DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

A fi disfuncțional nu e o boală și nu trece cu medicamente!

A fi disfuncțional

A fi disfuncțional nu e o boală și nu trece cu medicamente!

A fi disfuncțional e o povară. Deoarece distorsionezi realitatea. Și asta te face să suferi. Alegerile pe care le faci sunt bazate pe ILUZII. Sau pe TIPARE neadaptate la momentul prezent. Și astfel iei decizii nepotrivite. Cu CONSECINȚE care dor.

A fi disfuncțional din punct de vedere psihic

Unele persoane pot avea diverse grade de handicap FIZIC. Care le scad funcționalitatea! Și ele sunt perfect conștiente de limitările și posibilitățile reduse de care sunt capabile din această cauză.

Când e vorba de o disfuncționalitate PSIHICĂ, rareori persoana reușește să o ACCEPTE. Dimpotrivă, va face tot posibilul să o ASCUNDĂ.

Jena, rușinea, frica de a fi RESPINS, fac ca omul cu disfuncționalități psihologice să facă eforturi uriașe ca să disimuleze problema. Să o ascundă, să poarte mască.

Dar noi toți, fără excepție, avem disfuncționalități! Care au diverse aspecte, grade de intensitate sau frecvență! Diferența dintre noi o face EFORTUL de a le identifica, ameliora sau corecta!

A fi disfuncțional e ceva obișnuit!

Poți fi medic de elită, dar să dai rateuri la modul în care repari o priză! Sau poți fi director general, dar să ai relații încordate cu propria familie!

Faptul că excelezi într-un domeniu nu te face nici perfect, nici impecabil! Dimpotrivă, te face vulnerabil în celelalte domenii!

Cei cu studii superioare tind să aibă dificultăți emoționale și relaționale mai frecvente! Efortul de a memora, de a performa academic, are costurile sale. Cum ar fi reducerea timpului petrecut în adolescență pentru a socializa!

Cei fără studii superioare sunt mai abili în relații, dar cu complexe de inferioritate pe care tind să le mascheze cu orice preț! Folosind în acest scop cheltuielile ostentative. De exemplu pe autoturisme de lux sau exagerat de puternice.

A fi disfuncțional e o stare

Nefiind boală, nu se tratează medicamentos. Dar starea de disfuncționalitate nu îți asigură nici un confort! Ci multă suferință!

De fapt, incapacitatea ta de a observa, identifica și mai ales ACCEPTA disfuncționalitatea ta într-un domeniu sau altul este CAUZA problemei!

Incompetența are soluții dacă faci efortul de a deveni competent! Și rămâne o plagă dacă te consideri competent fără să fii. Și fără să mai faci vreun efort în acest sens!

Mincinoșii, prefăcuții și oamenii falși vor tinde să creadă propriile MINCIUNI. Și să rămână disfuncționali până la extrem. Când suferința îi doboară!

A fi disfuncțional înseamnă a suferi!

Dacă crezi că ești perfect funcțional, dar suferi, deja ai o problemă! De autoevaluare. Sau de percepție a propriei persoane! Un om funcțional se simte BINE.

Dacă tu nu te simți bine, există o CAUZĂ a acestei stări de disconfort! Și e SARCINA ta de a lua măsuri. De a descoperi cauza. Sau de a face ceva să SCHIMBI lucrurile!

Existența SUFERINȚEI e doar un SEMNAL. Menit să îți atragă atenția că funcționalitatea ta lasă de dorit! Cum reacționezi la suferință e problema ta!

Poți să te minți, să ascunzi sau să maschezi problema, sperând că ea va dispare. Sau poți să fii SINCER CU TINE și să faci efortul necesar de a identifica și evalua corect CAUZELE disconfortului tău.

A fi disfuncțional e ceva TEMPORAR

Dacă o boală psihică gravă te poate afecta PE VIAȚĂ, o simplă disfuncționalitate e ceva trecător. Însă de TINE depinde dacă o vei rezolva în câteva zile, luni, ani sau zeci de ani!

Cu cât SUFERINȚA va fi mai greu de suportat, cu atât MOTIVAȚIA ta de a face curățenie la INTERIOR va fi mai puternică!

Cu cât ești mai SINCER, cu atât mai ușor îți va fi să ACCEPȚI că e responsabilitatea TA să rezolvi propriile probleme! Ceilalți te pot ajuta să le identifici sau conștientizezi. Fără să le poate ei corecta în locul tău!

Cu cât ești mai pragmatic, cu atât vei fi mai rapid în a trece concret la ACȚIUNE. Adică la o simplă discuție, gratuită (clic AICI) deschisă, sinceră și optimistă cu privire la starea ta de funcționalitate.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *