DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Manipularea prin presiune sau tortură psihologică – 5 metode diabolice

Manipularea prin presiune

Manipularea prin presiune sau tortură psihologică – 5 metode diabolice

Manipularea prin presiune se aplică de regulă prizonierilor de război. Fiind o formă de tortură psihologică avansată. Folosită de experții în psihologie.

Manipularea prin presiune începe cu izolarea

Izolarea de semeni duce la frică. Lipsa SUPORTULUI persoanelor dragi ucide. Pentru că dă o stare de ABANDON. De lipsă de speranță.

Acest fapt duce la imposibilitatea COMUNICĂRII. Caz în care apare îngrijorarea continuă. Gândurile negre persistă și se amplifică mereu!

Victimele devin astfel DEPENDENTE de agresor! În lipsa suportului celor APROPIAȚI, ele se agață de ORICARE ALTĂ relație. Inclusiv de cea cu agresorul (Vezi aici articolul despre Sindromul Stockholm).

Izolarea poate fi completă, sau de grup. Un grup izolat de restul lumii va suferi exact la fel!

Manipularea prin presiune folosește și monopolizarea atenției

Odată ce s-a obținut STAREA de teamă, victima CAUTĂ continuu soluții. Și atunci i se oferă O SINGURĂ SURSĂ de informare. Sau se accentuează sursa principală. Cum ar fi televiziunea. Menită să DEZINFORMEZE continuu.

Dacă la asta se adaugă și CENZURA oricărei informații CONTRARE, întreaga ATENȚIE e deturnată spre scopul manipulatorului.

Dacă se adaugă penalizări ale derapajelor de la politica oficială, se obține o spălare completă a creierului. Și îndepărtarea oricărei REZISTENȚE.

Manipularea prin presiune folosește umilirea

Umilirea persoanei duce la scăderea REZISTENȚEI. Care este PENALIZATĂ, în contrast cu SUPUNEREA.

Un monstruos mecanism PAVLOVIAN încurajează SUPUNEREA, prin recompense. Și descurajează orice derapaj de la politica OFICIALĂ.

Astfel că tindem să devenim ANIMALE DRESATE. Vezi AICI articolul despre cum UMILIREA poate fi folosită pentru a manipula.

Manipularea prin presiune și lipsuri

Lipsa de somn, de hrană sau de intimitate duce la slăbirea voinței. Și la EPUIZARE fizică și psihică. Privarea de libertate duce la descurajare.

În această situație, AMENINȚĂRILE devin mai credibile. Și sunt PERCEPUTE ca fiind reale. Victima fiind dispusă mai ușor să COOPEREZE.

Iar unele mici RECOMPENSE pavloviene dau speranțe. Mici libertăți odinioară NORMALE vor părea acum ca fiind FAVORURI personale.

Manipularea prin presiune și forța

Dovezile de forță, agresivitatea și amenințările constante vor determina victima să își DOREASCĂ încetarea lor. Și să creadă că dacă nu se va împotrivi, va fi MENAJATĂ.

Impunerea unor REGULI, oricât de absurde, va fi o demonstrație de FORȚĂ. Și va descuraja victima de la orice încercare de a se mai CONFRUNTA cu problema! Tiparul EVITANT va câștiga teren. Și va asigura cooperarea.

Astfel că regulile ABSURDE vor începe să fie considerate a fi NORMALE într-o manipulare de acest gen.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *