DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Nedreptatea și modul în care ai de ales să lupți împotriva ei

Nedreptatea

Nedreptatea și modul în care ai de ales să lupți împotriva ei

Nedreptatea te doare! Și îți creează disconfort. Mai ales dacă ai fost educat din copilărie să fii o persoană corectă. Și să respecți regulile vieții sociale. Adică să ai bun simț.

Nedreptatea și contradicția ei cu sistemul tău de valori

Durerea sufletească provocată de nedreptate este datorată faptului că ea contravine sistemului tău de valori. Dacă tu ești corect, tinzi să ai impresia că toată lumea din jurul tău e la fel!

Dacă ai fost educat să respecți normele sociale, trăiești cu CREDINȚA că și ceilalți au avut parte de aceeași educație! Nimic mai FALS!

Fiecare e diferit. Poate tu ai avut norocul să crești într-o familie funcțională, normală, cu părinți care ți-au impus să fii corect, cinstit și respectuos. Însă de aici provine și AȘTEPTAREA TA ca și alte persoane să fie LA FEL!

Însă multe persoane provin din familii de infractori, de indivizi cu probleme comportamentale, din medii violente și agresive! Prin urmare, au ALT TIPAR comportamental. Și alt sistem de valori decât al tău!

Nedreptatea și percepția ta

Faptul că tu ești corect, respecți reguli, și nu comiți infracțiuni, nu înseamnă că și restul lumii e la fel! Fiecare gândește diferit, deoarece a crescut într-un mediu social diferit!

Problema nu constă doar în comportamentul DIFERIT al altcuiva. Ci în faptul că PERCEPȚIA ta îți creează ȚIE niște AȘTEPTĂRI NEREALISTE!

Noi tindem să rulăm comportamente automate, dobândite în primii ani de viață. Și considerăm a fi NORMALITATE ceea ce am trăit în familia de bază!

Apoi, căutăm, inconștient, un MEDIU SOCIAL asemănător cu cel în care am crescut! Din acest motiv suntem atât de diferiți. Și adesea atât de nefericiți!

Nedreptatea ta e dreptatea altcuiva!

Ceea ce ție ți se pare a fi nedrept, altora li se pare a fi corect! E chestie de aliniere a unor CONVINGERI despre lume și viață! Ceea ce CREDE cineva despre ceva este adânc înrădăcinat în SISTEMUL său de valori!

Adesea, ne place să criticăm, să dăm lecții sau să judecăm alte persoane. Fără să ȘTIM că de fapt prin aceste acțiuni noi vrem să IMPUNEM altor persoane propriile noastre valori!

Și nu avem de unde să știm dacă valorile noastre sunt cele corecte! Noi le vedem a fi corecte prin prisma unui sistem de valori propriu! Care poate fi și el viciat de PERCEPȚII și CONVINGERI eronate. Preluate automat din familia de origine. Și întărite de anturajul actual și de diferite experiențe de viață.

Însă situațiile sunt diferite. Și necesitățile de moment la fel! Ceea ce a funcționat CÂNDVA, pentru CINEVA, poate să nu mai meargă AZI, la ALTĂ persoană!

Nedreptatea și toleranța la ea

Problema reală este INTOLERANȚA noastră la nedreptate! După ce am suportat nedreptăți crunte, ani la rând, într-o dictatură, s-a umplut paharul. Și am devenit mult mai sensibili.

Capacitatea noastră de a mai tolera mici nedreptăți s-a tocit complet, am devenit NEVROTICI. ȘI capabili să REACȚIONĂM impulsiv și DISPROPORȚIONAT la orice mică nedreptate pe care o PERCEPEM ca atare!

Nevroza existențială în care ne zbatem ne alimentează furia, frustrarea și intoleranța agresivă. Iar AUTOCONTROLUL lasă de dorit. Suntem gata să judecăm, să criticăm și să AGRESĂM orice persoană pe care o percepem ca fiind DIFERITĂ de noi.

Mai mult, catalogăm ca fiind nedreptate orice ABATERE de la sistemul propriu de valori! Și el viciat prin CONVINGERI IRAȚIONALE, limitative, disfuncționale sau dezadaptative!

Însă noi rareori suntem capabili să vedem propriile convingeri. Și să ÎNȚELEGEM disfuncționalitatea lor. Deoarece trăim cu IMPRESIA că știm totul, că suntem corecți și că nu greșim niciodată!

Nedreptatea și reacțiile noastre

În realitate, rareori suntem capabili să analizăm cu claritate dacă avem sau nu dreptate. Orice PERCEPȚIE măruntă a nedreptății ne ÎNTUNECĂ MINTEA. FURIA care pune stăpânire pe noi imediat ce PERCEPEM nedreptatea ne face INCAPABILI să mai raționăm.

Mintea rațională este BLOCATĂ când apare enervarea. Și lipsa AUTOCONTROLULUI ne face vulnerabili. Începem să gândim IMPULSIV. Și să nu mai fim capabili să vedem clar realitatea.

Mai mult, avem momente în care vrem să IMPUNEM agresiv propriile puncte de vedere. Care la o analiză atentă, sunt adesea absurde. Dar la furie e mai rău ca la beție! Ești cel puțin la fel de irațional!

Nedreptatea și adaptarea la ea

Întrucât o lume corectă nu există nici măcar în basme, e inutil să ai AȘTEPTĂRI. Lumea e așa cum e, și rolul tău e să te adaptezi la ea. Chiar dacă ți se pare că e disfuncțională.

Iar dacă nu o poți modifica, ai în schimb altă oportunitate. Să lucrezi asupra ta. Și mai ales asupra modului în care TU PERCEPI ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Modul în care tu lupți cu nedreptatea ar putea să fie CLARITATEA. Și o minte cât mai limpede. Mai capabilă să evalueze, să observe și să PERCEAPĂ realitatea cât mai obiectiv. Abia apoi să evalueze dacă poate să intervină. Și mai ales cum.

Eu am ales să schimb lumea prin faptul că ajut alte persoane să o PERCEAPĂ cât mai clar, cât mai obiectiv! Tu ce ai ales? Hai să discutăm despre asta, gratuit, o întreagă oră! (clic aici)

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *