DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

A face diferența între CAUZE și SIMPTOME este important!

A face diferența

A face diferența între CAUZE și SIMPTOME este important!

A face diferența între cauzele unei probleme, și manifestările ei externe mi se pare fundamental. Însă trăim într-o lume superficială. Orientată spre concret. Spre ce se vede cu ochiul liber, la prima privire. Neglijând interiorul, profunzimea și esența lucrurilor! De aceea SUFERIM! E o alegere pe care refuzăm să ne-o asumăm. E un SIMPTOM, pe care îl confundăm cu CAUZELE.

A face diferența dintre rădăcină și fructe

Ca pomicultor pasionat, ador să culeg fructele produse de arbuștii fructiferi pe care îi cultiv (vezi aici). Gustul deosebit, vitaminele conținute, și satisfacția lucrului bine făcut sunt miracole în viața mea. Însă acestea sunt doar REZULTATE vizibile. În realitate, fructele sunt doar EFECTUL unui proces miraculos ascuns sub pământ! Acolo se dezvoltă rădăcinile plantei. Și o armată de miliarde de miliarde de microbi muncesc, fără încetare, pentru a transforma solul în vitaminele, enzimele și mineralele atât de necesare organismului uman!

Abilitatea mea, ca pomicultor, este să ofer condiții bune plantei la rădăcină! Un sol natural, biologic pur, nechimizat și sănătos. Să cultiv la bază condițiile ideale pentru ca rădăcina să se dezvolte corespunzător! Restul face natura! REZULTATUL a ceea ce se petrece ÎN SOL se va vedea anul viitor în gustul minunat al fructelor culese!

A face diferența dintre cauză și efect

Ne plângem mereu de neîmpliniri. Și mereu punem accentul pe EFECT, pe SIMPTOM, pe REZULTAT. Fără să ne pese care sunt CAUZELE subtile care conduc la acel rezultat! Incapacitatea noastră dea privi lucrurile în profunzime ne ține ancorați în situațiile nedorite. Ruptura dintre cauzele unui comportament și efectul său e evidentă.

Abilitatea de a observa este tot mai redusă. Probabil lipsește TIMPUL. Graba, presiunea în care trăim și superficialitatea ne face orbi. Vedem doar suprafața. Astfel că refuzăm să înțelegem profunzimea! Și legătura directă dintre cauză și efect.

 A face diferența între succes și eșec

Succesul este de fapt rezultat dintr-o succesiune de eșecuri. Dacă după un eșec te oprești câteva minute ca să analizezi CAUZELE lui, vei învăța o lecție de viață. Dar dacă după acel eșec privești doar EFECTELE, fără a mai merge la rădăcina problemei, rămâi captiv în acel TIPAR. Vei repeta eșecul, fără să înveți nimic din el! Și te vei plânge de conjunctură, de simptome, de neplăceri. Fără să faci LEGĂTURA dintre ATITUDINEA ta și CAUZA eșecului! Care sunt adesea legate strâns!

A face diferența între superficialitate și implicare

Desigur că un eșec este neplăcut. Însă capacitatea ta de a te apleca asupra lui, de a cerceta CAUZELE sale profunde, face diferența în atitudinea ta. Dacă alegi să intri în NEGARE, să dai vina pe alții pentru eșecul tău, de fapt fugi de ADEVĂR. Fugi de realitate, și de propria ta responsabilitate. Aceea de a descoperi CAUZA problemei. Singurul loc din care poți schimba ceva! Și aici intervine dorința ta de a rezolva problema. Sau de a ascunde eșecul prin pasarea responsabilității efectelor nedorite asupra altcuiva!

Arta de a face diferența se învață

Rolul meu e să te ajut să observi lucrurile în profunzime. Să înțelegi DE CE repeți tipare. Sau de ce rulezi, în mod repetat, comportamente care nu îți sunt de folos. Te ascult vorbind, și imediat identific un tipar sau altul. Convingeri, credințe și prejudecăți dobândite în copilărie, care au acum forța unui Matrix. Care te țin captiv într-un obicei neconstructiv. Sabotând calitatea vieții tale.

Odată descoperită RĂDĂCINA lor, le poți, treptat, înlocui cu altceva. Cu credințe realiste, sănătoase. Dezvoltând abilitatea ta de a pătrunde la cauza problemelor. Iar dacă lucrezi la rădăcină, vei obține ca efect alte rezultate. Atât pe plan profesional, cât și relațional. Hai să vorbim despre asta! (clic aici)

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *