DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Predictibilitatea este modul în care ghicim viitorul în mod științific!

Predictibilitatea

Predictibilitatea este modul în care ghicim viitorul în mod științific!

Predictibilitatea e o caracteristică a omului. Deși ne place să credem că suntem unici, avem multe caracteristici comune! Dacă la nivel individual avem idei, gânduri și sentimente unicat, la nivel de grup social mare suntem, în general, predictibili! Comportamentele noastre pot fi estimate, calculate și anticipate!

E imposibil de estimat unde își va petrece week-end-ul un bucureștean anume! Însă la nivelul întregii capitale se poate estima, de exemplu, procentajul celor care vor merge în Valea Prahovei! Și asta în urma unui sondaj pe un eșantion de doar 2-3.000 de bucureșteni!

Predictibilitatea unor comportamente e realitate!

Nimeni nu poate ști dacă un individ va consuma sau nu alcool mâine, și în ce cantitate. Dar la nivel de masă, știm cât alcool se vinde într-un județ. Și care este consumul pe cap de locuitor. Astfel că se poate estima numărul celor care vor face abuz de alcool! Sau al celor care își vor pierde forța de muncă și sănătatea din această cauză!

La fel, există estimări ale numărului celor care vor face depresie în următorii ani! Fără a fi nevoie să știm dacă o persoană anume va fi sau nu depresivă! Per ansamblu, e statistică pură! Iar un grafic ne poate indica TENDINȚELE. Dacă tendința e crescătoare, estimăm procentele de creștere, și calculăm, aritmetic, cifrele!

La fel funcționează și testele în psihologie. Ele relevă unele TENDINȚE. Și existența acestora ne dau unele INDICII. Pe baza cărora putem doar face ESTIMĂRI. Sau identifica unele TIPARE.

Predictibilitatea și planificarea

Firmele serioase fac mereu PROGNOZE. Studiază piața. Și ANTICIPEAZĂ pe baza lor, evoluția viitoarelor vânzări! Astfel că pot afla din timp dacă vor crește și cât vor crește. Ca să poată pregăti personalul necesar. Și să comande utilajele necesare unei viitoare extinderi.

La fel, în viața personală, putem funcționa pe baza unor PLANURI de viitor. Care, chiar dacă nu se pot îndeplini întocmai, ne trasează unele REPERE importante. Pe baza cărora ne putem orienta mult mai ușor. Sau în orice caz, cu mult mai bine decât atunci când trăim la întâmplare!

Abilitatea de a visa, de a pune pe hârtie planuri, de a întocmi proiecte de viitor, ne va schimba complet întreaga viață!

Predictibilitatea și manipularea

În timp ce sistemul are acces la statistici, și știe exact unde merge, individul este adesea dezorientat. Fiind captiv într-o nișă extrem de îngustă, gen casă-serviciu, rareori omul obișnuit are DESCHIDEREA necesară de a se INFORMA. Prin urmare, planurile sale de viitor pierd din vedere extrem de multe date esențiale! Este o ignoranță exploatată de sistem! Și de cei care doresc să MANIPULEZE masele mari de oameni.

Astfel, procesul electoral nu mai este azi o alegere a alegătorului! Ci a celui care îl planifică în cel mai mic detaliu! Măsurând, din vreme, preferințe, tendințe comportamentale și sentimente umane! Și intervenind pentru a influența aceste orientări!

Predictibilitatea și viața ta

Pentru a obține REZULTATE în viață, ai nevoie de progres. Acesta fiind PREDICTIBIL! Și nu contează doar studiile, profesia și locul de muncă. Ci un tipar comportamental ORIENTAT spre evoluție. Împreună cu determinarea, reziliența și focalizarea spre REZULTATELE dorite!

Astfel că important este PROCESUL în sine! Care oferă oportunitatea de A CREȘTE pas cu pas. Orientat spre SCOPURI și OBIECTIVE clare și bine determinate! Odată ÎNȚELES acest lucru, și FOCALIZAT pe scop, ești pe drumul cel bun. Iar progresul, chiar dacă nu e absolut sigur, devine totuși predictibil!

Rolul meu nu e să te învăț mare lucru. Ci să înlătur din mintea ta unele OBSTACOLE, blocaje mentale și prejudecăți care te împiedică să pornești în DIRECȚIA potrivită! Asta, doar dacă o ceri (clic aici)

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *