DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Planul este factorul de bază al oricărui lucru reușit!

Planul

Planul este factorul de bază al oricărui lucru reușit!

Planul e fundația pe care vei construi. Și a te apuca de lucru fără el e ca și cum construiești pe nisipuri mișcătoare! Însă deși știm asta, uităm să planificăm! Sau omitem planul atunci când ar fi mai mare nevoie de el.

Planul face diferența dintre o simplă dorință și un obiectiv bine definit!

Abia când întocmești un plan, vezi dacă obiectivul tău e realist sau nu. Și ai o imagine de ansamblu a detaliilor care pot fi neglijate!

Totul seamănă cu un joc LEGO. În care ai sarcina de a asambla niște componente. De a lua un proiect mare și dificil pe care îl termini bucată cu bucată. Dacă pui fiecare piesă la locul potrivit!

În lipsa unui plan, orbecăi în întuneric. Fără prea mari șanse de reușită. Mergi la întâmplare, sperând să nimerești. Ca o barcă cu pânze, lăsată pe ocean în voia vântului.

Materializarea oricărei DORINȚE începe cu schița unui plan! Apoi, pe măsură ce se conturează unele idei, începe procesul de PLANIFICARE. Sau de întocmire a unul PLAN.

Planul bine făcut te orientează!

Adesea, la început, nu știi în ce direcție vrei să mergi! Și apare teama. De nou, de neprevăzut, de necunoscut! E un lucru absolut normal!

Iar întocmirea planului are ca menire și risipirea FRICII. Pentru că procesul de planificare te poartă pe drumul pe care vei dori să mergi. Și asta cu mult înainte de a începe!

E exact modul de funcționare al unui GPS. Odată ce știi exact unde vrei să ajungi, se conturează și traseul! Iar când vezi traseul, deja apare și curajul de a-l urma!

Planul este bazat pe vise

Însă e singura modalitate de a le transforma în realitate! De a le materializa! Visul se transformă în IMAGINE. Iar mintea noastră subconștientă prelucrează ușor doar IMAGINILE. Și deloc cuvintele sau alte noțiuni abstracte.

Se spune că o imagine valorează cât o mie de cuvinte! Procesul de vizualizare este cel care transformă visul în planul dorit! Ai visat, apoi ai și DESENAT! Sau ai pus pe hârtie niște repere importante. Pe care apoi le dezvolți pe bucățele!

Visele au un mare defect. Ele se șterg destul de repede! Și ca să nu le rătăcești, e nevoie să le revezi. Și să le dai o formă materială. Sub forma unor schițe, imagini sau materiale scrise!

Cu cât planul tău conține mai multe imagini, cu atât va fi mai ușor de integrat în obiectivele tale!

Planul devine obiectiv!

Când ai un plan destul de clar, el devine obiectivul tău! Și începi să-i acorzi importanța cuvenită. Și mai ales energia ta! Astfel că e chestie de TIMP ca să se materializeze. Adică să devină ceva concret, ceva real.

În timpul procesului de planificare, îți va fi ușor să vezi imaginea de ansamblu. Și să identifici punctele slabe. Pe care să le ajustezi chiar înainte de a porni!

Iar când planul e gata, creierul tău îl PERCEPE ca fiind deja finalizat! Mintea subconștientă face greu deosebirea dintre planul scris și cel realizat deja!

Deloc întâmplător, Biblia scrie că: „Gândul la păcat e mai grav decât păcatul însuși”! E vorba de un mecanism al minții noastre subconștiente care mai întâi PLANIFICĂ. Abia apoi execută cu o mai mare deschidere pașii prevăzuți în plan.

Planul și ghidul tău

Planul TĂU trebuie să fie făcut de TINE. Și să conțină ceea ce îți place ȚIE. Și să fie bazat pe competențele, cunoștințele și aptitudinile TALE.

Iar GHIDUL pe care ți-l alegi să te ajute are ca rol să te motiveze. Să te încurajeze să te pui pe treabă! Fără să poată face EL planul TĂU!

Fără un ghid, există un mare risc. Să neglijezi, să tărăgănezi sau chiar să UIȚI complet de obiectivele tale! Care se pot risipi în vânt!

Mai mult, frâna cea mai mare vor fi CONVINGERILE tale limitative. Cele despre dificultatea, greutatea sau eventuala imposibilitate a atingerii obiectivelor tale!

Care obiective par extrem de ÎNDEPĂRTATE fără susținerea unui PLAN bine întocmit! Și se APROPIE simțitor imediat ce au mai multă CLARITATE!

Iar claritatea e dată de imaginea creionată din cadrul planului TĂU! Pe care îl vei face motivat, încurajat și ghidat de mentor ales – clic AICI dacă vrei să vorbim despre asta!

Planul face ca drumul să fie ușor

Ca și cum ar fi deja familiar sau bine cunoscut! Și altfel mergi pe calea aceasta decât pe cea necunoscută! Care te cam sperie!

Însă noi de multe ori ne temem să planificăm! Și pornim din disperare pe un drum necunoscut, fără a avea planul făcut!

Arta e să începi să lucrezi la planul tău cu mult înainte ca disperarea ta să apară! Ca să-l poți face cât mai detaliat și fără grabă!

Planul tău e important pentru tine pentru că ți se potrivește. Și tu rezonezi cu el! Pentru că ai pus în el DORINȚELE tale.

Iar dacă TU nu ai un PLAN al tău, vei intra în planul ALTCUIVA.

Și ce poziție crezi că vei avea TU în planul ALTCUIVA? Te asigur că nu una prea confortabilă!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *