DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Distanța socială și semnificația mesajului transmis de ea

Distanța socială

Distanța socială și semnificația mesajului transmis de ea

Distanța socială se măsoară cu brațul întins. Nu cu metrul. Și semnifică un element important. Că nu îți PLACE persoana de care refuzi să te apropii!

Distanța socială e un mesaj non-verbal

Noi COMUNICĂM prin cuvinte, verbal. Dar numai 7% din comunicare se face astfel! Alte elemente, precum tonul vocii, și limbajul corpului (body language) fac parte din restul de 93% din COMUNICARE!

Un simplu gest, o mișcare a mușchilor feței, a ochilor, a mâinilor, transmite un mesaj subconștient! Pe care interlocutorul în SIMTE, îl vede, sau îl interpretează.

Când NE PLACE o persoană, avem tendința INSTINCTIVĂ să ne APROPIEM de aceasta! Să fim atenți la ea, și să o privim în ochi. Atenți la mușchii… FEȚEI!

Mesajele verbale vor fi mereu însoțite de mesaje NON-VERBALE mult mai semnificative! Astfel că vom SIMȚI sentimente de plăcere, de pasiune, de simpatie!

Distanța socială e de fapt… DISTANȚĂ

Dacă nu ne place o persoană, vom REFUZA APROPIEREA de aceasta. Instinctiv, vom sta cât mai departe. Chiar dacă vom continua să VORBIM.

Lungimea unui braț ÎNTINS va reprezenta distanța socială. Un cerc în interiorul căruia noi ne simțim confortabil. Și nu PRIMIM acolo decât persoane care NE PLAC!

Pe cei care nu ne plac îi păstrăm ÎNAFARA acestui cerc! Ca să nu ne provoace prea mult disconfort! Iar distanța le transmite acest MESAJ important: NU TE PLAC!

Iar dacă distanța FIZICĂ e impusă la 2 metri, de exemplu, vei fi nevoit să păstrezi oamenii înafara cercului reprezentat de o lungime de braț. Transmițându-le mesajul clar: EU NU TE PLAC!

Iar dacă îți place persoana, și totuși o păstrezi la distanță, ea va PERCEPE că o displaci pentru că SIMTE disconfortul distanței!

Distanța socială e un mesaj extrem de PUTERNIC

Mult mai puternic decât ceea ce spun cuvintele tale! Degeaba declari cuiva iubire, dacă stai FIZIC la mare distanță! Mai bine nu îi spui nimic, dar faci un GEST important: TE APROPII FIZIC!

Gesturile, limbajul corpului, spun MULT MAI MULT decât cuvintele. Și au un mesaj mult mai puternic! Și mult mai CLAR.

Iar astea sunt reguli vechi de zeci de mii de ani! Care deja fac parte din noi. Din instinctele noastre. Mult mai puternice decât orice comportament învățat, dobândit, sau impus din exterior!

Iar dacă refuzi să îți urmezi instinctele, practic DISTORSIONEZI mesajul tău non-verbal! Și nu PERMIȚI interlocutorului să se apropie suficient.

În acest caz, acesta nu va putea nici să îți vadă fața. Cu MIȘCĂRILE involuntare ale mușchilor ei! Mișcări care indică extrem de precis dacă ascunzi ceva și dacă ești sau nu SINCER!

Distanța socială și rolul ei

A păstra distanța socială față de cineva înseamnă de fapt dorință de a nu te apropia. Și mesajul clar că te temi sau că simți DISCONFORT.

Caz în care apropierea devine improbabilă. Chiar dacă îți PLACE o persoană, faptul că stai la distanță FIZICĂ mare, îi transmite acesteia că NU O PLACI!

Și chiar dacă persoana respectivă te place, va recepționa mesajul tău non-verbal cu prioritate! Și va reacționa în consecință!

Astfel, se va RUPE cel mai important lucru din socializare: POSIBILITATEA DE APROPIERE! Și de CÂȘTIGARE a ÎNCREDERII în celălalt!

Pentru că TOATE mesajele NON-VERBALE primite de la orice interlocutor vor fi de RESPINGERE. Indiferent de ce gândește acesta despre tine!

Vezi aici și articolul: Află cum poți să-ți recâștigi încrederea în oameni

 

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *