DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Lebăda neagră sau impactul previzibil al neprevăzutului

Lebăda neagră

Lebăda neagră sau impactul previzibil al neprevăzutului

Lebăda neagră e o metaforă. Care se referă la evenimente imprevizibile. Despre care știm că pot să apară. Dar habar nu avem când. Nici cum se vor manifesta ele.

Lebăda neagră ca și criză

De fapt, vorbim de crize. Indiferent dacă sunt economice, politice sau sociale. Sau de catastrofe care pot să apară. Deși sunt improbabile.

Raritatea lor, șansa destul de redusă să vină, e similară cu cea a apariției unei lebede negre. Chiar și a vedea o lebădă albă e ceva rar. Cu atât mai mult una neagră!

Dar crizele vor apare. Mai devreme sau mai târziu! Fără să avem idee când! La fel cum și Lebăda neagră poate apare în fața ta când nici nu te aștepți.

E ceva rar, ceva puțin probabil. Dar totuși perfect posibil! În ciuda probabilității reduse, posibilitatea nu poate fi exclusă.

Lebăda neagră ca și eveniment

Scufundați în RUTINĂ, ne vine greu să ieșim din ea. Astfel că orice SCHIMBARE e percepută ca un DISCONFORT. Ca o spargere a rutinei!

Iar crizele sunt evenimente marcante. Care tind să rupă echilibrul nostru relativ. Și ne forțează să ieșim din propria rutină!

Tocmai raritatea lor face ca ele să ne prindă complet nepregătiți!

Și atunci capacitatea noastră de adaptare are mult de suferit! Adesea, REFUZĂM schimbarea, sau NEGĂM utilitatea ei.

Lebăda neagră ca surpriză

Deși ne surprinde întotdeauna, lebăda neagră e mereu probabilă. Și întâlnirea cu ea e posibilă oricând. Noi știm asta, dar o evităm.

La nivel de concept, putem fi siguri că viața e mereu plină de neprevăzut. Și că e puțin probabil să decurgă calm și liniștit, fără furtuni.

Doar că atunci când apare lebăda neagră, ne vine greu să credem că tocmai o vedem! Surpriza e totală. Și greu de digerat pentru omul obișnuit.

Și nevoia de a te adapta la noua situație este greu de digerat și acceptat!

Lebăda neagră ca provocare

Știind că e chestiune de TIMP să te adaptezi, autorul cărții și al conceptului ”Lebăda neagră”, Nassim Taleb, explică necesitatea PREGĂTIRII.

În loc să te plângi de situație, sau să refuzi să o accepți, e bine să știi din vreme că va apare! Fără să știi ce sau de unde, ACCEPȚI din vreme o POSIBILITATE.

Iar dacă situația te prinde oarecum PREGĂTIT, vei face față mult mai ușor. Și vei fi mult mai adaptabil! Evenimentele rare, de acest tip, vor continua să te surprindă. Fără ca să te și dezechilibreze!

Hai să vorbim despre asta, prima ședință e mereu GRATUITĂ, dacă o ceri cu un simplu clic AICI!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *