DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Oboseala și cauzele ei biologice profunde

Oboseala

Oboseala și cauzele ei biologice profunde

Oboseala e un fenomen obișnuit. E normal să o simți. La fel cum e normal să îți treacă rapid. După odihnă sau după un somn odihnitor.

Oboseala e un indicator

Când o simțim, știm că e nevoie de pauză pentru odihnă. Nu avem nici o îndoială! Tocmai am primit de la prorpriul nostru corp o INFORMAȚIE utilă.

Odată primit semnalul, avem de ales. Să ținem cont de el sau nu! Și putem ALEGE să ne odihnim sau nu! Știind bine că după odihnă, oboseala trece!

Și semnalul primit de la propriul corp este CLAR. Fără a lăsa loc la prea multe interpretări! E un mecanism similar cu indicatorul conectat la rezervorul de benzină al unui automobil! Ce indică scăderea nivelului de combustibil!

Odată RECEPȚIONAT, mesajul poate fi interpretat. Și valorizat sau ignorat! Depinde de situație. Însă știm cu toții care pot fi consecințele dacă ignorăm semnalul!

Oboseala are ca antidot odihna

Și acest aspect e bine cunoscut. Și știm că putem combate ușor oboseala odihnindu-ne! Așa cum putem alege să alimentăm mașina cu benzină atunci când nivelul ei scade prea mult!

Iar somnul din fiecare noapte ne odihnește. Și ne ajută să nu acumulăm prea multă oboseală! Deci putem munci din greu pe timp de zi, dacă ne refacem prin somn noaptea!

Chiar și în timpul zilei, unele PAUZE sunt utile. Și suficiente pentru a combate oboseala. Repaosul ne ajută să ne reîncărcăm cu energie!

Procesul e extrem de simplu! Și natural! Vine de la sine, dacă suntem dispuși să fim puțin atenți la el!

Oboseala se acumulează!

Dacă muncim prea mult, și ne odihnim prea puțin, consecințele sunt ușor de ghicit! Dacă iei mereu, și pui prea puțin la loc, orice resursă se va epuiza!

Ideea e să știm păstra un echilibru între consum și regenerare! Între efort și odihnă! Caz în care oboseala acumulată în urma unui efort să fie eliminată prin odihnă.

Excesul de efort, combinat cu odihna insuficientă duce la ACUMULAREA oboselii. Până la nivelul la care odihna devine tot mai dificilă.

Se poate intra astfel într-un cerc vicios. În care calitatea relaxării scade. Și procesul de refacere al energie organismului devine incomplet.

Oboseala și factorii care o favorizează

Omul modern obosește des. Și începe să dea rateuri în dezvoltarea capacității sale de a se odihni suficient. Caz în care ajunge la oboseala cronică!

Lipsa somnului, sau un somn insuficient, sau slab calitativ, e cauza cea mai importantă a dezechilibrului. De unde se vede nevoia de a dormi bine!

Presiunile, sarcinile incorect planificate sau excesele de efort pot consuma prea multă energie! Într-un ritm mult mai rapid decât cel necesar organismului de a se reface!

Dacă adăugăm și lipsa RESURSELOR necesare organismului, sau resursele limitate, avem tabloul CAUZELOR oboselii.

Energia oricărui om vine din ALIMENTAȚIA corectă, dublată de OXIGENAREA organismului. Nimic nu poate ÎNLOCUI aceste două resurse strict necesare pentru refacerea energiei organismului.

Oboseala și alimentația

Oboseala e o lipsă de energie. Iar energia ne-o luăm din ALIMENTAȚIE. Care poate fi corespunzătoare sau nu! Chimicalele, conservanții și aromatizanții artificiali se găsesc din abundență în mâncare.

Extrem de puține persoane ALEG să acorde sufieientă IMPORTANȚĂ procesului de preparare a hranei. E mai simplu și mai rapid să alegi alimente conservate, chimizate și preparate chimic.

Hrana naturală este pe cale de dispariție, deoarece COSTURILE de producție sunt mult mai mari. La care se adaugă perisabilitatea. Adică orice aliment neconservat chimic se va strica rapid!

Asta duce la limitarea drastică a ACCESULUI la resurse alimentare de calitate bună! În schimb, semipreparatele conservate și chimizate sunt disponibile ușor. Și pot fi stocate mult timp!

Comoditatea are ca efect tocmai LIPSA de energie cauzată de alimentele falsificate, chimizate și conservate! Avem hrană la discreție, dar aceasta nu ne asigură ENERGIA necesară deoarece este toxică!

Paradoxul e că mâncăm pentru a primi energie, și avem la dispoziție o hrană artificială, lipsită de elementele de bază! Care însă poate umple stomacul, și oferi ILUZIA că am mâncat bine!

Și chiar dacă primim CALORIILE necesare, adesea chiar în EXCES, hrana e lipsită de MICROELEMENTE și ENZIME care susțin organismul!

Astfel că hrănirea cu alimente lipsite de consistență nu poate asigura refacerea completă a nivelului de eneergie necesar. Iar alimentele sănătoase pot proveni doar dintr-un sol sănătos, natural și nechimizat! Care e tot mai rar azi1

Oboseala și oxigenul

Dacă alegem să ne alimentăm sănătos, și avem o digestie BUNĂ a alimentelor, energia e obținută din ARDEREA caloriilor. Degeaba le consumăm, dacă organismul nu are metabolismul optim!

Te-ai gândit vreodată de ce temperatura organismului este de 36 de grade, chiar dacă avem în cameră doar 22? Ești conștient că noi producem energie termică în fiecare celulă din organism?

Dar pentru asta important să și ARDEM caloriile. Și pentru asta avem nevoie de singurul element care întreține ARDEREA! Adică OXIGENUL.

Iar oxigenarea corectă provine dintr-o RESPIRAȚIE sănătoasă, intensă, completă! Dacă facem sport, dacă aerisim încăperile și dacă respirăm corect, vom avea oxigenul necesar pentru a ne produce suficientă energie!

Conversia alimentelor în energie va fi mai intensă dacă oxigenul e suficient! Iar dacă funcționăm în încăperi închise, prost aerisite, și respirăm superficial, sau suntem sedentari, nu vom oxigena decât parțial organismul.

Și creierul va fi primul care va suferi! Deși are doar 2% din greutatea corpului, creierul consumă 20-25% din cantitatea totală de oxigen! Care dacă e insuficient, nu permite rațiunii să se activeze!

Oboseala și viața ta

Dacă nivelul tău de energie este redus, fie CONSUMI prea mult, fie ALIMENTEZI prea lent! Sau mecanismele de alimentare cu energie nu funcșionează bine!

Poți alege să lucrezi la ele. Să le ajustezi din mers. Și să ÎNVEȚI să optimizezi procesele care stau la baza lor! Astfel încât consumul să fie cât mai rațional. Și refacerea eficientă să devină o obișnuință normală din viața de zi cu zi!

Metode sunt destule. Tehnicile de psihologie aplicată sunt publice. Poți citi pe internet despre ele. Și poți vedea concret ce progrese se pot face în domeniu. Sau auzi ce metode folosesc alte persoane pentru a optimiza procesele.

Poți face și tu la fel. Tot ce îți lipsește este INTENȚIA ta de a te antrena să optimizezi procesele proprii. De a învăța cum se respira corect, cum te poți relaxa și ce ai de schimbat în alimentația ta!

Rolul meu e să te ghidez, dacă și tu vrei asta! Instrumentele schimbării există. Au fost descoperite, testate și validate de savanți. Fiind azi la dispoziția ta, la un simplu clic aici distanță!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *