DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

GHID ELECTORAL – profilul psihologic al candidaților la președinție

Profilul psihologic

GHID ELECTORAL – profilul psihologic al candidaților la președinție

Profilul psihologic al unui candidat la președinție este dificil de făcut. Orice psiholog care vrea să facă un profil psihologic corect are nevoie de teste și de interviul personal cu acel candidat!

Însă care candidat ar fi dispus să se expună la așa ceva? Mai ales că aflarea adevăratei sale fețe l-ar dezavantaja mult în ochii electoratului!

Personal, consider a fi o crimă împotriva umanității faptul că orice PSIHOPAT poate să candideze la funcțiile importante în stat, fără să fie în prealabil TESTAT psihologic!

Dacă o persoană oarecare vrea permis de conducere sau un post de paznic, are nevoie de avizul psihologic! Nu și cel care conduce o țară!

Vizitele medicale pe care le face președintele DUPĂ ce este ales sunt pur formale, și NU INCLUD testele psihologice! Ele confirmă că avem un președinte care este sănătos măcar FIZIC!

Profilul psihologic la distanță

Oricât de bun ar fi un psiholog, dacă este lipsit de oportunitatea de a testa și intervieva o persoană, nu va fi capabil să ne ofere un profil psihologic foarte exact. Motiv pentru care profilerii profesioniști se abțin adesea de la etichete.

Însă suntem oameni, și VEDEM multe. Și avem tendința să OBSERVĂM unele detalii relevante. Care rareori scapă ochiului unui bun cunoscător al firii umane!

Însă una e să ai omul în fața ta, să pui întrebări și să asculți răspunsurile sale, și alta e să îl vezi la televizor. Și să asculți ceea ce acesta citește de pe o hârtie! Un text care e adesea scris de alții – consilierii de campanie!

Poți observa și gesturi, fapte, mișcări involuntare și alte indicii care te pot ajuta la SCHIȚAREA unui profil psihologic provizoriu. Nevalidat științific. Și posibil incomplet, eronat sau cel puțin nedemonstrabil!

Având în vedere personalitatea candidaților, prestigiul lor și faptul că sunt persoane publice, puțini sunt profilerii dispuși să își dea cu părerea fără să cunoască în detaliu candidatul.

Și nici un candidat nu va dori să fie cunoscut, deoarece are multe de ascuns, și șansele sale de a fi votat depind mai ales de această capacitate de ascundere a ADEVĂRULUI.

Profilul psihologic SUBIECTIV

Acest profil este INCOMPLET. Bazat parțial pe observații atente ale emisiunilor tv, și a ceea ce candidatul spune în discuțiile libere. Însă cuprinde în mare măsură și SUBIECTIVISMUL observatorului.

Cu cât observatorul e mai specializat, va reuși să fie mai nepărtinitor, mai corect și mai apropiat de adevărul științific. Dar cu cât analiza e mai SUPERFICIALĂ, bazată mai mult pe observații la TV sau la distanță, cu atât șansele de a face erori sunt mai mari.

Iar eroarea cea mai importantă ține de personalitatea profilerului care face această analiză. Dublată de cantitatea mult prea mică de informații datorată lipsei accesului la persoana analizată!

Uneori, candidatul nu vorbește, ci RECITĂ texte memorate în prealabil sau citite de pe prompter. Texte care nu îi aparțin. Și relevă ideile valoroase ale altor persoane. Copiate sau alcătuite de specialiști în manipulare electorală.

A asculta textele citite și a evalua un candidat pe baza lor e o eroare majoră! Permisă electoratului naiv, dar nu și profilerului profesionist!

Profilul psihologic virtual

În activitatea sa, profilerul este pus uneori în situații limită. În cazul unor crime, de exemplu, numărul și cantitatea de INDICII pot extrem de reduse. E o adevărată artă să descoperi un indiciu minim, și să dezvolți, pornind de la acesta, un întreg profil psihologic VIRTUAL al posibilului făptaș.

Comparativ cu aceste cazuri extreme, de maximă dificultate, sarcina celui care privește la TV și VEDE candidatul, și poate să-i ASCULTE atent cuvintele, e parcă mai acceptabilă.

Astfel că profilerul foarte bun poate face uneori adevărate minuni, alcătuind un profil psihologic destul de bun al candidaților care apar la TV!

E mult mai ușor să evaluezi o persoană pe care o vezi, îi analizezi unele gesturi, și o auzi vorbind liber, decât să pornești de la un muc de țigară și două amprente, de exemplu!

Dar e și mult mai greu să analizezi o persoană care vorbește public la TV despre ce dorește, decât să pui tu cuiva întrebările și să-i asculți răspunsurile.

Deci acuratețea pe care o poate avea profilul psihologic virtual al unui candidat de la TV poate fi una redusă, sau una spre medie. Nu exactă, ca după intervievarea unei persoane, dar nici virtuală și presupusă, ca și în cazul criminalistului care are doar indicii mărunte.

Profilul psihologic general al unei categorii

În cazul unor categorii restrânse, de nișă, de doar câteva zeci de persoane, cum ar fi candidații la președinție, există mari șanse ca unele trăsături comune să fie prezente la majoritatea candidaților din acel grup.

Dorința de putere, de a se afla în centrul atenției, de a controla lucrurile, de a conduce, sunt trăsături generale. Și capacitatea de a coordona grupuri, de a influența, de a organiza și de a convinge și atrage oamenii sunt tot trăsături de bază ale grupului descris mai sus.

Narcisismul, autoaprecierea exagerată, teatralismul, disimularea, jocurile de rol, diplomația și lipsa de scrupule sunt prezente masiv la astfel de grupuri. Tendințele acestea sunt specifice PSIHOPAȚILOR, și larg întâlnite la orice candidat.

Deși prezente la majoritatea sau la toți candidații, ele variază ca intensitate în limite destul de largi. Făcând astfel detașarea dintre candidați. Și astfel se creează o DIFERENȚĂ vizibilă și în ochii electoratului.

Profilul psihologic individual al unui candidat nu contează azi prea mult

Principala grijă a fiecărui candidat este să ASCUNDĂ propriile puncte slabe. În timp ce scoate în evidență punctele sale forte. E o adevărată ACTORIE. Pentru că și actorul, pe scenă, face la fel. Pentru asta e plătit!

Însă exagerarea este la ordinea zilei, și minciuna devine ușor vizibilă pentru orice profiler! Nu și pentru marea masă a electoratului. Oameni simpli, dispuși să CREADĂ ce li se spune. Sau să caute în discursuri ceea ce deja CRED despre cineva!

O aură de vedetă, de lider, de salvator sau de patriot ajută mult orice candidat. Și rolul staff-ului electoral este să construiască această ILUZIE. Doar MARKETING, nimic mai mult.

Va ieși cine investește mai mult în IMAGINE. Adică în ILUZIA vândută maselor de către experții în VÂNZĂRI. Pentru că nu VOTĂM, ci CUMPĂRĂM o IMAGINE  a unei persoane publice.

Profilul psihologic real și imaginea publică – povestea

Cele două aspecte sunt uneori radical diferite. Unul este profilul psihologic real, și alta este POVESTEA pe care mass-media ne-o ATAȘEAZĂ omului respectiv.

Doar un om extrem de atent poate observa neconcordanțele MAJORE dintre CINE este omul-candidat și CE vrea acesta să ne arate. Restul lumii vor confunda ușor REALITATEA cu ILUZIA.

Dacă pe lângă POVESTE s-ar afișa rezultatul unor teste psihologice, și al unui interviu cu un profiler profesionist, lumea ar constata că e vorba de DOUĂ PERSOANE DIFERITE.

Așa cum actorul Mircea Diaconu este DIFERIT în filmele Western în care joacă, și în discursul său politic din Parlament, tot așa există diferențe URIAȘE între un profil real și POVESTEA oferită publicului.

Profilul psihologic individual al fiecărui candidat

La ora asta nu se cunosc încă toți candidații acceptați în cursa electorală. Un lucru cert este că TOȚI, fără nici o excepție, au depus la Biroul Electoral Central LISTE FALSE  cu semnăturile unor pretinși susținători.

Acesta este deja un prim INDICIU care arată multe despre CARACTERUL lor.

În timp ce toți candidații integri au ABANDONAT mascarada strângerii de semnături, având în vederea DIFICULTATEA organizatorică majoră a strângerii lor într-un timp atât de scurt, cei NESINCERI continuă cursa pe baza unor SEMNĂTURI FALSFICATE!

Ce altă informație mai oferă o imagine clară asupra unor CARACTERE? Un fel de SCOPUL SCUZE MIJLOACELE, un machiavelism, o PSIHOPATIE generalizată.

Însă nu avem de unde ști dacă vina e a candidaților, sau a unor lachei din subordinea acestora! Fără DOVEZI, e ușor de dat vina pe orice strângător voluntar de semnături!

Însă conturarea unui prime trăsături de caracter – MACHIAVELSIMUL – este UTILĂ pentru a adăuga o piesă importantă din acest puzzle al profilului GENERAL al celor rămași în cursă!

Profilul psihologic al viitorului președinte

Desigur că orice profiler profesionist e deja CONȘTIENT că vom avea un președinte machiavelic, psihopat, lipsit de caracter. Și că doar JUSTIȚIA ar avea acum puterea să demaște FALSURILE, să tragă la răspundere vinovații, și să-i OPREASCĂ de la accesul în cursa electorală.

Însă frica de a nu ne face de râs ca națiune va determina JUSTIȚIA să mușamalizeze ȘI acest caz de fraudă. Mult prea vizibil, mult prea important și greu de oprit, având în vedere numele jucătorilor.

Ne aducem aminte că și HITLER, și STALIN,  au fost susținuți, fără rezerve, la vremea lor, de justiție. Doar o DEMOCRAȚIE autentică, unde JUSTIȚIA nu e subordonată politicului, ar putea face dreptate. Nu e cazul nostru.

Iar dacă ACCEPTĂM că suntem o DICTATURĂ politizată, nicidecum o DEMOCRAȚIE cu separarea puterilor în stat, atunci chiar nu ne mai pasă de profilul psihologic al candidaților. Care mai pot doar niște marionete, niște ACTORI puși acolo să MIMEZE democrația. Fără să mai conteze deloc dacă va câștiga unul sau altul.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *