DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Focalizarea pe scop și lungul drum de la teorie la practică

Focalizarea pe scop

Focalizarea pe scop și lungul drum de la teorie la practică

Focalizarea pe scop este esențială. În lipsa ei, eforturile tale sunt inutile. Degeaba gândești mult. Și e inutil să știi teoria, dacă nu poți aplica în practică ceea ce deja știi!

Focalizarea pe scop se antrenează!

Orice abilitate necesită antrenament. Degeaba știi să faci ceva, pentru că nu vei face! E nevoie de un MINDSET potrivit. De o setare mentală proactivă, favorabilă trecerii la acțiune.

Focalizarea pe scop se învață, la fel ca oricare altă abilitate. Și se antrenează constant. Până când devine obicei, tipar de funcționare și mod de viață.

A face lucrurile fără a avea în vedere OBIECTIVELE pe care vrei să le atingi e echivalent cu a urca la volan și a pleca la drum, fără a ști unde vrei să ajungi!

Focalizarea pe scop te menține activ!

Dacă ai în vedere un scop clar și bine determinat, va fi simplu să te verifici din mers. În orice moment poți EVALUA dacă ești pe DIRECȚIA bună sau nu! Direcția e mai importantă decît viteza! Degeaba te vei grăbi, dacă mergi în direcția nepotrivită!

Capacitatea ta de a te menține FOCALIZAT pe direcția bună îți va da ENERGIA necesară să îți învingi comoditatea. Iar posibilitatea de a MĂSURA în orice moment dacă ai PROGRESAT în direcția potrivită îți va da un feed-back. Atât de necesar pentru a VERIFICA REZULTATELE pe care le-ai obținut la un moment dat!

Focalizarea pe scop necesită claritate!

Un SCOP pe care alegi să te FOCALIZEZI poate fi ambiguu, sau poate fi clar. Tu ești asemenea unui vânător. Poți alege să încarci pușca și să tragi în toate direcțiile, la ÎNTÂMPLARE. Sperând ca gloanțele tale, risipite generos, să întâlnească vreun vânat.

Dar poți ALEGE să fii asemenea unui lunetist. Care înainte de a trage, își FOCALIZEAZĂ luneta pe o anumită țintă. Reglând imaginea continuu. Până când acesta este CLARĂ. Abia atunci ALEGE să și tragă.

Abilitatea de a VEDEA clar ținta ta (adică OBIECTIVELE tale) stă la baza succesului! Capacitatea ta de A FACE DEOSEBIREA între țintele clare și lucrurile lipsite de semnificație va face diferența din viața ta!

Focalizarea pe scop e o ALEGERE

Tu alegi să AMPLIFICI percepția ta despre ceva care ție ȚI SE PARE  a fi foarte important. Și atunci orientezi ENERGIA TA în acea direcție. Totodată, făcând această ALEGERE, vei elimina risipa de energie prin IGNORAREA lucrurilor lipsite de importanță!

Capacitatea ta de a FACE DIFERENȚA dintre lucrurile nesemnificative, și cele foarte importante se face prin focalizarea pe scop. Odată CLARIFICATĂ IMAGINEA scopului tău, vei înceta să mai risipești energia ta pentru scopurile mărunte!

Arta de a ALEGE, de a TRIA corect, de a SELECTA din mulțimea de stimuli, informații și oportunități, doar pe cele POTRIVITE pentru tine stă la baza succesului!

Una e să fii ca un avion care cunoaște exact destinația, și zboară spre ea, corectând din mers coordonatele, și alta e să fii o barcă în derivă, pe mare, fără cârmă, în voia vântului și a valurilor.

Focalizarea pe scop se învață din mers

Adesea, nevoia te învață. Și pe lângă abilitatea de a-ți ALEGE corect scopruile potrivite ție, ai nevoie de încă o aptitudine. De o capacitate de a IGNORA complet lucrurile care de fapt NU CONTEAZĂ pentru TINE!

Însă EDUCAȚIA TA pentru viață nu te-a antrenat să IGNORI ceva. Nici să SARI PESTE lucrurile nesemnificative! Dimpotrivă, școala a pus accent pe fiecare detaliu! Și pe ideea de a penaliza greșelile!

Însă FURTUNA INFORMAȚIONALĂ de acum necesită o altă MENTALITATE! Un lunetist care OBSERVĂ prin lunetă ținta sa nu va răspunde la telefon. Nici nu va culege flori în timp ce vânează.

Focalizarea pe scop e alegerea ta

ALEGEREA  de a IGNORA, pentru moment, ORICE STIMUL EXTERN va duce la capacitatea de a CONCENTRA energia ta INTERIOARĂ asupra unui SINGUR lucru. Care de fapt contează.

Iar această abilitate, de a da IGNORE pentru o vreme stimulilor IRELEVANȚI, este rară. Nu te-ai născut cu ea! Ci dimpotrivă, natura te-a dotat cu ATENȚIE MAXIMĂ. Pe care școala ți-a dezvoltat-o.

Iar dacă vin eu și te DEZVĂȚ să mai fii atent, o să ți se pară la început ciudat. Însă da, vreau să începi să IGNORI unii STIMULI EXTERIORI. Și să îți antrenezi continuu această abilitate esențială.

Doar așa vei fi capabil să și FOCALIZEZI corect atenția ta pe SCOPURILE și OBIECTIVELE clare care contează pentru succesul tău.

Focalizarea pe scop și antrenorul tău

Rolul meu este să te ajut, să te ghidez, să îți descopăr și antrenez unele RESURSE pe care le ai. Însă îți lipsește capacitatea de a le activa atunci când ai nevoie de ele.

Nici o altă persoană din anturajul tău nu va accepta că scopurile TALE sunt mai importante decât scopurile LOR! Și fiecare va încerca să îți IMPUNĂ adevărul și OBIECTIVELE lor!

Iar bunul simț te va împiedica să-i IGNORI, așa cum de fapt merită. Astfel că riști să sacrifici SCOPURILE TALE importante pentru obiectivele lor mărunte!

Discutând cu mine vei învăța să faci DIFERENȚA! Mai ales că prima discuție e gratuită. Și ți-o ofer necondiționat, doar pentru că alegi să o ceri (cu un simplu clic aici)

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *