DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Convingerile nerealiste sunt principalii tăi dușmani

convingerile nerealiste

Convingerile nerealiste sunt principalii tăi dușmani

Convingerile nerealiste îți fac mult rău. Și îți distrug ușor relațiile cu cei din jur! Te fac să suferi, fără să știi de ce. Chiar dacă tu creezi această stare de fapt, extrem de rar vei realiza de unde pornesc problemele tale.

Va dura ani și ani până când apar momentele de ILUMINARE. Numite în psihologie INSIGHT-uri. Sau uneori  revelații, sclipiri sau treziri. Adevărate MIRACOLE care pot deveni puncte de cotitură în viața ta! De aceea afirm adesea că: nu cred în miracole, dar le creez. Sau mai exact, am rolul de a facilita procesul acesta. Care e mai presus de puterea noastră de înțelegere. Însă se dovedește adesea o RESURSĂ extrem de valoroasă pentru cursul vieții noastre.

Convingerile nerealiste fac parte din tine

Din structura personalității tale. Sunt atât de adânc înrădăcinate, încât devin obiceiuri, reguli și tipare comportamentale automate. Le rulezi fără să le conștientizezi. Și fără să mai pierzi timp cu analiza rațională cu privire la ele. Ești ca un roboțel programat care doar execută ce a fost învățat! De aici și toxicitatea lor! Dacă programarea ta socială a fost eronată, o vei REPETA multă vreme. Fără să-ți pui întrebări cu privire la propriile tale comportamente!

Așa cum nici calculatorul tău nu stă să se întrebe dacă programele pe care le rulează sunt bune sau nu!

Doar tu, cu mintea ta RAȚIONALĂ, poți să te întrebi asta. Și să decizi să modifici, să înlocuiești sau să îmbunătățești unele programe!

Convingerile nerealiste sunt tipare dobândite

Mai exact, învățate. Asimilate în trecut, și rulate în prezent. Partea bună e că orice lucru dobândit, învățat, poate fi și DEZVĂȚAT, înlocuit, modificat! Sunt simple disfuncționalități comportamentale. Nicidecum patologii tratabile cu medicație! Prin urmare, combaterea unor SIMPTOME prin medicație nu funcționează la schimbarea unor CONVINGERI. A unor CREDINȚE disfuncționale care te dezavantajează. Doar tu, cu mintea ta rațională, poți lupta cu propriile tale dogme! Și faci asta doar în momentul în care ai DESCOPERIT problema. Care e ascunsă, mulată pe personalitatea ta, și invizibilă din interior. Iar cei din exterior, care văd, rareori reușesc să fie suficient de DIPLOMAȚI ca să îți explice pe tonul potrivit lucuri importante despre deficiența ta interioară! Care se va păstra neschimbată mult timp!

Convingerile nerealiste duc la rezultate false

La fel cum o hartă deformată a unui oraș te poate duce la o destinație nedorită, la fel și convingerile nerealiste îți ghidează drumul prin viață. Tot ceea ce vei întâlni pe drum a fost triat de JALOANE pe care tu le porți cu tine mereu. De REPERE importante după care tu te ghidezi. Îți va fi greu să le schimbi poziția, pentru că sunt asemenea unor pari bătuți în pământ, și bine fixați acolo.

A scoate un reper, și a muta parul mai încolo necesită un EFORT. Iar tu ești dispus să fasci EFORTUL doar atunci când nu mai ai încotro. Rareori vei realiza că un reper e prost fixat! Sau că modificarea poziției sale îți este benefică pe termen lung!

Convingerile nerealiste au fost plantate în trecut

Dacă jaloanele, parii bătuți în pământ, au fost acolo de mult timp, tendința ta e de a le păstra poziția. Chiar dacă stau în drumul tău! Convingerile nerealiste te fac să crezi că dacă ALTCINEVA a plantat un par acolo, a făcut BINE! Deși știi, simți și vezi clar că acel par te deranjează. Și te abate de la drumul tău! Însă încrederea pe care tu ai acordat-o celui care a fixat cândva acolo REPERELE TALE, te face să refuzi orice schimbare. Refuzi să ții cont că vremurile se schimbă. Iar parul bătut acolo ca reper avea atunci ALTĂ semnificație. Acum, ești în altă lume, diferită de cea de acum 30 de ani. Lucrurile atunci obligatorii, acum par penibile, caraghioase și neadaptate la realitățile de azi!

Convingerile nerealiste se pot deconspira

Însă primul și cel mai important pas este DESCOPERIREA lor. Numită și CONȘTIENTIZARE.

Un șarpe ascuns în iarbă e adesea mai periculos decât un tigru în câmp deschis!

Incapacitatea ta de a VEDEA adevăratul inamic din interior te face VULNERABIL. Și incapabil să modifici ceva. Cum poate cineva să rezolve o problemă despre care habar nu are că ea există? Cum te poți apăra de un șarpe care te pândește ascuns în iarbă? Primul pas e să-l DESCOPERI. Și să ACCEPȚI pericolul pe care îl reprezintă. Altfel, nu ai nici o șansă să te mai salvezi!

Convingerile nerealiste se pot corecta

Odată descoperite, deconspirate, se poate lucra asupra lor. Cu puțin efort, aplicat în mod constant, orice țăruș înfipt la locul nepotrivit poate fi măcar mișcat. Înclinat, rotit, zgâlțâit. Apoi treptat, în timp, scos afară. Și replantat în altă parte. Nimic nu e etern, mai ales dacă deja ȘTII că locul său este NEPOTRIVIT. Și că misiunea ta este să-i schimbi locația! Altfel, apar probleme, suferințe și tensiuni continue. Simptome care doar îți indică existența unor probleme. Fără să facă prea clară LOCAȚIA sau NATURA LOR! Cu asta mă ocup, observ comportamente, și identific tipare. Apoi, discret, te trag de mânecă să iei măsuri. Dacă ai CURAJUL necesar. Te aștept la o primă discuție. Pe care ți-o ofer cadou (clic aici).

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *