DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Pacea interioară este secretul echilibrului în viață

Pacea interioară

Pacea interioară este secretul echilibrului în viață

Pacea interioară e necesară. Și e bine să nu o așteptăm să vină din exterior. Ci să ne dezvoltăm abilitatea de a o construi la interior! E o abilitate pe care ar fi bine să o perfecționăm continuu. Și nicidecum să nu o lăsăm la voia ântâmplării!

Pacea interioară și importanța ei

Dacă ai neglijat dezvoltarea capacității tale de a o construi, vei suferi. Te vei agita fără folos. Și stresul se va acumula. Mai devreme sau mai târziu, tensiunile interioare și temerile te vor copleși.

Dacă nu ai luat în serios sarcina ta de a construi propria ta pace interioară, vei fi suprasolicitat de evenimente. Și tot mai puțin capabil să le gestionezi.

Stresul se va acumula. Iar metodele tale de a te elibera de el vor lipsi! Caz în care le vei căuta în zone nepotrivite. Toate viciile au la origine NEVOIA de a căuta pacea interioară.

Iar incapacitatea de a o găsi va duce, mai devreme sau mai târziu, la excese. De genul consumului incontrolabil de substanțe sau rularea de comportamente disfuncționale care pe moment îți dau o iluzie de relaxare.

Pacea interioară e relaxare!

De fapt, ai nevoie dopar de o stare. Una liniștitoare. Pe care o poți exersa și folosi de câte ori îți e utilă. În alergătura zilnică, momentele de respiro, de pauză, de relaxare sunt esențiale.

Mai ales când necazurile se adună, tensiunea interioară a mare, și suferi, e nevpie de PAUZĂ. Și de TIMPUL necesar momentului de refacere a forțelor.

Culmea este că oboseala, pentru a fi învinsă, are nevoie de hormoni de stres în exces! Caz în care nu mai poți să te oprești pentru a te relaxa. Și te epuizezi agitându-te!

Când există PRESIUNI, și sentimentul de GRABĂ indus din exterior, te vei agita. Și vei avea tendința să SARI peste atât de necesarele pauze!

Iar acest mod de funcționare poate să devină OBICEI. Și tipar comportamental. Pe care îl vei păstra ani de zile. Renunțând la pacea interioară!

Pacea interioară și influențele exterioare

Dacă la interior lipsește relaxarea, e pentru că la exterior există prea multă PRESIUNE. Sarcinile zilnice, slujba, familia și anturajele toxice îți monopolizează TIMPUL.

Iar dacă alegi să ignori RELAXAREA, și să pui pe primul plan EXCESELE și GRABA, vei acumula oboseală și tensiune interioară.

Azi e o artă să te oprești. Și să păstrezi un echilibru între pauze și muncă. Sau între efortul zilnic și relaxare. PRESIUNILE sunt mari și permanente. Motiv pentru care există tendința de a ne lăsa copleșiți.

Dar avem de ALES între starea de bine și exces. Între acumularea tensiunilor interioare și eliberarea lor. Între păstrarea unui echilibru sau alunecarea pe o pantă nesănătoasă.

Pacea interioară se construiește

Și fiecare persoană are propriile UNELTE. Cu ajutorul cărora se străduiește să o construiască. După modelul văzut în timpul copilăriei în familia de origine.

Religiile au ca scop, majoritatea, să te sprijine în acest demers. Și să-ți ofere diverse ritualuri prin intermediul căruia să te regăsești. Și să accesezi pacea interioară.

Însă acest rol extrem de important al religiei pare să se fi pierdut azi în societatea modernă. Ritualurile religioase tind să devină formale. Și tot mai lipsite de sens.

Caz în care ele nu mai au ca rezultat accesul la pacea interioară. Sacrificată pe altarul alergăturii după bani. Și a grabei nefirești, indusă de sociatatea modernă.

Și atunci e datoria ta să CAUȚI. Să îți dezvolți propriile tale METODE și TEHNICI de a face față stresului.

Pacea interioară e responsabilitatea ta

Simplul fapt că e resimțită la INTERIOR îți arată clar a cui e responsabilutatea de a o căuta! Și mai ales UNDE o poți găsi. Sau construi, după caz.

Ești artizanul propriilor tale STĂRI. Pe care le poți lăsa la voia întâmplării. Sau poți ALEGE să lucrezi pe ele conștient.

Există există exerciții eficiente, metode de relaxare, tehnici de autocontrol și mentori care te pot ghida spre tine. Spre a REGĂSI echilibrul atât de necesar corpului și minții tale.

Însă GRABA, alergătura și senzația falsă a lipsei de TIMP te vor orbi. Și deși CUNOȘTI nevoia ta de relaxare, și necesitatea de  a face pauze pentru odihnă, nu ești pe deplin CONȘTIENT de importanța lor!

Și atunci tinzi să IGNORI propria ta stare de bine. Ca să pui accent pe rezolvarea unor probleme presante venite din exterior!

Pacea interioară și sprijinul exterior

Sarcina de a-ți păstra echilibrul INTERIOR îți aparține. Însă anturajul, oamenii de lângă tine, pot avea o influență majoră. Prin presiunile lor, te pot ușor îndrepta spre dezechilibru.

Ai de învățat să îți gestionezi propriile stări. Și de găsit metodele care ți se potrivesc pentru a le gestiona corect! E responsabilitatea ta cea mai importantă pentru a-ți păstra echilibrul!

Dacă ai petrecut mult timp pe băncile școlilor, pentru a învăța lucruri pe care probabil nu le vei folosi niciodată, ar fi bine să ALEGI să înveți și despre tine. Și despre modul în care poți gestiona mintea ta!

În momentul în care ai reușit să CONȘTIENTIZEZI cât de importantă este gestionarea minții tale, vei trece la fapte. Și la ACȚIUNE concretă.

Rolul meu e te sprijin cât pot de mult în efortul tău pentru o viață superioară calitativ. Motiv pentru care îți ofer GRATUIT și necondișionat o primă ședință. Doar pentru că O CERI (clic aici).

Caz în care e posibil să devii pe deplin conștient impactul major pe care îl poate avea pentru viața ta un proces transformațional, de dezvoltare personală autentică.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *