DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Eșecurile frecvente din cele 3 domenii importante ale vieții

Eșecurile

Eșecurile frecvente din cele 3 domenii importante ale vieții

Eșecurile sunt ceva obișnuit. Însă pot fi remediate dacă avem atitudinea potrivită! Iar dacă alegem să nu le remediem, acestea ne rămân sub forma unor poveri pe viață!

Arta e să accepți eșecul ca pe ceva normal. Și apoi să îl depășești fără ezitare! Bucurându-te că ai această posibilitate practică.

Eșecurile în profesie

Sunt datorate convingerii că trebuie să ai o slujbă sigură. Din care să te pensionezi, fără să o schimbi! Această simplă CREDINȚĂ îți este INDUSĂ artificial de societate.

E un tipar specific societății socialiste. În care firmele private sunt ilegale. Și doar STATUL poate face angajări. Iar a avea o slujbă era ceva obligatoriu. Fie și pentru simplul fapt că nu aveai posibilitatea legală să obții venituri din alte activități!

Însă azi, societatea s-a transformat. Și fiecare este liber să crească. Și să își atingă POTENȚIALUL maxim! Fără a fi nevoit să stagneze într-o slujbă nepotrivită!

Și totuși atâția nu mai cresc! Își iau un job doar ca să aibă un venit. Deși urăsc activitatea prestată! Apoi, rămân ANCORAȚI în el. Incapabili să ÎNȚELEAGĂ că există și alte oportunități! Și nu puține!

De fapt, aici nu e vorba de un eșec profesional. Cât despre unul personal, emoțional și vocațional! Nefiind vorba de incapacitatea de a face altceva. Ci de FRICA de a avansa, de a avea succes, de a progresa!

Pare ciudat, dar este vorba doar de un BLOCAJ MENTAL! De niște TEMERI lipsite de o bază reală! Care nu ne dau voie să ne valorificăm adevăratul POTENȚIAL!

Eșecurile în relație

Și acestea au la bază tot o convingere disfuncțională. Provenită din religie, tiparul familial și nevoia de siguranță. Izvorâtă la rândul ei din NESIGURANȚA ta!

CREDEM cu tărie că e corect să avem un singur partener de viață! Și refuzăm să acceptăm că dacă acesta e nepotrivit, o SOLUȚIE bună ar putea fi ieșirea din mediul toxic!

Însă ANCORAREA într-o simplă IDEE, că trebuie să fii fidel, indiferent ce s-ar întâmpla, distruge vieți. Nu doar pe ale partenerilor de cuplu, ci și pe cele din jurul lor: rude apropiate, părinți, copii.

În special în perioada adolescenței, când avem NEVOIE de eșecuri pentru a învăța să relaționăm, să ALEGEM corect partenerul compatibil, această PREJUDECATĂ toxică ne BLOCHEAZĂ orice acțiune!

Majoritatea celor căsătoriți regretă pasul făcut. Și realizează că nu au ALES bine de la început! Fapt pe care l-au cunoscut, l-au văzut, l-au intuit. Fără să aibă CURAJUL să facă o schimbare la timp!

Eșecurile în sănătate

Și aici vorbim de convingeri disfuncționale. Cum ar fi NEVOIA noastră de a ne sacrifica SĂNĂTATEA pentru a le face pe plac altora. În special la muncă.

Nu munca în sine deteriorează sănătatea, ci EXCESELE de orice fel. Adesea, excesul de muncă este factorul responsabil de deteriorarea sănătății.

Însă există multe alte excese frecvent întâlnite: de țigări, alcool, substanțe, medicamente, jocuri de noroc, mâncare. Toate acestea ne dăunează. Și toate au la bază o NEVOIE incontrolabilă de a ține sub control FRICA.

Incapacitatea de a ne autoregla propriile EMOȚII este dobândită. Și lipsa unui ANTRENAMENT în acest sens se transformă, în timp, în STRES cronic.

Iar STRESUL este principalul RESPONSABIL pentru slăbirea sistemului imunitar! (Măcar avem pe cine să dăm vina, și să ne absolvim pe NOI de orice responsabilitate!)

Eșecurile sunt remediabile

Dar și aici întâlnim alte CONVINGERI TOXICE. Că ele ar fi DEFINITIVE! Sau că EU aș fi incapabil să remediez problema! Poate cred că e mult prea DIFICIL. Sau mult prea TÂRZIU să mai schimb ceva!

Iar dacă ALEG să CRED cu tărie un lucru, chiar dacă acesta e FALS, voi trăi în concordanță cu CREDINȚELE MELE! Și voi refuza să ACCEPT REALITATEA!

Cu alte cuvinte, eșecurile TEMPORARE devin DEFINITIVE atunci când rulez PREJUDECATA că ele nu se pot remedia!

Așa cum bolnavul care CREDE că va muri, chiar moare. Deoarece doctorul a zis că e ceva grav. Iar la autopsie se constată că era sănătos, și că diagnosticul declarat de medic era GREȘIT!

Faptul că trăiești în ILUZIE, în lumea paralelă cu REALITATEA, te face să ai EȘECURI clare în cele 3 domenii de mai sus. Și acestea PERSISTĂ doar pentru că tu REFUZI SĂ ACCEPȚI REALITATEA!

Rolul meu e să te trezesc. Să îți demonstrez logic că ceea ce tu CREZI cu tărie este doar un tipar. Unul bazat pe FRICĂ. Sau mai exact pe ANXIETATE. O frică lipsită de o bază reală!

Eșecurile se remediază cu efort

Dacă ai STAGNAT zeci de ani într-o convingere, și ai repetat niște tipare disfuncționale, îți va fi greu să ACCEPȚI un ADEVĂR simplu: CĂ AI GREȘIT.

ACCEPTAREA faptului că ai avut CONVINGERI FALSE doare rău. Și atunci preferi să te minți în continuare. Mai bine decât să afli ADEVĂRUL. Și să te pui pe treabă pentru a SCHIMBA ACUM ceea ce e de schimbat!

De fapt, adevăratul EFORT este să poți trece peste FRICA TA! Și să-ți spui ceva de genul:

STOP JOC! M-AM MINȚIT DESTUL! DE ACUM ÎNCOLO VREAU SĂ FIU SINCER CU MINE!

Rolul meu e cel de detectiv. Care detectează minciunile pe care tu ți le auto-administrezi ție! Și astfel te autosabotezi. Iei DECIZII greșite. Și faci ALEGERI neinspirate!

Ai CURAJUL necesar să discuți cu mine? Prima ORĂ nu costă nimic! Dar valorează o avere!

O poți CERE azi gratuit cu un simplu clic AICI!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *