DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Cum poți să iei cele mai bune decizii?

Decizii

Cum poți să iei cele mai bune decizii?

Decizii luăm destul de des în fiecare zi. Adesea, fără să conștientizăm importanța lor! Iar claritatea și corectitudinea lor ne face să ne simțim bine. Important e să știm cum să analizăm și să evaluăm aceste decizii. Pentru că ele depindem noi, cu întreaga noastră viață.

Tu pe ce bază iei deciziile tale?

Înainte de a lua deciziile importante, avem tendința de a ne sfătui cu alții. De a cere sfatul lor. E un mod sigur de a împărți, de a difuza responsabilitatea noastră. Sau mai degrabă de a evita angajamentul propriu! Iar sfaturile venite de la ceilalți sunt orientate de regulă pe nevoile… acestora. Dacă ceri sfatul unui bancher cu privire la creditul TĂU, el va ține seama mai degrabă de comisionul SĂU, decât de nevoia TA! Și e normal să fie așa! Atipic e ca tu să te orientezi în decizii după părerea lui subiectivă! Orice părere venită din exterior va tinde să fie favorabilă celui care o oferă!

Ai idee cât de mult este viața ta influențată de deciziile pripite?

De multe ori, iei decizii la întâmplare. Apoi pretinzi că nu ai avut timp să te gândești. Deși impactul unor decizii eronate poate avea bătaie lungă, pe zeci de ani, tu nu ai timp să le cântărești câteva ore! Iar viteza cu care iei decizii influențează mult calitatea lor. Cu cât aloci timp mai mult în cântărirea unor argumente, cu atât iei deciziiile mai bine ancorate în realitate! Altfel, deciziile tale sunt doar o loterie! Caz în care nu are rost să te aștepți decât la succese întâmplătoare. Destul de rare în viața reală!

Cum să creezi o atitudine utilă luării unor decizii?

Dacă ritmul tău cardiac depășește 90 de bătăi pe minut, abține-te să iei orice fel de decizii! Vor fi impulsive, emoționale și rareori utile. Arta e să folosești autocontrolul. Adică să înveți să controlezi propriile tale stări emoționale. Inclusiv ritmul cardiac poate fi influențat, ca să-l păstrezi în limite propice luării deciziilor bune! Iar acest lucru esențial pentru buna ta funcționare se poate antrena. La fel ca oricare altă competență! Însă depinde de ce îți dorești tu cu adevărat. Rolul meu e să te ajut (clic AICI), dacă există intenția ta de a lua decizii din ce în ce mai bune în viitor.

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *