DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Cruzimea psihopaților provoacă multă suferință victimelor lor

Cruzimea

Cruzimea psihopaților provoacă multă suferință victimelor lor

Cruzimea e o trăsătură specifică psihopaților. Care au un comportament sadic! Se simt bine când provoacă durere semenilor lor! Mai mult, ei se încarcă astfel cu energie!

Cruzimea și mecanismele ei subtile

Cruzimea presupune lipsă de empatie. Sau mai exact, incapacitatea de a simți durerea celuilalt. E o formă de handicap mental ascunsă.

Un copil abuzat, lovit, maltratat și torturat fizic se va obișnui cu durerea. Până la nivelul la care se va proteja prin indiferență!

Emoțiile sale extreme, intense, vor aplatiza senzațiile. Și o lovitură care ar provoca durere unui om obișnuit, poate lăsa indiferent un psihopat!

Prin expunere, SENSIBILITATEA se atenuează sau poate chiar să și dispară! Un boxer care ia zilnic pumni în față va deveni INSENSIBIL cu timpul.

Și tocmai faptul că loviturile îl lasă indiferent, îl fac capabil să lovească la rândul său alte persoane. Fără a fi conștient că le poate provoca durere!

Logica e simplă. Tindem să CREDEM cu tărie că și celelalte persoane din jur sunt LA FEL CA NOI. Dacă noi suportăm loviturile de pumn ale unui alt boxer, trăim cu convingerea că ORICINE poate suporta loviturile LA FEL CA NOI!

Cruzimea are la bază incapacitatea de exprima EMOȚII

Un om normal are NERONII-OGLINDĂ bine dezvoltați. E un mecanism vechi de mii de ani. Prin care fiecare individ era extrem de ATENT la celelate persoane pe care le întâlnea.

Și era chestiune de SUPRAVIEȚUIRE să fii capabil să identifici în timp util o potențială amenințare! Și atunci ATENȚIA ta era focalizată pe fața tuturor oamenilor pe care i-ai întâlnit!

Azi, omul modern, din aglomerațiile urbane, întâlnește frecvent zeci de persoane pe minut. Prin urmare, capacitatea sa de a privi fața interlocutorului și de a IDENTIFICA emoțiile sale este mult REDUSĂ!

Sau chiar complet IGNORATĂ! Orice EXCES provoacă suprasaturare. Și gândire accelerată! Însoțită de senzația că nu mai am TIMP!

Astfel, se APLATIZEAZĂ unele mecanisme atât de utile în supraviețuire! Și apar alte mecanisme, ale INDIFERENȚEI!

Cruzimea și sadismul aferent ei

Odată APLATIZATE emoțiile, se deschide o cale liberă către ABUZ! Incapacitatea cuiva de a OGLINDI emoția interlocutorului îl transformă pe acesta într-un ROBOT uman.

Practic, îl lipsește de UMANISM! Și astfel, se deschide poarta spre orice abuz! O persoană fără emoții este DEZUMANIZATĂ!

Și odată ce ți-ai pierdut UMANITATEA, poți deveni un PERICOL social major pentru celelalte persoane! Șansele să devii sadic, și AGRESOR al altor persoane, cresc mult!

Mai mult, odată intrat în zona NEAGRĂ, a PHIHOPAȚILOR, este foarte posibil să CAUȚI alte persoane, dispuse să se lase ABUZATE!

Vezi aici articolul: TRIADA NEAGRĂ

Nevoia ta de a lovi, de a umili sau măcar de a domina oameni pe care îi PERCEPI ca fiind mai slabi decât tine te încarcă cu energie!

Cruzimea e specifică persoanelor cu probleme serioase

Un om nornal va fi EMPATIC. Va simți, prin intermediul NEURONILOR-OGLINDĂ, durerea pe care o simte și altă persoană!

Dacă PRIVEȘTI un om care este înțepat cu un ac, și acesta își EXPRIMĂ durerea printr-o grimasă pe față, este normal să PREIEI expresia feței sale, și să SIMȚI o parte din durerea lui!

Anormal e să nu simți nimic! Sau să simți o PLĂCERE atunci când VEZI durerea celuilalt! Fapt care te poate duce într-o extremă. În care vei dori chiar tu să PROVOCI acea durere altora!

Iar dacă a provoca durere altor persoane îți dă un sentiment de PLĂCERE, este vorba de SADISM. Care se poate manifesta ușor prin cruzime dusă la extrem!

Cruzimea în societatea modernă prin prisma profesiei

Oamenii cu probleme de acest gen nu sunt excluși din societate! Ci dimpotrivă, sunt FOLOSIȚI, uneori chiar de către STAT, pentru a face muncile cele mai murdare! În special cele care presupun LOVIREA, condamnarea, umilirea, rănirea sau maltratarea semenilor lor!

Soldații, polițiștii, călăii a căror sarcină e să execute condamnații la moarte, judecătorii, procurorii și executorii judecătorești sunt adesea în situația de A FACE RĂU altor persoane, prin natura profesiei lor!

Soldatul va ucide, convins că trage în inamici! Fiind adesea incapabil să înțeleagă că inamicul e și el OM. Care are familie, simte și el DURERE.

Polițistul va aresta, va lovi, va amenda oamenii, CONVINS, în sinea lui, că face bine dacă EXECUTĂ ordinele șefilor, fără să le mai analizeze rațional! Nici nu are voie, prin natura profesiei, să facă asta!

Avem astfel oameni de peste 80 de ani amendați cu pensia pe două luni pentru că au ieșit din casă să-și cumpere pâine, fără a avea declarația completată corect!

Legea e de partea polițistului, care doar o APLICĂ. Insensibil la DUREREA pe care o provoacă pensionarului respectiv. Și la faptul că FAPTELE SALE îi pun acestuia VIAȚA într-un real PERICOL! Mult mai grav, mai apropiat și mai periculos decât VIRUSUL pe care sistemul dorește să îl combată!

Cruzimea te distruge din interior

Sistemul politic are la bază DOMINAREA prin forță. Inclusiv cel democratic! Iar pentru asta, CRUZIMEA este la bază. Dacă toți oamenii ar fi normali, empatici și buni la suflet, nimeni nu s-ar face polițist sau soldat!

Însă persoanele care ajung să lucreze în domeniu plătesc prețul emoțional aferent. Tiparul lor psihopat, crud și inuman le distruge relațiile interumane.

Familiile lor suferă și ele! Mai ales dacă omul vine de la slujbă ÎNCĂRCAT. Și incapabil să se autoregleze! Și atunci persoana respectivă descoperă că cei din jur au devenit VICTIMELE sale.

Însă rareori își face procese de conștiință. Preferă să ascundă asta. Sau să uite. Alegând să se refugieze în iluzii, alcool sau exces de țigări.

Cei care suferă sunt cei nevoiți să îl suporte. Și care au tendința de a deveni victime sigure. Cruzimea de la slujbă e adusă cel mai adesea și acasă…

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *