DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Micul producător și uriașa diferență dintre el și producătorul industrial

Micul producător

Micul producător și uriașa diferență dintre el și producătorul industrial

Micul producător are pasiunea lucrului bine făcut. El pune suflet în ceea ce face. Un ingredient unic, personalizat, specific lui. Și face lucrurile cât se poate de bine! Fără să pună pe primul plan PROFITUL.

La polul opus e producătorul INDUSTRIAL. Care și el poate fi mic. Sau poate avea o producție mai mică la început. Dar are alt sistem de valori. Și e orientat pe profit!

Micul producător și sensul muncii sale

Micul producător produce pentru el și familia lui! Este cel mai înalt standard calitativ posibil! Mult peste normele prevăzute de lege!

Calitatea muncii se subînțelege. Va da maximum posibil, fără nici un compromis calitativ! Folosind cele mai bune ingrediente disponibile pe piață. Și neprecupețind nici un efort pentru a obține ce e mai bun!

Satisfacția muncii este pe primul plan! Îi place să fie apreciat pentru ceea ce produce. Și nici o economie la cheltuieli nu îl va putea determina să scadă nivelul calitativ al produsului său!

Fericirea consumatorilor și satisfacția lor contează foarte mult! Mai ales că mulți sunt membri de familie! Și prieteni apropiați, la care ține!

Iar munca depusă nu e văzută ca o activitate lucrativă, ci ca o PASIUNE. O vocație menită să ofere satisfacție celor apropiați!

Producătorul industrial și prioritatea sa

Orice societate comercială are ca principal scop PROFITUL. Și orice economist vă va confirma că profitul poate crește prin două modalități extrem de SIMPLE: Reducerea cheltuielilor, și creșterea încasărilor!

Iar pentru a se reduce cheltuielile se fac mereu COMPROMISURI calitative. Care se regăsesc în produs! Mereu vor apare portițe și moduri în care se va putea ECONOMISI ceva.

Producătorul de căpșuni, de exemplu, are de ales să muncească ore în șir pentru a plivi manual plantele, sau să folosească artificii ieftine, cum ar fi ierbicidul.

Timpul necesar pentru a ierbicida o cultură de căpșuni este de SUTE DE ORI mai redus! La fel și COSTUL operațiunii! Motiv pentru care toși producătorii orientați spre PROFIT sunt tentați să ALEAGĂ ierbicidul, și nu plivitul manual!

La fel, cel care face prăjituri are la dispoziție ingrediente ARTIFICIALE. Margarina înlocuiește untul. Iar frișca se poate produce din prafuri ieftine, cumpărate en-gros, care pot fi depozitate timp îndelungat!

Un proces INDUSTRIAL va optimiza multe costuri. Inclusiv cumpărarea în cantități mai mari a celor necesare. Caz în care prețul e adesea mult mai mic!

Micul producător va avea costuri de produție mult mai mari!

Orice produs natural, preparat manual, sau cu ingrediente naturale va costa mult mai mult decât o IMITAȚIE industrială. Ceea ce se va reflecta AUTOMAT și în prețul de vânzare.

Scăderea prețului de producție nu va fi importantă pentru micul producător! Calitatea de excepție, pasiunea și satisfacția consumatorului vor fi pe primul plan!

Astfel că nici desfacerea produselor prin MAGAZINE, care pun și ele ADAOS comercial, nu este viabilă! La vânzare în magazine, clientul e obișnuit să compare PREȚURI. Fără a se documenta temeinic cu privire la CALITATE.

Micul producător și alegerile sale

Fiind vorba de cantități mici, sau foarte mici, rulajele vor fi nesemnificative. Și profiturile nu vor fi mari. Și atunci micul producător poate să ia decizii cu privire la OBIECTIVELE sale.

El va avea de ALES între a continua munca sa UTILĂ consumatorilor, sau la a trece la o activitate PROFITABILĂ, Utilă propriului său buzunar.

Și atunci apar compromisurile calitative, reducerile de costuri și industrializarea unor procese. Toate menite să crească profitabilitatea afacerii.

Însă profitul pentru unul înseamnă pierdere pentru altul! Chiar dacă produsul final va fi mai IEFTIN, și deci mai ATRACTIV pentru consumator, acesta va fi inferior CALITATIV! Și adesea dăunător pentru SĂNĂTATE!

Micul producător nu e viabil din punct de vedere economic

Însă asta decide PIAȚA. Cumpărătorul educat, care ALEGE, sau nu, să consume ceva sănătos. În special când e vorba de produse alimentare.

În țările sărace, cu nivel redus de educație, consumatorul se orientează după prețul cel mai bun! Iar în cele dezvoltate, cu populație educată, orientarea spre produse sănătoase e maximă!

La noi sunt prezente ambele categorii de cumpărători. Și numărul celor care ALEG să treacă din prima categorie în a doua crește pe zi ce trece.

Mai ales pentru că oamenii devin CONȘTIENȚI de valoarea sănătății. Și încep să APRECIEZE propria persoană și nevoia de a fi sănătoși!

Însă capacitatea lor de a alege corect produsele este încă în plină dezvoltare. Și competiția pentru a VINDE produse cu aspect plăcut la prețuri mici e acerbă.

Producătorul mic nu investește sume mari în marketing, în branduri sau în ambalaje. Nici în creșterea duratei de conservare a produselor!

Așa că este o raritate. Un sufletist care continuă să producă la nivel de EXCELENȚĂ. Și la cel mai înalt nivel calitativ posibil: Pentru el și familia lui!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *