DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Divorțul e un dezastru sau un proces natural de reglare a relațiilor?

Divorțul

Divorțul e un dezastru sau un proces natural de reglare a relațiilor?

Divorțul este un mit, o poveste eronat interpretată! O reminiscență de pe vremea când regimul totalitar dorea mulți copii. Și interzicea pe cât posibil despărțirile. Iar metoda cea mai des utilizată era compromiterea femeii care divorța! Până la nivelul la care soțiile erau în stare să se lase mai degrabă omorâte în bătaie decât să primească STIGMATUL de femeie divorțată!

Divorțul scriptic nu e și faptic

Dacă faptic lucrurile erau adesea clare, scriptic era extrem de dificil de rupt o căsnicie. Dădea prost la statistici, și judecătorul tărăgăna până la exasperare consfințirea unei DECIZII cu privire la viața personală a cuiva!

Azi, lucrurile sunt ceva mai simple. Dar trauma existentă în orice divorț este adesea accentuată de procedurile oficiale. Care pun și ele gaz pe focul conflictului existent.

În final, dacă se obține divorțul, de multe ori soții aleg să mai locuiască ÎMPREUNĂ multă vreme. Din motive simple, de lipsă de spațiu locativ. Fapt care nu rezolvă FAPTIC problema.

Divorțul faptic nu e și scriptic

Sau de facto, cum spun avocații, are loc adesea mult mai devreme decât cel scriptic. Însă românca e rezistentă, și e în stare să suporte scandaluri și bătăi ani la rând. Sau chiar zeci de ani!

Abia când paharul s-a umplut, a dat pe dinafară, și apoi a explodat, se ia, uneori, și decizia radicală de a consfinți ȘI SCRIPTIC ceea ce FAPTIC s-a petrecut deja de multă vreme!

Impresia falsă că lumea nu știe nimic dacă scriptic nu se schimbă nimic predomină. Iar câteva poze la ocazii sau evenimente pot induce în eroare multă lume!

Însă frica majoră e de divorțul scriptic (de jure, adică juridic). Deși acesta e o simplă formalitate, menită a consfinți ceea ce deja faptic există, e însoțită adesea și de lupta pentru împărțirea bunurilor comune.

Iar divorțul faptic, dacă e consfințit și de cel scriptic, nu face decât să amplifice conflictul datorat luptei pentru avere!

Divorțul și viața după el

Odată ieșiți dintr-o căsnicie toxică, partenerii devin liberi. Și descoperă că au pierdut mult timp tărăgănând partea juridică. Asta doar datorită fricilor. Și convingerilor false despre CE VA ZICE LUMEA.

Însă lumea nu zice mare lucru. Fiecare este azi preocupat de propriile sale probleme. Doar cei cu intelect redus și maturitate emoțională aproape de zero se mai preocupă excesiv de viața altora.

Dar PERCEPȚIA ta e mai importantă adesea decât REALITATEA. Și TEMERILE tale fictive sunt mai profunde decât PERICOLELE reale reprezentate de o relație toxică sau disfuncțională.

Divorțul nu e un dezastru

Iar cei care trec prin el constată că a fost ca la dentist. Durerea a fost nesemnificativ mai mică decât FRICILE inițiale. Iar confortul de după este mult mai plăcut decât chinul de dinainte.

Însă SCENARIILE ne chinuie adesea mai rău decât ne putem imagina. Și frica de gura lumii depășește frica de foc! Însă e o frică nejustificată care generează blocajul mental.

Dezastrul există doar în IMAGINAȚIA noastră. Scenarita e epidemie națională, iar un scenariu imaginar doare la fel de tare ca unul real. Creierul subconștient fiind incapabil să facă deosebirea dintre real și imaginar!

Divorțul e un mod de a regla relațiile

O relație conflictuală, necorespunzătoare, toxică, distruge ambii parteneri, la pachet cu copiii cuplului. Așa că ruperea ei este mult mai avantajoasă decât păstrarea ei forțată.

Odată ruptă relația, dispare principala SURSĂ de conflict. Prin SEPARAREA LOCAȚIEI celor două tabere. Este o soluție UTILĂ, deoarece detensionează situația.

În urma separării, intensitatea războiului poate fi scăzută mai ușor. Și ocaziile de conflict devin mai rare, sau măcar mai ușor de gestionat la distanță.

Și de fapt de asta avem nevoie! Nu câștigarea unui război e importantă în acest caz, ci stingerea surselor de conflict, prin SEPARAREA celor care luptă!

Divorțul văzut în altă lumină

Dacă vezi divorțul prin prisma a ceea ce ȘTII din poveștile bunicilor, ai deja o puternică PREJUDECATĂ. Însă dacă ALEGI să îl vezi cu mintea DESCHISĂ, lucrurile se schimbă complet.

Adesea, nu dorim să VEDEM realitatea. Ci căutăm, inconștient, FAPTE care au menirea să CONFIRME ceea ce noi deja ȘTIAM! Și obișnuim să RESPINGEM, automat, tot ce contravine CONVINGERILOR pe care deja le avem!

Însă dacă alegem să renunțăm la ideea că deja LE ȘTIM PE TOATE, și acceptăm că lucrurile pot fi diferite de ceea ce par la prima vedere, vom începe să și VEDEM clar.

Divorțul – între modă și necesitate

Dacă acum 30 de ani divorțul era o RARITATE, din motive artificiale, azi e ceva obișnuit. Statistic vorbind, un cuplu care azi se căsătorește are șanse de peste 60% să divorțeze!

Însă numărul destul de mare de divorțuri nu e o problemă reală. Adesea, partenerii divorțați ACCEPTĂ că au făcut o alegere greșită, și reușesc să își refacă viața alături de alt partener.

Mult mai grav e că există cupluri disfuncționale care DORESC să divorțeze, dar se tem să facă acest pas necesar pentru ele! Și atunci ALEG, de teamă, să facă eforturi uriașe (și inutile) pentru a încerca zadarnic să repare căsnicia.

Iar tentativele lor se rezumă la încercări de a schimba, prin critici și scandal, partenerul de cuplu! Care va opune rezistență. Cu atât mai mare cu cât presiunile suportate sunt mai mari!

Divorțul nu mai este o excepție

Ci e un mod de a REGLA ceea ce nu funcționează armonios. În loc să te îmbolnăvești de nervi încercând zadarnic să SCHIMBI cealaltă persoană, mai bine faci un EFORT ca să ÎNȚELEGI de ce aceasta se comportă așa.

Iar procesul terapeutic este calea spre a începe să vezi lucrurile tot mai clar. Ca să poți ÎNȚELEGE CAUZELE care stau la baza relației disfuncționale.

Ca să repari o mașină defectă, de exemplu, e nevoie să ȘTII exact care piesă trebuie înlocuită. Iar căutarea CAUZELOR pentru care mașina nu merge este la baza procesului de reparare. Abia apoi se va acționa.

La fel, într-un cuplu conflictual, în care ambii parteneri DAU VINA pe CELĂLALT, e bine să observăm din EXTERIOR faptele și comportamentele partenerilor de cuplu.

Divorțul ca SOLUȚIE

În multe cazuri, problemele psihologice sau comportamentale ale partenerului sunt incompatibile cu armonia cuplului. În special în cazul în care acesta le NEAGĂ.

FLEXIBILITATEA, capacitatea de a ACCEPTA existența unui comportament nedorit, este singura cale prin care se mai poate salva ceva.

Orice tentativă de NEGARE, de fugă de răspundere și învinovățire a celuilalt va duce la AGRAVAREA problemei. Iar refuzul consilierii de cuplu este primul semn. Și adesea unul concludent.

În majoritatea cazurilor, la consilierea de cuplu se prezintă doar unul dintre parteneri! Semn că relația s-a deteriorat, și că șansele de a se mai salva căsnicia sunt tot mai reduse.

Nu atât neîncrederea în terapie este cauza, cât mai ales LIPSA dorinței de a mai face un efort pentru a îmbunătăți căsnicia proprie! Iar dacă chiar NU SE MAI VREA, e clar că nu se va putea

Divorțul ca OPȚIUNE

Simplul fapt că ambii parteneri devin CONȘTIENȚI că există și această ALEGERE, îi face să devină mai ATENȚI. Și să facă un efort pentru a observa, descoperi și regla ceea ce nu funcționează corespunzător.

Iar NEPĂSAREA, refuzul de a se implica în EFORTUL de a îmbunătăți lucrurile e un INDICIU clar că lucrurile merg spre negativ.

Însă înainte de face acest pas, cei care SPERĂ și care DORESC o ameliorare a situației, apelează fără ezitare la un specialist. Mai ales că prima ședință este gratuită, fără nici o obligație ulterioară!

Dacă un mecanic ți-ar oferi gratuit o testare a automobilului tău, te-ai mai teme să o ceri? Probabil că ai profita de ea imediat! Ca să te convingi că totul e în regulă, sau că vei descoperi reparațiile necesare!

Însă relația ta de cuplu ar trebui să fie mult mai importantă decât mașina ta! Ai fi interesat să discuți despre ea, și să lămurești unele dubii cu privire la cum funcționează ea? Ai acum ocazia să CERI o ședință GRATUITĂ, online (clic aici).

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *