DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Sensul vieții tale și ușurința cu care poate fi acesta deturnat!

Sensul vieții tale

Sensul vieții tale și ușurința cu care poate fi acesta deturnat!

Sensul vieții tale e ambiguu. Majoritatea oamenilor nu și-l cunosc. Și nici nu se obosesc să îl mai caute. Pentru că au fost orientați, din copilărie, spre altceva. Probabil spre a atinge obiectivele altora!

Sensul vieții tale e neclar

Pentru că te confrunți mereu cu o contradicție. Una ți-ai dori TU pentru TINE, și alta te presează ALȚII să faci! Și cele două direcții sunt adesea diametral opuse!

Însă din copilărie, ai fost învățat să te supui. Să ții cont NUMAI de părerea adulților. Convingerea TA că EI știu mai bine ce ți se potrivește ȚIE e pe val. Și o crezi cu tărie!

Însă doar un copil naiv, sau un adolescent imatur emoțional, sau un adult indecis mai poate să creadă acestă minciună! Cum ar putea ALTCINEVA să știe MAI BINE ce ți se potrivește, ce îți place ȚIE? Și mai ales ce îți dorești TU?

Însă dorințele TALE, plăcerile TALE și lucrurile care ȚIE ți se potrivesc pot fi corect identificate doar de TINE! Ești singura persoană capabilă să SIMTĂ plăcerea TA, și durerea ta!

Sensul vieții tale poate fi descoperit doar de TINE!

Să presupunem că mergi la cel mai luxos restaurant din Europa. Și că ești servit de cel mai bun chelner din lume, cu preparate gătite de cel mai faimos chef. Chiar și în acest caz, DECIZIA cu privire la ce vei consuma îți aparține doar ȚIE.

Restaurantul îți va oferi AMBIANȚA, și o SERVIRE impecabilă. Plus arta unui BUCĂTAR de excepție. Însă NIMENI nu va fi capabil să ALEAGĂ în locul tău ceva ce îți place ȚIE!

Ești SINGURA PERSOANĂ din lume care poate ALEGE corect ceva ce ție îți face plăcere! Chiar dacă alții cunosc lista cu alimentele TALE preferate, sunt momente în care vrei altceva.

Poți fi sătul, indispus, sau poți avea o indigestie. Și atunci cea mai bună mâncare din lume te va face să vomiți! Însă asta o poți simți doar TU! Și ești SINGURA persoană care poate să ALEAGĂ ce vrei TU să mănânci în acest moment!

Sensul vieții tale e ușor de deturnat!

De-a lungul istoriei, lupta pentru o viață mai bună a fost în centrul preocupărilor existențiale. Țăranul liber avea pământ, muncea din greu, creștea animale, și își asigura AUTONOM hrana necesară lui și familiei sale. Iar SURPLUSUL era comercializat, sau oferit la schimb cu produse ale altor țărani sau meșteșugari.

Sensul vieții era orientat spre muncă, spre acumularea unor competențe, învățarea unei meserii prin UCENICIE, și imitarea celor care au succes.

Însă a venit societatea industrială. Care putea obține profituri mari și rapide din exploatarea muncii altor persoane. Și preocuparea acesteia a devenit DETURNAREA țăranului de la gospodăria PROPRIE spre angajarea lui în fabrica ALTUIA.

A fost ușor să momești oamenii. Să le propui înlocuirea muncii istovitoare de la câmp, de 14-16 ore pe zi, cu programul de lucru de numai 8 ore din fabrică! Oferindu-le totodată ILUZIA siguranței, prin salariul fix, plătit săptămânal!

Dacă țăranul avea câștiguri doar vara și toamna, când avea recolte, și iarna trăia din rezervele acumulate, sau făcea foamea, muncitorul își primea salariul tot anul!

Astfel avântul muncitoresc a luat locul gospodăriei individuale. La început cei comozi, temători, incapabili de muncă sau neperformanți au ales munca pentru ALȚII, renunțând la FERMA PROPRIE!

Apoi, treptat, SISTEMUL a avut grijă să FALIMENTEZE, prin IMPOZITE împovărătoare, abuzuri și diverse artificii, cât mai mulți oameni liberi, care trăiau din munca proprie!

Sensul vieții tale e oare să devii sclavul lor?

Chiar și proverbul DECÂT CODAȘ ÎN ORAȘ, MAI BINE-N SATUL TĂU FRUNTAȘ a fost schimbat. Noua variantă zice: Decât în satul tău fruntaș, mai bine codaș în oraș!

Goana după o SLUJBĂ sigură, cu program fix, și salariu acceptabil a devenit o modă. Și o ALEGERE liberă. Iar sistemul marxist, de stânga, a făcut mai simplă această alegere, făcând-o obligatorie.

Pământul a fost confiscat, afacerile la fel, și SLUJBA a devenit SINGURA opțiune viabilă. Care favoriza nemunca, superficialitatea și comoditatea.

Proprietatea privată a dispărut, și libera inițiativă la fel. Oamenii liberi nu erau agreați de sistemul TOTALITAR. Iar a te pune în SLUJBA poporului era politică de stat.

După căderea sistemului, a lucra numai pentru ALȚII a rămas un tipar acceptat ca fiind NORMĂ. Foarte puțini au mai reușit să regăsească în ei spiritul de antreprenor, de creator, de om AUTONOM și INDEPENDENT.

Și aceștia au fost compromiși de propagandă, discreditați, considerați speculanți sau profitori. Așa că doar 5% din locuitorii Europei de Est au reușit să pornească ceva pe cont propriu!

După 30 de ani,  cam jumătate din angajați își DORESC cu adevărat propria afacere, și o INDEPENDENȚĂ proprie. O muncă potrivită lor, care să le placă, și care să le confere o oarecare autonomie.

Mentalitatea se schimbă, și aripile celor care vor să zboare cresc la loc! Însă SISTEMUL de stânga revine în forță, sub forma neomarxismului. Antreprenorul mic, autonom și liber nu e de dorit! Ar afecta marile afaceri, adică fabricile extrem de rentabile, bazate pe exploatarea muncii ieftine a angajaților!

Sensul vieții tale începe să capete importanță

Odată cu existența posibilității practice de a ALEGE liber, tot mai puține persoane optează pentru o SLUJBĂ. Sau pentru ideea de a munci NUMAI pentru bani.

Mai mult, eficiența acestor slujbe este tot mai mică. Dacă nu îți place ceea ce faci, și îți lipsește sensul activității tale, vei începe să pierzi ENERGIE. Și să lucrezi tot mai puțin, mai prost și mai superficial!

Una e să faci o muncă PLĂCUTĂ, potrivită ABILITĂȚILOR TALE, și alta e să o lălăi 8 ore pe zi doar pentru a primi salariul necesar supraviețuirii!

Ceea ce STIMULEAZĂ tinerii este tocmai POSIBILITATEA DE A ALEGE. Nu întâmplător, 40% din angajații din România și-au propus să își schimbe slujba în următoarele 12 luni! Și mulți își doresc să deschidă încă o activitate pe lângă serviciu! Sau să înființeze, în timp, propria afacere.

Sensul vieții tale se cere descoperit

CURAJUL e aptitudinea de bază a antreprenorului. Deoarece FRICA blochează creativitatea, și gândirea RAȚIONALĂ! În lipsa CURAJULUI, toate RESURSELE unei persoane capabile pot rămâne în umbră ani la rând!

Prea puțin contează CE știi, dacă nu ai CAPACITATEA de a activa acele resurse existente! Poți avea o mașină de curse, cu motor puternic, perfect funcțional, pe care să o ții în garaj, nefolosită, deoarece are un singur cauciuc spart!

Lipsa resursei principale, a CURAJULUI, duce la un BLOCAJ total al tuturor celorlalte RESURSE. Lumea e plină de genii în stare LATENTĂ, incapabile să își exprime genialitatea deoarece le este FRICĂ.

Iar FRICA este INDUSĂ artificial de cei care vor slujbași IEFTINI în fabricile lor! Fabrici extrem de profitabile, tot mai automatizate, dar care necesită încă personal dispus să-și sacrifice viața, sănătatea și idealurile pentru profitul altora.

E datoria ta să faci un efort pentru a redescoperi sensul vieții tale

Sistemul școlar a fost de la început destinat să fabrice slujbași pentru industrie. Și acum e captiv în vechiul tipar, și incapabil să se adapteze la noua generație. Conștientă că pierde timpul învățând modele din trecut.

Dar azi există ALTERNATIVE. Școli noi, cursuri private și mai ales MODELE de viață. Internetul e plin de materiale, articole și filme motivaționale. Iar profesia de LIFE-COACH e pe val.

Chiar dacă majoritatea materialelor, cursurilor și coach-ilor nu se ridică la standardele dorite, sau sunt sub nivelul de minim profesionalism, există posibilitatea practică DE A ALEGE.

Fiecare este LIBER să își SELECTEZE corect resursele. Și să OPTEZE pentru ceea ce i se potrivește! Și singura ALEGERE greșită ar putea fi STAGNAREA.

Mai bine te înscrii de zece ori la câte un curs care nu ți se potrivește, și la care poți renunța ORICÂND, decât să nu folosești DELOC oportunitatea de a te dezvolta!

Tot ce ai de făcut e să fii deschis la nou, să TESTEZI variantele disponibile, și să CAUȚI mereu ceea ce ți se potrivește ție. Deoarece ai LIBERTATEA  de a ALEGE. Folosește-o! Și hai să discutăm GRATUIT despre asta (clic aici).

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *