DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Manipularea maselor prin exploatarea sentimentului de ură

Manipularea maselor

Manipularea maselor prin exploatarea sentimentului de ură

Manipularea maselor e o artă. Se predă la cursuri, și o învață liderii. Atât cei din management, cât și din politică! Psihologia manipulării maselor a avansat, iar fenomenul este deja explicat în detaliu de experți. Însă majoritatea oamenilor nu au timp și răbdare să studieze. Astfel că vor mai rămâne multă vreme ușor manipulabili. Iar prăpastia între cei care vor rămâne oi, și cei liberi, se va adânci tot mai mult.

Manipularea maselor și democrația

Dacă într-o dictatură, sau în regimurile bazate pe autoritate, FRICA este cea care determină masele să se supună, în democrație lucrurile se schimbă. Oamenii pot să ALEAGĂ persoana căruia i se supun! Pe care o pot schimba uneori cu altă persoană! Posibilitatea de A ALEGE face diferența. Însă rareori omul dezinformat sau manipulat mai poate să aleagă! În locul amenințării directe cu pușca, se recurge la spălarea de creier, la propagandă, la tehnici de manipulare care determină oamenii să se supună din… CONVINGERE. Astfel, un sclav CONVINS că este liber va fi fericit să rămână sclav toată viața! Crezând că pentru el libertatea este periculoasă! Mai ales că s-a obișnuit cu lipsa ei!

Manipularea maselor și metodele folosite

Propaganda este instrumentul de manipulare care a dus la creearea unor ideologii. Astfel că oamenii devin orientați pe scopuri pur ideologice. În loc să acționeze doar DE FRICĂ, ei încep să CREADĂ în ceva. De regulă într-o iluzie. Iar când CRED, o fac atât de puternic, încât devin cu ușurință IRAȚIONALI. CREDINȚA nu e bazată pe logică, ci pe DOGME. Crede și nu cerceta este sloganul care arată perfect principiul de bază din manipularea maselor. La fel ca și OILE dintr-o turmă, oamenii se vor comporta irațional, dorind să fie în CONFORMITATE cu restul grupului! Imitația, dorința de a aparține, de a face la fel ca restul lumii, va înlocui treptat logica lor rațională.

Manipularea maselor prin exploatarea sentimentului de ură

La meciurile de fotbal este vizibilă dorința de a susține echipa favorită. Însă bucuria victoriei e un sentiment pozitiv care pălește în fața urii induse. Este suficient ca un arbitru neatent sau incorect să FURE echipa favorită, și dezastrul se va întâmpla. Oamenii care altfel ar trăi sentimente de bucurie sau dezamăgire, devin acum FURIOȘI. Ura ia locul rațiunii, și mințile se întunecă! Manipularea prin ură este apogeul manipulării umane! Abia acum, oamenii sunt complet iraționali, scufundați complet în ILUZIE. În aceste condiții, sar garduri, rup scaunele, lovesc orice persoană percepută ca fiind din tabăra adversă și devin necontrolabili. Dar totuși ușor de condus în direcția dorită de liderii formali.

Manipularea maselor prin ură în istorie

În războaiele mondiale, ura față de alte popoare a fost catalizatorul care a declanșat dezastrul. Trebuie să fii nebun să abandonezi de bună voie viața normală. Doar ca să mergi pe front, cu pușca în mână, pentru a trage în dușmani! Iar această nebunie a fost creată acolo unde era nevoie de ea. PROPAGANDA a explicat că dușmanul trebuie distrus, și toate taberele aflate în conflict erau pline de ură. Un sentiment bazat pe FRICA de celălalt. Pe SEPARAREA în TABERE diferite. Convingerea că celălalt îți vrea răul, că vrea să te distrugă, era singura capabilă să te motiveze să-l distrugi și tu la rândul tău! Rezultatul este cunoscut! Milioane de oameni au murit sau au fost răniți în conflicte lipsite de logică, dar alimentate cu ură față de tabăra adversă. Indiferent dacă aceasta avea altă naționalitate, religie, sau rasă.

Sublinierea DIFERENȚELOR dintre NOI și CEILALȚI duce la sentimente de inferioritate, mascate prin nevoia de a demonstra, prin orice mijloace, propria superioritate! Iar FRICA de pretinsele agresiuni ale CELORLALȚI construiește ura necesară întunecării rațiunii.

Manipularea maselor în politică

Pentru a susține un candidat, ai nevoie să CREZI în propaganda lui. Însă încrederea maselor în politicieni este azi la cote extrem de scăzute. Mergând până acolo încât, în țările civilizate, oamenii să refuze să mai meargă la vot. Pentru simplul fapt că au constatat, observând atent, de-a lungul a zeci de ani, că între cei aleși nu este absolut nici o diferență. Astfel, există riscul ca alegerile să nu fie valide, deoarece nici măcar jumătate din populație nu mai este interesată de ele! Credibilitatea și legitimitatea celor aleși în condiții de absenteism masiv este redusă. Astfel că este nevoie de un alt tip de propagandă. În locul PROMOVĂRII unor ideologii, partide sau candidați, este mult mai simplu, mai ușor și mai ieftin să exacerbezi sentimente și emoții primare, iraționale, mai ușor de manipulat. Ura este în top.

Manipularea maselor prin crearea artificială a sentimentul de ură

Mai întâi se împarte populația în două tabere. Noi și ei, adică ceilalți, adversarii. Se inventează un pretext, un tipar, un avatar al CELORLALȚI. Apoi se scornesc zvonuri. Acestea sunt menite să manipuleze la nivel emoțional. Prin mass-media sunt distribuite, amplificate și induse populației. Orice derapaj, eroare sau decizie neinspirată din partea celor care trebuie compromiși va fi EXPLOATATĂ la maximum. Iar faptele reale vor fi amestecate cu minciuni, amplificate sau exagerate.

Manipularea maselor prin viteză

Mintea umană este LIPSITĂ de abilitatea de a analiza informații care vin REPETAT, și cu VITEZĂ MARE. Astfel, o știre absurdă poate fi ușor crezută, dacă imediat după difuzarea ei, este livrată o altă știre care stârnește interesul! Victimele manipulării vor PRIMI prima știre, cea falsă, însă nu vor avea TIMP să facă o analiză RAȚIONALĂ a credibilității sau logicii ei! Așa că vor CREDE prima știre, convinși că este adevărată.

Manipularea maselor prin emoții negative

În locul mesajelor care conțin argumente LOGICE, manipulatorii se folosesc de EMOȚII. Iar acele emoții negative care duc la cultivarea și creșterea sentimentului de ură sunt relativ ușor de creat!Se ajunge la ceea ce se cheamă VOT NEGATIV. Adică votez RĂUL cel mai mic. Votez ÎMPOTRIVA cuiva, nu PENTRU cineva! Îi urăsc pe toți, dar voi vota ÎMPOTRIVA celor față de care ura atinge un nivel extrem. Mai ales dacă a fost intens cultivată CONVINGEREA că TABĂRA CEALALTĂ este malefică. Fapt care face masele să IGNORE faptul că toți competitorii, fără excepție, au cam aceeași structură machiavelică. Folosind, fără excepție, manipularea prin ură.

Iar cei care vor fi dispuși să-și dea votul unor astfel de manipulatori o vor face doar atunci când nivelul lor de URĂ atinge un anumit punct critic. Altfel, nu vor ieși din casă în ziua votului! Iar faptul că totuși se iese masiv la vot în Estul Europei, și se mai iese tot mai rar în Vestul Europei, indică destul de clar unde se folosește manipularea prin ură.

Manipularea maselor prin ură și democrația

Posibilitatea de a alege democratic este pur teoretică, dacă singura țintă a alegătorului e să-și COMBATĂ adversarii politici. Iar sentimentul predominant este FRICA. Un sentiment care generează cu ușurință ura. O competiție absurdă care nu duce nicăieri. Bazată doar pe ura față de semenii tăi. Pe care o poți dezvolta doar când apare, ÎN INTERIORUL TĂU, și ura față de propria persoană. Un mecanism de autosabotare menit să te sape din interior. Îți pot explica în detaliu cum funcționează (clic AICI).

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *