DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Să trăiesc în prezent sau să fac săpături în trecut?

Să trăiesc în prezent

Să trăiesc în prezent sau să fac săpături în trecut?

Să trăiesc în prezent e o provocare. Mai ales dacă trecutul a lăsat urme adânci. Ale unor trauma nedigerate. Care acum stau ascunse, reprimate. Și încă dor, deși au zeci de ani vechime.

Să trăiesc în prezent e o provocare

TRECUTUL reprimat, ascuns sau negat e tot acolo. Și e împovărător. Există deci o NEVOIE clară de a lucra pe el. Pe care o EVIT cât pot de mult.

Pe de altă parte, PREZENTUL este mult mai important. L-aș trăi din plin dacă poverile trecutului mi-ar permite. Și n-ar ieși din când în când la suprafață!

Și atunci sunt prins între cele două lumi. Între cea din trecut și cea din prezent. Fără să fiu capabil să le DELIMITEZ clar. Oscilând între ele.

Să trăiesc în prezent și când merg la psiholog?

Avem impresia că mergând la psiholog, e nevoie să povestim despre trecut. Și să facem SĂPĂTURI incomode în această direcție. Motiv pentru care EVITĂM psihologul!

Mai mult, pornind de la această concepție eronată, dezvoltăm o REZISTENȚĂ. Un REFUZ aproape instinctiv de a intra în zonele incomode. Sau de a dezgropa TRAUMELE trecutului!

Odată dezvoltată această REZISTENȚĂ, terapia dispare. Și e înlocuită cu o SPOVEDANIE toxică și INUTILĂ. Care face mai mult RĂU decât bine!

Clientul beneficiar al terapiei VORBEȘTE, iar psihologul TACE și se preface că ascultă. La final, se încarcă amândoi cu multă energie NEGATIVĂ din trecut. Fără să rezolve NIMIC!

Să trăiesc în prezent în orice moment!

Și aici intervine ARTA terapiei! În loc să încep cu SPOVEDANIA despre trecut, să RETRĂIESC momentele traumatizante, și să mă simt în final MAI RĂU ca înainte, pot alege altceva!

Primul pas e să obțin un ECHILIBRU EMOȚIONAL în PREZENT! Să ÎNVĂȚ, pur și simplu, să mă stabilizez. Sau să GESTIONEZ CORECT emoțiile proprii.

Altfel, orice dezechilibru existent SE VA AMPLIFICA atunci când POVESTESC despre TRECUT! Și se va dezvolta REZISTENȚA față de TERAPIE. Și față de terapeut!

Abia DUPĂ ce am reușit să STABILIZEZ niște EMOȚII puternice, să le gestionez, să am un ECHILIBRU EMOȚIONAL, voi fi pregătit să mă ating și de TRAUMELE TRECUTULUI.

Dar nu brusc, nu violent, nici intruziv! Ci lent, treptat, pas cu pas. Una câte una, UMBRELE vor începe să iasă la lumină. În cadrul unui PROCES lent și suportabil. Nedureros, neintrusiv, natural și lin!

Să trăiesc în prezent pentru a vindeca trecutul!

Odată ce obțin un echilibru interior, îmi este mult mai UȘOR să sap. Și să REDESENEZ trecutul. Mai întâi reamintind traumele ascunse, uitate sau reprimate.

Apoi ACCEPTÂND lucrurile pe care am ales să le UIT, să le REPRIM și să le ÎNGROP în mintea subconștientă. E primul pas spre rezolvarea conflictelor interioare!

Abia acum sunt PREGĂTIT să iau taurul de coarne și să încep un PROCES terapeutic. De ELIBERARE din ghearele unor TIPARE păguboase dobândite în trecut!

Să trăiesc în prezent în mod natural

Odată ameliorat trecutul, se așterne liniștea sufletească. Și mi se dă VOIE să trăiesc din plin PREZENTUL. Așa cum îmi doresc chiar eu.

Mă desprind de TIPARELE dobândite în copilărie. Care îmi dictau ele cum să funcționez. Și să RELAȚIONEZ cu cei din jur!

Pot înlocui treptat sentimentele de teamă, jenă, rușine, vinovăție cu cele de satisfacție, bucurie, relaxare și plăcere! Și să trec de la o viață axată pe EVITAREA DURERII, către o naturală CĂUTARE A PLĂCERII de a trăi!

Abia atunci apare starea de bine, și CALITATEA VIEȚII crește simțitor!

Important e să ai CURAJUL să începi acest proces. Și să cauți o cale lină. Lentă, echilibrată, tentantă și chiar incitantă. Care să te facă să uiți de REZISTENȚA proprie în procesul de redescoperire a propriei tale persoane!

Hai să vorbim despre asta! Prima ședință e gratuită, și o poți cere acum cu un simplu clic AICI!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *