DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Singurul lucru care poate schimba calitatea vieții tale este angajamentul tău

Angajamentul

Singurul lucru care poate schimba calitatea vieții tale este angajamentul tău

Angajamentul tău înseamnă implicare, dedicare, focalizare totală pe atingerea unor obiective. Este capacitatea ta de a da tot ce poți pentru a-ți atinge scopurile. Sau, în limbajul de lemn din trecut, de a nu precupeți nici un efort pentru a atinge cele mai înalte culmi.

Angajamentul tău face diferența

Opusul său este superficialitatea. Sau nepăsarea, neimplicarea, indolența. Este clar că pentru a face o schimbare, ai nevoie de un EFORT considerabil pentru a învinge inerția. Acest EFORT suplimentar este necesar doar la început. Pentru că dacă simți pe pielea ta beneficiile schimbării, vei deveni mai ușor MOTIVAT să continui. Fără să mai simți EFORTUL ca fiind o povară. Însă orice început necesită un sacrificiu. O smulgere din zona de confort iluzoriu!

În cazul unui avion, decolarea, ridicarea sa de la sol, va consuma extrem de mult combustibil. Apoi, ajuns la mare înălțime, avionul va plana lin, chiar și cu motoarele oprite. Consumul de combustibil va fi mult redus în timpul întregului zbor, față de momentul decolării, când toate motoarele sunt turate la maximum!

Angajamentul necesită motivare internă

Tocmai această supraturare inițială, care necesită multă energie, ne determină să amânăm orice acțiune nouă. Avem tendința, oarecum naturală, de a economisi energie. În special de a nu suprasolicita gândirea rațională! Creierul consumă 25% din resursele noastre de energie, dacă este supraturat! Efortul intelectual poate fi, energetic vorbind, cel puțin la fel de epuizant ca și efortul fizic! Iar noi suntem setați din naștere să ECONOMISIM resurse. Să ne conservăm energia fizică și psihică. Să maximizăm utilizarea ei doar pentru momentele de criză, de alarmă, de pericol major și imediat.

Angajamentul este pe termen scurt!

Extrem de rar vom putea folosi resursele interioare de energie mentală, dacă pericolul iminent nu există! Dacă acesta este undeva în viitor, peste o zi, o săptămână sau o lună, vom avea tendința să considerăm că el nu ne va afecta!

Studenții, de exemplu, învață doar în sesiune, cu accent pe zilele extremde apropiate de examen, deoarece atunci ei percep pericolul de a cădea examenele mult mai intens decât în timpul semestrelor!

Arta de a prevedea lucrurile, de a le imagina, și de a acționa în timp util, este o raritate. Ea se antrenează, se dezvoltă și se exersează continuu. Altfel, apare nepăsarea, dublată de amânări repetate și necontrolabile!

Angajamentul pe termen mediu și lung

Odată antrenată capacitatea de a te FOCALIZA pe obiective, vei deveni capabil să-ți activezi, la simpla dorință, angajamentul pe termen mai lung. Să transmiți la nivel conștient ceea ce subcoștientul cunoaște. Se cheamă conștientizare, iluminare sau trezire! Odată trecut prin acest proces, învingi inerția stagnării, ieși din zona de confort aparent, și faci acel supra-efort, nedorit, dar necesar, pentru a sparge barierele.

Culmea este că pentru a dezvolta angajamentul pe termen lung, ai nevoie de un prim angajament pe termen scurt. Cel de a trece peste BLOCAJELE MENTALE impuse de inerție, prejudecăți și convingeri false, limitative. Pe care le crezi a fi adevăruri ABSOLUTE până la PROBA contrarie.

Cum activezi angajamentul tău?

De regulă, suferința este cea care te determină să VREI. Să îți dorești ceva atât de tare, încât să vrei cu adevărat să faci EFORTUL incomod la început. Iar FOCALIZAREA ta totală pe un scop mai îndepărtat, clarificat, bine determinat, descris în detaliu și vizualizat, va amplifica la maximum angajamentul tău. Astfel, poți trece rapid de la neimplicarea superficială specifică omului obișnuit, la dedicarea totală asupra unei cauze utile creșterii calității vieții tale!

Rolul meu e să facilitez, discret, acest proces. Să te determin să-ți formezi și să-ți antrenezi o atitudine proactivă. Să fii determinat să faci lucrurile să se miște. Cu asta mă ocup, și pot lucra doar cu persoanele dispuse la un angajament inițial puternic în propriul proces de schimbare, de dezvoltare personală. Dacă te simți PREGĂTIT să accesezi acest proces autentic și personalizat, mă poți contacta oricând cu un simplu clic AICI.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *