DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Gestionarea crizelor este resursa principală de creștere

Gestionarea crizelor

Gestionarea crizelor este resursa principală de creștere

Gestionarea crizelor e specifică liderilor autentici. Și duce la creștere și dezvoltare. Pentru că aceste crize au rolul lor. Ne provoacă să trecem la alt nivel!

Gestionarea crizelor necesită lideri înțelepți

Crizele sunt dureroase. Motiv pentru care gestionarea lor PARE a fi dificilă. Depășirea momentelor critice necesită conducere corectă.

Astfel că doar în criză vor ieși la suprafață liderii autentici. Capabili să conducă lucrurile spre soluții optime.

În situații normale, conducerea poate fi asigurată de oameni obișnuiți, chiar mediocri. Care doar aplică diverse scheme prestabilite!

Însă creativitatea, inventivitatea și creșterea prin activarea potențialului latent este specifică persoanelor capabile. Dispuse să gândească lateral. Să caute soluții!

Gestionarea crizelor necesită responsabilitate

Un lider autentic își asumă responsabilitatea faptelor sale. Nu se plânge de situație. Nici de lipsa resurselor. Și nici nu se ancorează în TRECUT, dând vina pe acesta!

Dacă observăm liderii din politică, ei tocmai asta fac. Dau mereu vina pe greaua moștenire, pe partidul celălalt și pe lipsa… banilor!

Sunt semne de slăbiciune majoră, impardonabilă. Care prevestesc viitoarea catastrofă. Bazată exclusiv pe lipsa competențelor și a viziunii lor!

Una e să trăiești în PREZENT, căutând și construind SOLUȚII, și alta e să te blochezi în trecut, plângându-te continuu de lipsa resurselor sau de greaua moștenire.

Practic, această ATITUDINE de LOOSER, de ÎNVINS, e specifică doar caracterelor slabe. Incapabile să conducă asumându-și responsabilitatea.

Gestionarea crizelor necesită creativitate

Nici o criză nu se va rezolva aplicând CLIȘEE pe care le știm deja! Și care au dus, chiar ele, la generarea crizei! Criză care vine la pachet cu un MESAJ. Cu avertismentul că FACEM CEVA GREȘIT!

Și dacă faci ceva greșit, începi să SUFERI. E un mecanism care vrea să te avertizeze că ai de făcut o SCHIMBARE! În loc să continui pe drumul greșit pe care ești acum!

Însă pentru a descoperi noile drumuri disponibile, ai nevoie de creativitate. Și disponibilitatea de a gândi lateral. Căutând, testând, și aplicând alte soluții decât până acum!

E incredibil, dar multă lume CREDE cu tărie că poate ajunge LA ALT REZULTAT dacă va continua să meargă pe ACELAȘI DRUM care s-a dovedit a fi perdant!

Gestionarea crizelor necesită curaj

Orice soluție NOUĂ vei găsi, va fi riscantă. Și necunoscută! Diferită de drumul cu care ai fost deja obișnuit. Și care a dus exact la criză!

Însă asumarea unui RISC este specifică liderilor autentici. Nicidecum nu celor temători sau excesiv de precauți! Orice drum nou poate aduce surprize!

Și e o artă să evaluezi dacă noile soluții sunt bune sau nu. Și dacă durerea cauzată de ele e suportabilă sau nu. Uneori riscurile pot fi mai mari decât eventualele beneficii.

Și atunci CURAJUL e cel care face deosebirea dintre un lider evitant și unul predispus la acțiune. Și orientat spre construirea unor soluții.

Gestionarea crizelor necesită atitudinea potrivită

Unul din principalele  mele roluri este să te ajut să îți formezi o atitudine. Una deschisă, de persoană dispusă să caute soluții.

Altfel, există riscul să rămâi blocat într-o problemă. Și în trecut! Fără să mai folosești resursele tale spre gestionarea crizelor!

Te poți consuma la fel de mult în stagnare. Dacă regretele trecutului nu te lasă să vezi prezentul. Și îți lipsește încrederea în tine!

Primul pas e să vorbești despre asta. Nu cu amicul care te va critica. Nici cu rudele care PRETIND că știu ele mai bine ce ai tu de făcut!

Soluțiile sunt ale tale. Și sunt la tine. Iar crizele îți arată că ai de trecut la treabă. Tu singur! Iar eu te pot sprijini să îți creezi starea potrivită trecerii la acțiune concretă!

Hai să vorbim despre asta! Prima discuție, GRATUITĂ, îți va da un reper despre direcția de urmat! E nevoie doar să o ceri. Cu un simplu clic AICI.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *