DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Micul producător față în față cu globalizarea

Micul producător

Micul producător față în față cu globalizarea

Micul producător este cel care produce pentru el și familia lui! Iar dacă producția depășește necesarul de consum al familiei sale, va vinde eventual surplusul! Este cel mai înalt standard calitativ posibil!

Unul necertificat, neaprobat, nebirocratizat. Dar complet lipsit de compromisuri! De vreme ce consumatorul poate fi, de exemplu, chiar propriul copil!

Micul producător a fost mereu la baza societății

Timp de milenii, micul producător a asigurat hrana comunităților! Dar de vreo câteva sute de ani, a început să câștige teren industrializarea. Un prim pas către procesul de globalizare.

Acest proces a permis exploatarea mai eficientă a resurselor și a forței de muncă. Fapt care a dus la scăderea costurilor de producție.

La început se foloseau SCLAVII. Care erau supuși la muncă forțată. Și care erau exploatați la maximum. Permițând scăderea costurilor produselor!

Apoi, treptat, s-a trecut la sclavul modern. La muncitorul plătit. Care teoretic era liber. Dar practic era lipsit de alte surse de venit!

Transformarea țăranului liber, micului producător de alimente, în muncitor a fost lentă și dureroasă. În est s-a făcut prin confiscarea terenurilor de către regimurile comuniste, iar în vest prin școlarizare și manipulare.

A devenit o modă ca fermierul, care muncea din greu zi lumină, să își DOREASCĂ să devină muncitor, cu un program de doar 8 ore. Și cu venit constant tot timpul anului!

Micul producător era pe cale de dispariție

Într-un sistem bazat pe competiție, eficiența economică este la bază. Câștigă mereu cel care poate produce și vinde cel mai ieftin. Mai ales că masele de cumpărători erau sărace. Și economia de bani a devenit necesitate!

Însă dacă REGULILE nu sunt clare, se poate ajunge foarte ușor la FALSIFICAREA produselor. Marea criză de supraproducție din anii 1930 era generată tocmai de calitatea extrem de slabă a produselor în exces aflate pe stoc!

O scădere de preț are la bază fie eficientizarea producției, fie scăderea nivelului calitativ! Iar după ce automatizarea a dat tot posibilul, a urmat competiția bazată pe reducerea calității.

Folosind industria publicitară, puterea BRAND-urilor, și dezvoltând industria ambalajelor atractive, sistemul industrial a avut succes la VÂNZĂRI! În detrimentul calității PRODUSULUI.

Micul producător nu are nici ambalaje atractive, și nici impact publicitar al mărcii proprii! Caz în care PRODUSUL în sine sau CALITATEA acestuia trec adesea neobservate!

Marile lanțuri de distribuție au logistica, transporturile, depozitele bine puse la punct. Și s-a ajuns ca zece producători să monopolizeze 90% din industria alimentară mondială din lumea dezvoltată!

Micul producător revine în forță!

Însă MAMA-NATURĂ se răzbună pe oamenii care cred că pot să-i încalce regulile. Oricât de atractive ar fi ambalajele, sloganele publicitare sau brand-urile produselor, consumul de alimente FALSIFICATE va deteriora, mai devreme sau mai târziu, SĂNĂTATEA consumatorilor!

Iar dacă acum marile concerne multinaționale sunt în spatele celor care fac REGULILE, și își permit să MANIPULEZE statele și legislația lor, nu înseamnă că pot trișa la infinit!

Sănătatea consumatorilor devine tot mai șubredă. Iar puterea lor de muncă scade din acest motiv! Odată cu deteriorarea ei, scade și puterea de cumpărare!

Cu alte cuvinte, sistemele globaliste extrem de profitabile DISTRUG și sănătatea propriilor clienți! E paradoxul producătorului de tutun, care cu cât vinde mai mult, cu atât pierde mai mulți clienți!

Și atunci e nevoie de un ECHILIBRU. Pentru a menține sănătatea oamenilor, este nevoie și de produse sănătoase. Pe lângă hrana industrializată, avem nevoie și de vitamine, minerale sau enzime fără de care sistemul nostru imunitar clachează!

Și aici micul producător intervine. Își are rolul său în sistem! Astfel ca măcar 10% din hrana consumată de FIECARE OM să fie naturală.

O pâine de casă, lactatele și brânzeturile, carnea unor animale crescute cu hrană normală, legumele nechimizate sau zahărul natural preluat din mierea de albine sau din fructe sunt alimentele care fac diferența dintre omul plin de energie și cel deprimat!

Micul producător va fi mereu de neînlocuit!

Oricât ar încerca sistemul să substituie vitaminele naturale cu adaosuri artificiale, nu va reuși. Organismul uman pur și simplu refuză să sintetizeze toate chimicalele!

Astfel se poate ajunge la carențe grave! În ciuda excesului de alimente pe care le consumă, omul modern are serioase lipsuri de minerale, vitamine sau microelemente!

Iar SOLUȚIA problemei este extrem de simplă. Măcar 10% din alimentația omului modern să fie naturală! Cu fructe și legume care cresc în sol. Nu doar în pahare cu turbă alimentată cu soluții nutritive!

Cei care se prefac că nu înțeleg problema pot vedea statisticile medicale. O rată a depresiei care depășește o cincime din populație, și care crește continuu. Și o forță de muncă tot mai obosită, epuizată.

Și asta nu datorită muncii în exces! Ci mai degrabă pentru că REFACEREA organismului după EFORT necesită microelementele NATURALE de care organismul are mare nevoie!

Odată redescoperită roata, sistemul globalist începe să PERMITĂ concurența micului producător local! Pentru că înțelege că fără el, morbiditatea va depăși cele mai pesimiste așteptări!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *