DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Dacă viața ți se pare prea grea s-ar putea să ai dreptate!

Ți se pare

Dacă viața ți se pare prea grea s-ar putea să ai dreptate!

Ți se pare că lucrurile merg prost? Este probabil o părere a ta. Una subiectivă, indusă de alții. Adesea, tu ajungi să CREZI ce ți se INDUCE de către anturaj. Sau mai grav, de către mass-media! Prin urmare, uiți cine ești și începi să fii convins că adevărul e înafara ta!

Ți se pare sau e și adevărat?

Rațiunea cu care ești înzestrat ca om are ca rol să te ajute să faci distincția dintre lucrurile REALE și ILUZII. În care ajungi adesea să crezi cu tărie! Ți se pare că e greu să faci un EFORT de gândire? Așa și este!

Activăm capacitatea creierului nostru de a gândi în doar 3% din cazuri! În rest, mergem pe PĂRERI, pe pilot automat. Și CREDEM ceea ce deja ni se pare că deja ȘTIM!

Sau mai exact, suntem convinși că ceea ce crede toată lumea e adevărul. Și că noi nu avem voie să gândim OUT OF THE BOX (înafara cutiei, fără clișee).

Ți se pare că a gândi e greu? Ai perfectă dreptate. E mult mai ușor să IMIȚI. Sau să preiei de la alții modul lor de a gândi și convingerile lor păguboase. Economisești energie mentală!

Ți se pare că alții au mereu dreptate?

E pentru că așa ai fost dresat. Încă din copilărie, de la grădiniță, ai fost educat să te CONFORMEZI. Să nu ieși din rând. Și să faci și tu ceea ce face toată lumea.

E un comportament util. Maimuțelor! Și turmelor de oi.

Ele așa funcționează. Și e mult mai ușor de condus o astfel de turmă. Oile rebele sunt o plagă, și câinele de turmă mușcă oile care ies din rând! Așa că orice oaie se va conforma de bună voie!

Dar oile nu au nevoie de RAȚIUNE. Și nici tu. Ce ai tu în plus este capacitatea de o ACTIVA dacă CREZI că ai nevoie de ea. Cu riscul de a ieși din rând și a începe să GÂNDEȘTI.

Dar nu e cazul. E mult mai comod să fii oaie, să faci și tu exact ce fac alții, să fii obedient și să taci! FRICA ta a fost indusă, și lașitatea ta e de folos altora. Care astfel te pot manipula ușor.

Astfel trăiești cu CONVINGEREA că alții au dreptate, și că nu e bine să iei DECIZII sau să faci ALEGERI individuale. Care ar necesita activarea rațiunii, și implică oarecare EFORT DE GÂNDIRE.

Ți se pare că e bine să fii oaie?

Este bine. Pentru alții. Ei chiar au nevoie de asta, ca să poată profita. Nici un lup nu ar putea fi paznic la oi, dacă oile s-ar revolta. Adică dacă ar începe să și gândească.

Dar nu e cazul, deoarece oile se tem. Și frica inhibă RAȚIUNEA. Ori ești SPERIAT, ori există riscul să devii RAȚIONAL. Și atunci începi să și gândești.

Dar starea de OAIE, de imitator, de non-gândire e mai comodă. E zona de confort! A nu gândi presupune a economisi energie. Și a diminua riscuri! Așa că e preferabil să nu gândești. Mai ales dacă alții o fac în locul tău!

Cine știe, poate gândesc ei mai bine și pentru tine! Și poate chiar o fac în interesul tău! Pentru că da, trăim într-o lume altruistă natural. În care cică toată lumea îți vrea binele… sau nu?

Ți se pare că a căuta adevărul e prea greu?

Indiferent ce crezi tu acum, în ambele cazuri ai dreptate. Dacă crezi că e important să cauți adevărul, ai dreptate. Iar dacă trăiești cu convingerea că merită să mergi la voia întâmplării, și alții te vor ghida corect într-o direcție optimă pentru TINE, iar ai dreptate. Vei fi un simplu instrument în mâna lor.

Însă treptat, oamenii încep să își dorească să înfrunte propriile frici. Și să folosească propria rațiune pentru a redescoperi puterea lor interioară. Aflată în stare latentă în fiecare dintre noi.

Rolul meu e de catalizator. De a ajuta să iasă la lumină ceea ce deja ai. Dar ignori să folosești. Deoarece ți se pare că e greu, e scump sau că nu a venit încă momentul. Care va veni când vrei să vină, și iei o DECIZIE: Că vrei să discuți cu mine despre asta (clic aici).

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *