DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Lumea ta interioară și modul în care ea se armonizează cu REALITATEA

Lumea ta interioară

Lumea ta interioară și modul în care ea se armonizează cu REALITATEA

Lumea ta interioară e diferită de exterior. Fiind una văzută prin ochelarii tăi! Iar dacă ochelarii sunt fumurii, vei vedea totul în gri! Deformând perspectivele!

Lumea ta interioară e o PERCEPȚIE subiectivă

Sau mai exact, e așa cum VREI tu să o vezi. Nu cum este în realitate! De unde și DIZARMONIA. Adică DIFERENȚA dintre ce VEZI și ce PERCEPI!

Metaforic, e ca și cum o persoană cu ochelari fumurii privește un perete alb. Va fi gata să jure că e gri! Fără a ÎNȚELEGE de ce alții îl văd a fi alb!

Nu vedem ce există în jur. Ci PERCEPEM ceea ce deja CREDEM că există în jur! Ignorând ceea ce NU VREM să vedem.

Lumea ta interioară e o hartă

Cu ajutorul ei te orientezi. Însă harta e DIFERITĂ de teritoriu! Harta NU E TERITORIUL, se spune în NLP – programarea neuro-lingvistică.

Iar dacă mergi printr-un teritoriu necunoscut, folosindu-te de o hartă care îndică ERONAT străzile, te poți ușor rătăci!

De fapt, asta facem mereu. Luăm DECIZII pe baza HĂRȚII interioare. Nu pe baza teritoriilor exterioare!

Capacitatea ta de a armoniza HARTA cu realitatea din TEREN e importantă pentru ALEGERILE pe care le faci!

Lumea ta interioară poate fi distorsionată

Dacă ai boli grave, halucinezi, delirezi și trăiești într-un FILM complet DIFERIT de realitate. Cu riscuri majore să o iei pe arătură.

Însă dacă ești sănătos, filmul tău e mai apropiat de realitate. Însă nu IDENTIC cu ea. Orice hartă, oricât de precisă, are o MARJĂ DE EROARE. Mai mare sau mai mică.

La fel e și harta ta! Precizia ei e relativă. Indică doar părerile pe care tu ți le-ai creat ÎN TIMP! Nicidecum nu reflectă perfect o REALITATE exterioară!

Important e să ÎNȚELEGI asta. Și să LUCREZI continuu la AJUSTAREA, corectarea și armonizarea hărții tale! Altfel, DIFERENȚELE dintre lumea ta interioară și REALITATE vor fi mari.

Și cu cât acestea vor fi mai mari, cu atât șansele să o iei pe arătură, și să dai în gropi, cresc! Așa că merită să faci un EFORT pentru a crea o hartă realistă și utilă!

Lumea ta interioară se schimbă continuu

Și dacă se schimbă în bine, îți e de ajutor. Dar dacă tinde să rămânî FIXĂ, îți face mari deservicii. A te orienta pe baza unei HĂRȚI FIXE, când orașul se MODIFICĂ mereu, e boală curată!

A rămâne BLOCAT în convingerile tale, când lumea se schimbă rapid, e inadaptare. Care duce la SUFERINȚĂ! Iar când SUFERI, știi acum de ce!

Pentru că ai REFUZAT să adaptezi HARTA la realitate. Lumea ta interioară e mult prea diferită de realitatea EXTERIOARĂ.

Refuzul de a SCHIMBA continuu harta ta te transformă în VICTIMĂ sigură. Sau în persoană care ia DECIZII pe baza unor PĂRERI subiective. Diferite de realitate.

Lumea ta interioară și gândirea pozitivă

Dacă lumea exterioară prezintă evenimente NEGATIVE pe care tu REFUZI să le și vezi, vei suferi. Dacă alegi să ȘTERGI gropile din asfalt de pe harta ta, vei intra în ele în mod repetat!

Degeaba CREZI cu tărie că gropile nu există. Sau că trebuie IGNORATE, deoarece e bine să fim pozitivi! Lipsa de REALISM nu e gândire pozitivă, ci AUTOSABOTANTĂ!

O gândire pozitivă e realistă! Știm că sunt gropi, le trecem pe hartă și le ocolim! Fără a NEGA existența lor. Și fără a minți în legătură cu ele!

Partea pozitivă e că putem ocoli gropile deranjante dacă ACCEPTĂM existența lor. Și desenăm corect propria hartă! Ca să ne fie utilă cu adevărat!

Lumea ta interioară se modifică mereu

Cu condiția să petreci timp să lucrezi la ea. Să fii dispus să o AJUSTEZI continuu. Pe măsură ce se MODIFICĂ exteriorul, tu schimbi țși interiorul.

Dacă se fac străzi noi într-un oraș, e sarcina ta să le treci chiar tu pe harta ta! Altfel, poți avea surpriza ca harta ta să DIFERE tot mai mult de REALITATEA din oraș!

Astfel, ajungem să ne putem RĂTĂCI chiar și într-un oraș deja bine cunoscut! Doar pentru că am REFUZAT să facem un upgrade, o AJUSTARE  a ceea ce deja cunoșteam.

Doar schimbând continuu harta interioară, adaptând-o continuu la exterior, putem avea pretenția că ne orientăm destul de bine.

Iar rolul meu e unul nesemnificativ. Să te determin să petreci un pic de TIMP cu analiza corectă a hărții tale! (clic AICI) Ca să ÎNȚELEGI de ce ai sarcina să faci acel EFORT de ajustare a ei la REALITATE.

Doar așa vei putea ține sub control SUFERINȚELE, conflictele și dizarmonia dintre tine și restul lumii.

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *