistem de tip social, centralizat, în care STATUL oferă protecție tuturor. Alții, mai harnici și determinați, vor un sistem în care să muncească independent și să acumuleze mai multe bunuri materiale.

Unele țări descurajează investițiile private, și preferă să controleze totul, la nivel centralizat. Altele se bazează pe libera inițiativă a clasei mijlocii, pe care o încurajează.

Arta e să descoperi ce ți se potrivește, și să cauți acel sistem. Iar dacă locul în care trăiești, mediul, oamenii sau slujba nu îți sunt compatibile, să găsești resursele de energie ca să faci o schimbare.

Compatibilitatea ta cu ACȚIUNEA

Starea ta de bine e REZULTATUL unor eforturi pe care tu agreezi să le faci. Sau pe care le amâni, eviți sau ocolești. În funcție de cum faci ALEGERILE și iei DECIZIILE, așa îți sunt și REZULTATELE.

Majoritatea oamenilor ALEG, mai mult sau mai puțin conștient, să nu facă nimic pentru a schimba ceva. Schimbarea e incompatibilă cu confortul, deoarece necesită EFORT.

Când suferința este majoră, și disperarea e la cote maxime, apare și CURAJUL necesar schimbării. Și oamenii ALEG să treacă la ACȚIUNE.

Însă majoritatea acțiunilor sunt eșecuri din start. Deoarece sunt ORIENTATE în direcția nepotrivită. E o adevărată ARTĂ să ALEGI corect DIRECȚIA în care vei merge.

Compatibilitatea ta cu dezvoltarea personală

Procesul de DEZVOLTARE PERSONALĂ este destinat să te ajute să îți regăsești DIRECȚIA. Și e datoria ta să îl accesezi, atunci când simți necesar să evoluezi.

Însă pentru asta ai nevoie de timp și de efort pentru a învăța lucruri noi. EVOLUȚIA presupune întotdeauna un EFORT de durată. Efort făcut în comun cu o persoană care te ghidează.

Însă și alegerea celui cu care lucrezi se bazează tot pe compatibilitate! Motivul pentru care SCRIU e tocmai pentru a atrage numai oamenii care REZONEAZĂ cu ceea ce gândesc!

Iar o alegere a ta ar putea fi să ceri o primă ședință GRATUITĂ (clic aici), pe care o ofer celor care simt că aceasta le-ar fi utilă pentru a progresa! Iar rolul acesteia e să verifice tocmai gradul de compatibilitate dintre noi!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *