DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Pesimismul este ca o plagă extinsă la nivel național

Pesimismul

Pesimismul este ca o plagă extinsă la nivel național

Pesimismul e o povară. Uneori primită trans-generațional. Și rulată ca adevăr de necontestat de către apostolii săi. E ca o religie! Propovăduită agresiv de adepți!

Pesimismul e un tipar comportamental dobândit

Adică e ceva ÎNVĂȚAT. Nefiind BOALĂ, nu răspunde tratamentului cu medicamente. Însă se poate corecta, ca orice obicei prost!

Teoria spune că tot ce am dobândit prin ÎNVĂȚARE poate fi corectat, sau DEZVĂȚAT. Însă adesea TIPARUL pesimist e REZISTENT. Și durabil!

Mai ales dacă e asimilat în copilărie. Și ÎNTĂRIT constant pe toată durata acesteia! Apoi, CONFIRMAT de evenimentele ulterioare!

Iar dacă rulezi tiparul pesimist, e ușor să descoperi că acesta se reconfirmă tot mai des! Până la nivelul la care devine NEAJUTORARE. O neajutorare învățată!

Pesimismul ca mod de gândire

Intru pe un grup de orășeni mutați la țară. Și scriu că da, se poate trăi decent și la țară din recolte proprii. Urmează o avalanșă de pesimism în sute de comentarii! Încât moderatorul a ales să cenzureze postarea!

Imediat aflăm cât e de GREU de lucrat pământul, sau că e imposibil să-ți vinzi recolta. Și că durerile de spate fac dificilă munca la vârste înaintate!

O cohortă de PLÂNGERI inutile și lipsite de sens. La o postare banală, de genul: Merită să cultivi arbuști fructiferi…

Victimizarea, lamentarea și CONVINGERILE că e greu, sau chiar imposibil PREDOMINĂ! Și sunt susținute de marea masă a comentariilor membrilor din grup!

Nimic constructiv, nimic încurajator! Doar că STATUL nu dă, nu încurajează, nu sprijină, sau nu ajută! Deși e plin internetul de povești de succes REALE!

Pesimismul ca mod de viață

Odată ce ai o CREDINȚĂ puternică, orientată spre ceva, vei căuta să o CONFIRMI. Și tot efortul tău va fi să găsești ARGUMENTE în sprijinul ei!

Orice altă DOVADĂ, orice alt model va fi NEGAT agresiv! Dublat de TIPARUL: Dacă eu nu pot, nimeni nu poate!

Sau: Dacă mie nu mi-a reușit, e pentru că a fost PREA GREU! Nu pentru că eu nu m-am străduit destul. Sau am abandonat mult prea devreme!

Odată prins în CAPCANA pesimismului, acesta îți devine RELIGIE! Sau chiar tinde să ÎNLOCUIASCĂ religia oficială! Ai deja altă CREDINȚĂ, și o susții până în pânzele albe.

Pesimismul se poate corecta!

Partea bună e că, uneori, te poți trezi. Și poți să descoperi că ”RELIGIA” ta improvizată nu are bază reală. Nici logică, nici utilitate. Și nici nu îți dă sens în viață. Ci doar bătăi de cap!

Corectarea pesimismului nu vine din gândirea POZITIVĂ. Așa cum am fi tentați să credem. Ci din cea REALISTĂ. Dublată de un EFORT personal de a o descoperi!

Adesea, se poate face prin MODELARE. Adică preluare involuntară a unui tipar de gândire realist și sănătos. De la o persoană în care avem încredere.

Dacă vrei, putem vorbi despre asta! Prima ședință e gratuită – clic AICI. Însă pesimismul e cel care te împiedică să o ceri!

Pesimismul e ascuns în noi!

Azi mă gândeam că în cele 731 de articole de pe acest site am cam abordat toate temele importante. Și eram convins că e prea greu să găsesc ceva interesant despre care încă nu am scris! Eram cam… pesimist!

Omisesem să scriu tocmai despre tiparul PESIMIST! Pe care l-am abordat probabil vag, în alte articole. Și căruia îi dedic acum un articol individual!

Proverbul indian spune clar că șarpele ascuns în iarbă e mai periculos decât tigrul în câmp deschis! Așa e și cu pesimismul, tindem să NEGĂM existența sa. Și gravitatea gândirii de acest tip!

Pe care însă cei din jur o percep ușor. Mai ales dacă văd pesimismul tău! Și aleg să te evite, fără ca tu să știi de ce!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *